Gündem 'Adalet Yürüyüşü'nde 20. gün...CHP AİHM'e gidiyor!

'Adalet Yürüyüşü'nde 20. gün...CHP AİHM'e gidiyor!

Paylaş
'Adalet Yürüyüşü'nde 20. gün...CHP AİHM'e gidiyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 20. güne girdi. Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce 16 Nisan referandumu sonrası çok tartışılan mühürsüz oylarla ilgili AİHM'e başvuru dilekçesini imzaladı.

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' 20. gününe girdi. Kortej dün geceyi İzmit’in Yahyakaptan Mahallesi’nde bir AVM’nin yanında kurulan kamp alanında geçirdi. Bu sabah Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi şehit mezarlığını ziyaret etti ardından açıklamalarda bulundu.





"Az önce İzmit'in kurtuluşunda şehit olan şehitlerimizi ve İzmit'in efsane Belediye Başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diyen CHP lideri şöyle devam etti: " Adalet yürüyüşünün bizce anlamı çok büyük. Bu artık toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. 20 Temmuz'dan sonra Türkiye bir parti devletine dönüştü. Diyanetten MİT'e kadar her şey siyasi partinin şubesine dönüştü. Bu da bizim demokratik parlamenter sistemimize köklü zararlar veriyor. Devletin bir partiye değil 80 milyona hizmet edecek konuma gelmiş olmasını istiyoruz. Siyasi iktidarın niçin yürüdüğümüzü dikkatle izlemesi benim temel arzularımdan birisidir."


MÜHÜRSÜZ OYLAR İÇİN CHP'DEN AİHM'E BAŞVURU


CHP lideri 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu sonrası çok tartışılan mühürsüz oyların sayılmasıyla ilgili de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru dilekçelerini tamamladıklarını söyledi, "Mühürsüz seçimle ilgili referandum yapmıştık maalesef üzülerek ifade edeyim YSK'nın almış olduğu karar nedeniyle gayri meşru hale geldi. Dilekçemizi hazırladık, ilk imzamı da buraya atıyorum. Bugün dilekçelerle AİHM'e başvuru yapıyoruz" dedi.



Yürüyüşe Gazeteci-Yazar Gürkan Hacır, emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Yazar Neşe Doster, Gazetecİ Ümit Zileli ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de katıldı.