Siyaset Adalet Bakanlığı 'Habur'u inceliyor
Paylaş
Adalet Bakanlığı 'Habur'u inceliyor

Habur mahkemesi” konusunda Adalet Bakanlığı'nın inceleme başlattığı ortaya çıktı

ÇARPICI İDDİA

Haberin Devamı

Kuzay Irak’taki terör yuvası Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’ndan 34 PKK’lı Türkiye’ye gelmişti. Habur Sınır Kapısı’nda ‘Kahraman’ gibi karşılanan PKK’lılar ayaklarına getirilen hakim ve savcılar tarafından serbest bırakılmıştı. Eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e “PKK’lıların hepsi serbest bırakılacak” sözünü verdiği öne sürmüştü. Ahmet Türk tarafından yalanlanmayan bu iddia için Beşir Atalay “Doğru değil” demişti.

>> CHP gensoru veriyor

İNCELEME SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın hâkim ve savcıları önceden ayarlaması nedeniyle tutuklanmadığı iddiasıyla yeniden gündeme gelen “Habur mahkemesi” konusunda Adalet Bakanlığı’nın inceleme başlattığı ortaya çıktı. Bakanlık, Habur’da sınır kapısında 34 kişiyi sorgulayan savcılarla, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişiyi serbest bırakan Silopi Sulh Ceza Mahkemesi hâkiminin iddia edildiği gibi yetkilerini aşıp aşmadıklarını karara bağlayacak. Hâkim ve savcıların yetkilerini aşıp aşmadıkları konusundaki inceleme sürüyor. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu da gelişmeleri takip ediyor.

Haberin Devamı

DİCLE'YE SORUŞTURMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, eski DEP Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle hakkında da “adliyenin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif” suçlamasıyla TCK’nın 301. maddesi uyarınca soruşturma başlattı.