Siyaset 'Adalet olmadan asla'
Paylaş
'Adalet olmadan asla'

Başbakan Erdoğan'ı ziyaret eden TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, yargı-hükümet gerginliği ile ilgili olarak, “İnsanlar bir çok şeyden yoksun yaşayabilir ama adaletin işlemeyeceği korkusuyla yaşayamaz” dedi

‘TARTIŞILMAZ’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina’daki ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü. Basına kapalı görüşme sonrası çıkışta soruları yanıtlayan Ümit Boyner, yargıhükümet gerginliği ile ilgili soruya, “Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ‘olmazsa olmaz’ ve tartışılmaz” dedi.

‘KAYGI VERİCİ’

Ümit Boyner, “Yargının siyasallaşmaya götürüldüğü gibi bir görüntü bile halkımız arasında, ciddi bir güven kaybına neden olabiliyor” diye konuştu. Boyner, “İnsanlar bir çok şeyden yoksun yaşayabilir ama adaletin işlemeyeceği korkusuyla yaşayamaz” diye ekledi. Ümit Boyner, son günlerdeki gelişmeleri, “Hem iş dünyası, hem de bütün Türkiye için önemli bir kaygı konusu” olarak niteledi.

Haberin Devamı

‘YARGI REFORMU’

Ümit Boyner, hükümetin de gündeminde olan yargı reformu ile igili bir soruya da TÜSİAD’ın bu konuda çok detaylı bir çalışması olduğununu hatırlattı. Boyner, “Bunları da hükümetle, gerekli bakanlarla hep paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. Boyner, Erdoğan ile görüşmesinde yargı reformunun da gündeme geldiğini belirterek “O çerçevede görüştük” dedi.

MİT’LE OLAĞAN GÖRÜŞME

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Emre Taner’i de kabul etti. Haftalık olağan görüşme, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşti. Görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı. Erdoğan, Emre Taner’i uğurladıktan sonra Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete ile görüştü.