Candaş Tolga Işık Adalete eksik teşebbüs
HABERİ PAYLAŞ

Adalete eksik teşebbüs

Haberin Devamı

Duruşma başlamadan 1 gün önce hakim değiştirildi. Dava sürecinde tahliye kararı veren hakimler görevden alındı. Tahliye kararı veren mahkeme başkanı apar topar emekli edildi. Sanıkların masum olduklarını ispatlamak için dinlenmesini talep ettikleri şahitler dinlenmedi. Sahte olduğu öne sürülen delillerle ilgili sanık avukatlarının istediği derinlemesine araştırma yapılmadı.

*
[[HAFTAYA]]

“Darbe planı var mı yok mu?” bilemem... Ama ortada bir darbe olmadığı kesin. Hatta bırakın darbeyi, teşebbüs bile olmadığını ben değil, mahkeme söylüyor. En ağır cezayı alan 3 askere bakın... Hangi suçtan hüküm giydiler? ‘Darbeye eksik teşebbüs’ Yani? Bir nev’i teşebbüse teşebbüs! Bu suç değil mi? Elbette suç! Ama cezası ‘ömür boyu hapis’ değil, en azından olmamalı... “Kardeşim mahkeme zaten müebbet vermedi ki!!! Cezaları 20 yıla indirdi ya!” Yahu siz milleti enayi mi sanıyorsunuz? Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Türkiye’de ortalama erkek ömrü 75 sene... 70 yaşında adamlara 20 yıl hapis cezası vermenin müebbetten ne farkı var? Hiç kimse kusura bakmasın, indirim filan palavra: Teşebbüs eksik, ama cezası tam!

*

Yarın öbür gün Kenan Evren’i yargılayacaksın... Çevik Bir’i yargılayacaksın... Ara ki eksik teşebbüs bulasın, tas tamam darbe! Darbeye eksik teşebbüs edeni ölene kadar cezaevinde tutarsan, darbe yapıp memleketin anasını ağlatana ne ceza vereceksin?

*

Yazık oluyor yazık... Davalılar ve davacılar yer değiştirirken değişmeyen tek bir şey var: Yargı tarafsız olamıyor ve adalet bir türlü yerini bulamıyor. Not: Bu arada gece yarısı gelen şok zamları da atlamayalım... Balyoz komutanların tepesine inerken vatandaşın payına yine sapı düştü!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder