Gündem Düzce'de Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı yerin önüne gübre döktüler

Düzce'de Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı yerin önüne gübre döktüler

Paylaş
Düzce'de Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı yerin önüne gübre döktüler

Adalet Yürüyüşü'nün 13. gününde Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin kamp kurduğu alanın yanındaki yola hayvan gübresi döküldü. CHP lideri, bu sabah yürüyüş öncesi yaptığı kısa açıklamada ''Hiç kimse buna engel olmasın biz her türlü baskıya her türlü provokasyona hazırlıklıyız'' dedi. Öte yandan yürüyüş devam ederken, CHP'li Mahmut Tanal yola bırakılmış bir mermi fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Düzce çıkışında da bir vatandaş MHP'nin simgesi olan bozkurt işaretiyle Kılıçdaroğlu destek verdi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan Adalet Yürüyüşü'nün 14. günü başladı.


KAMYONLA GETİRDİLER


Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin dün geceki durağı olan Düzce'de kent merkezinde kamp kuruldu. Kampın kurulduğu alanın hemen yanındaki yola kamyonla hayvan gübresi döküldü.

Bunun üzerine belediye araçları bölgeye yönlendirilerek dökülen gübre kepçe ve kamyonlarla yoldan temizlendi.



'MOLALARDA SULARIMIZ KESİLDİ'


Konuyla alakalı sosyal medya hesabı twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem 'Gün boyunca molalarda suyu kesilen, küfürlere sadece alkışla cevap veren adalet yürüyüşçülerinin kampının önüne tezek döktüler!' 'Biz anadolu çocuğuyuz, tezek kokusunu severiz. Ama, provokatörleri sevmeyiz. Asla oyuna gelmeyeceğiz, sadece alkışlarla yürüyeceğiz...' açıklamasını yaptı.



SERBEST BIRAKILDILAR


CHP'in Adalet Yürüyüşü'nde Düzce'deki kamp alanı önüne hayvan gübresi dökülmesi olayında gözaltına alınan Serdar A., İlhami.Ç. ve Serdar Arslan S., emniyetteki işlemleri ardından 'Çevreyi kasten kirletmek' suçundan sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 3 kişi savcılıktaki ifadeleri ardından serbest bırakıldı.



AK PARTİ'Lİ VATANDAŞ İSYAN ETTİ


Gübre dökülme olayı sonrası duruma isyan eden bir vatandaş 'Ben de AK Partili'yim. Bunlar Düzce'yi pisletiyorlar. Halk Parti'nin Genel Başkanı toplantı yapıyor, yola pislik döküyorlar. Bunlar AK Parti'ye zarar veriyor' diyerek isyan etti.





Kılıçdaroğlu'na Kaynaşlı'da protesto


'YOLA MERMİ BIRAKTILAR' İDDİASI


Öte yandan yürüyüşün 14. gününde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yola bırakılmış bir mermi fotoğrafı paylaştı "Adalet yürüşümüzün yoluna mermi bırakanlar vatan hainidir. Milli birlik ve beraberliğimizi bozanlardır" dedi.

DP VE ÖDP'DEN DE DESTEK


Düzce çıkışında devam eden Adalet Yürüyüşü’ne 14’üncü günde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanında, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da destek verdi. Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüyen Gültekin Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı yürüyüşe 1000 partili ile destek verdiklerini söyledi. Uysal, 2015 yılındaki seçimlerde partinin sloganının da ’Herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için zenginlik’ olduğunu hatırlatarak CHP liderinin başlattığı yürüyüşe destek verme kararı aldıklarını ifade etti.


BOZKURT İŞARETİYLE YÜRÜDÜ


Yürüyüşçüler Düzce çıkışında İhsaniye mevkisine yaklaşırken 'Bozkurt' işareti yapıp Atatürk fotoğrafı taşıyan bir kişi, MHP’li olduğunu, ancak Adalet Yürüyüşü’nü desteklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ’Bozkurt’ işareti yapan başka bir gençle de bir süre yan yana yürüdü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 14’üncü günün ikinci etabını da tamamlayarak kent çıkışındaki İhsaniye mevkisinde mola verdi.