Gündem Adalet Bakanlığı'nda devir teslim!

Adalet Bakanlığı'nda devir teslim!

Paylaş
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim!

Yeni kabinede Adalet Bakanlığı'ndan Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Bekir Bozdağ görevini Abdülhamit Gül'e teslim etti.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları...

Yargıtay ve Danıştay'da terör örgütünün etkinliğini kaldırmak maksadıyla üyeliklerin sayısı arttırıldı.

15 Temmuz Türk demokrasisi bakımından milattır ama yargı bakımından da milattır. Darbecilere biat eden yargı gitti. Ben görev yaptığım sürede başta bakanlık personelimiz, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, teftiş kurulu başkanımız, iç yönetim bütün diğer birimlerin hepsinde görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün çalışma arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Türkiye'nin zor bir döneminde yargı görevi yapan hakimlerimiz, savcılarımızla birlikte görev yapma şerefini nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum.

Bugün bir nöbet değişikliği yapıyoruz. Bu bir bayrak değişimidir. Görevimi benden iyi yapacağına inandığım başarılı siyasetçi kardeşim Abdülhamit Gül'e teslim etmekten onur duyduğumu ifade etmek isterim. Gözüm arkada kalmadan gidiyorum. Yerime gelen arkadaşın benden daha iyi yapacağına inanarak ayrılıyorum.

Abdülhamit Gül'ün açıklamaları...

Bu görevi veren Sayın Cumhurbaşkanıma Sayın Başbakanıma saygılarımı sunuyorum.

Bu süreçte 15 Temmuz darbe girişimine karşı bütün yargı mensupları dik durmuştur.

FETÖ ihanet çetesinin ülkemizi işgale karşı girişmiş olduğu eylemi milletimiz püskürtmüştür şimdi yargılamalar devam etmektedir. Ben bu yargılamaların da adaletli hızlı sonuçlanmasını ümit ediyorum.

Sayın bakanımızın da Başbakan Yardımcısı olarak tecrübelerinden istifade edeceğiz.

AK Parti adalet ve kalkınma üzerine reformlarını yapan bir iktidardır. Bu konuda uluslararası hukuk nezdinde de ortaya koyduğu reformlara dünyada hiç kimsenin ulaşması mümkün değildir.