Siyaset Adalet Bakanı: Müfettiş görevlendirdik
Paylaş
Adalet Bakanı: Müfettiş görevlendirdik

Adalet Bakanı: Müfettiş görevlendirdik

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 16 Aralık tarihi itibariyle Erzincan ve Erzurum’daki uygulamalara ilişkin yapılan şikayetleri incelemek üzere müfettiş görevlendirmesi yaptıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Ergin, Meclis kulisinde gazetecilerin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’da bir mahkemenin verdiği arama kararıyla ilgili iddialarını sorması üzerine şunları söyledi:

"Biz, ne zaman konuşacağımıza kendimiz karar veririz, birincisi bu. İkincisi; hem ’yargıya müdahale etmeyin deyip’ hem de her olayda hakimler ve savcıların yapmış olduğu yargısal faaliyetlerle ilgili Bakanlığı hesap vermeye çağıran tavrı doğru bulmuyorum.

Üçüncüsü; bağımsız yargı, hakimleriyle, savcılarıyla işlemini yapar. Bu işlemlerle ilgili herhangi bir itiraz varsa, şikayet varsa, bunlar Bakanlığımıza ulaştığında gereği yapılır. Nitekim Sayın Kılıçdaroğlu’nun ilk basın toplantısını yaptığı tarihten önce Bakanlığımıza yapılmış şikayetler vardır. Biz, 16 Aralık tarihi itibariyle Erzincan ve Erzurum’daki uygulamalara ilişkin yapılan şikayetleri incelemek üzere müfettiş görevlendirmesi yapmış durumdayız. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu telaş etmesin, müfettiş görevlendirme talebini yapmasına gerek yok. Bize gelen şikayetlerin tamamını, biz hassasiyetle inceliyoruz ve müfettiş incelemesi sonucunda varsa bir yanlış, bunun gereği yapılıyor, geçmişte de bunun örnekleri var. Onun dışındaki konular, Erzurum’un bileceği konulardır. Onlar kendileriyle ilgili değerlendirmeyi yaparlar."

Haberin Devamı

Ergin, bir gazetecinin, "Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında soruşturma açacak mısınız?" sorusunu da "Adalet Bakanlığı, soruşturma, kovuşturma açan bir makam değildir. Bakanlığın böyle bir imkanı yok. 2004 yılından beri bunu defaatle ifade ediyoruz. Savcılar resen hareket edebiliyor" karşılığını verdi.