Siyaset 'Adalet Bakanlığı bürokrasisi çözmeli'
Paylaş
'Adalet Bakanlığı bürokrasisi çözmeli'

Erdoğan yemin krizini değerlendirdiği konuşmasında CHP Lideri'ni eleştirdi. Kılıçdaroğlu ise krizin çözümü için Adalet Bakanlığı bürokrasisini adres gösterdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, grup toplantısında CHP ve BDP'nin boykot kararını eleştirdi. Kılıçdaroğlu ise Başbakan'ın yargıya müdahale sözlerine şaşırmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Gazeteciler Başbakan'ın ''Ana muhalefet diyor ki; 'Başbakan bu işi çözsün'. Başbakan ne yapacak? Hakimleri arayıp talimat mı verecek?'' sözlerini Kılıçdaroğlu'na sordu.

Kılıçdaroğlu, ''Kimseden yargıyı arayın talimat verin gibi bir talebimiz olmadı. Başbakan'ın sözlerini yadırgadım. Sadece şunu istedik. Anayasa’nın 90. maddesi var. AİHM var. BM var. Hukukun üstünlüğü evrensel hukuktur. Bu yerine getirilsin dedik. Biz de bunu istedik'' cevabını verdi.

'ADALET BAKANLIĞI BÜROKRASİSİ İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ'

Kılıçdaroğlu, tutuklu vekillerle ilgili krizin çözümü konusunda ''Sorun Adalet Bakanlığı bürokrasisi içinde çözülmeli'' diye konuştu.

Pazartesi günü yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Gül'ün 'uzlaşma kültürüyle bütün sorunlar çözülmeli' sözünü aktardı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün iyi niyetine inandığını da söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 'CHP olmasa da komisyonları kurarız' sözlerini değerlendiren CHP Lideri, "O zaman yemin etmesek de olur. Pazartesi oy kullanmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın boykot kararını "Azınlığın çoğunluğa tahakkümü" olarak değerlendirmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Önce demokrasinin ne olduğunu öğrenmeli, çoğunluğun baskı kurduğu rejime demokrasi denmez" dedi.

KÖŞK DEVREDE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bağımsız ve CHP milletvekillerinin yemin etmemesiyle patlak veren krize el attı.

Gül, gelişmeler hakkında saat 11.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu Gül ile yaptığı görüşmenin ardından şunları söyledi: "Görüşmede TBMM'de yaşanan krizi değerlendirdik. Cumhurbaşkanı krizin çözümü konusunda CHP'nin görüşlerini sordu. Aktardık. cumhurbaşkanı uzun tutukluluk süresinin yarattığı rahatsızlığı dile getirdi. Sorunun çözümü için katkı vereceğini, benim düşüncelerimi değerlendireceklerini ifade ettiler."

Gül, cuma günü saat 11.30'da da bağımsız milletvekillerini temsilen Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk'le görüşecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, program yoğunluğunu gerekçe göstererek Köşk'ten gelen davete ret cevabı verdi.

Haberin Devamı

CHP, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın mahkeme tarafından serbest bırakılmamaları nediyle Meclis'teki yemin törenine katılmış ancak yemin etmemişti. BDP destekli bağımsız milletvekilleri de, Hatip Dicle ve 5 KCK tutuklusu milletvekili nedeniyle yemin törenini boykot edip Meclis'e gitmemişti.

Ortaya çıkan kriz sonrası siyasi partiler arasında diyalog kurulamaması gündeme gelmişti.