Siyaset Adalet Bakanlığı: İddialar asılsız
Paylaş
Adalet Bakanlığı: İddialar asılsız

Adalet Bakanlığı: İddialar asılsız

Adalet Bakanlığı, "Bakan Sadullah Ergin’in avukatlık yaptığı dönemde İlhan Cihaner’in yürüttüğü bir soruşturmada avukatlık yaptığı, kendisiyle karşı karşıya geldiği ve aralarında husumet olduğu iddiasının tümüyle gerçek dışı olduğunu" bildirdi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün bir televizyon kanalının ana haber bülteninde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tarafından, "Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in avukatlık yaptığı dönemde bir soruşturmayla ilgili olarak o tarihte Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde savcı olarak görev yapan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile karşı karşıya geldiği ve aralarında bir husumet olduğu" yönünde asılsız bir iddianın gündeme getirildiği belirtildi.

Bu iddia üzerine alınan bilgiye göre, söz konusu soruşturmanın, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığınca 1996/20 hazırlık numarasıyla yürütüldüğü, 8 Mayıs 1997’de yetkisizlik kararı verilerek dosyanın Antakya’ya gönderildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"16 Mart 1994 ile 4 Ağustos 1997 tarihleri arasında Reyhanlı’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, 4 Ağustos 1997’de İdil Cumhuriyet Savcılığına atanmıştır. Bu süreçte Antakya’da avukatlık yapan Sadullah Ergin’in soruşturmayla hiçbir ilgisi olmadığı gibi Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner ile de karşılaşmamıştır.

Haberin Devamı

İlhan Cihaner’in Reyhanlı’dan ayrılmasından yaklaşık 1.5 yıl sonra Antakya’da avukatlık yapan Hüseyin Dilmeç, 18 Şubat 1999 tarihinde söz konusu davada sanıkların vekaletini alarak bir duruşmaya katılmıştır. Avukatlık bürolarında vekaletnameler genellikle ortak çalışan avukatların adına toplu olarak düzenlendiği için Sadullah Ergin’in ismi de 1999 yılında vekalet verilen avukatlar arasında yer almıştır.

Açıkça görüldüğü gibi Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in avukatlık yaptığı dönemde İlhan Cihaner’in yürüttüğü bir soruşturmada avukatlık yaptığı, kendisiyle karşı karşıya geldiği ve aralarında husumet olduğu iddiası tümüyle gerçek dışıdır."