Gündem Adalete isyan

Adalete isyan

Paylaş
Adalete isyan

Aşırı alkollü direksiyona geçen Ali Ertürk, kamyonetiyle kaldırıma çıktı. Bebek arabasındaki 3 aylık Furkan'ı öldürdü, bir kişiyi yaraladı. 269 promil alkollü çıktı. 6.5 ay hapis yattıktan sonra serbest kaldı

GEZİNTİYE ÇIKMIŞLARDI

İzmir Güzelbahçe’de 15 Mart 2009’da Osman Topçu, eşi Esen Topçu, 5 yaşındaki kızları Sıla ve 3 aylık bebekleri Furkan ile gezintiye çıkmıştı.

Furkan’ın içinde bulunduğu bebek arabasını da Osman Topçu’nun akrabası 15 yaşındaki Tuğçe Ulutaş sürüyordu.

8’DE 8 KUSURLUYDU

Ali Ertürk ifadesinde 3 şişe bira içtiğini itiraf etmesine rağmen önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu davayla ilgili görülen ilk duruşmada Adli Tıp raporu okundu. Rapora göre Ali Ertürk 8’de 8 kusurluydu. Ölen ve yaralananın hiç kusuru yoktu.

24 SAAT SONRA AYILDI

Bu sırada Ali Ertürk’ün kullandığı kamyonet kaldırıma çıktı ve bebek arabasına çarptı. Kazada Furkan öldü, Tuğçe Ulutaş da yaralandı.

Ali Ertürk 269 promil alkollü çıktı (yasal sınır 50 promil). Öyle sarhoştu ki ifadesi bile ancak 24 saat sonra alınabildi.

RAPOR HAZIRLANAMADI

Mahkeme Ali Ertürk’ü tutukladı. Ali Ertürk’ün avukatı rapora itiraz etti. Yeni rapor İstanbul Teknik Üniversitesi’nden istendi.

Rapor geçtiğimiz gün yapılan duruşmaya ulaşmadı. Hakim de Ali Ertürk’ü tahliye etti. Furkan’ı öldüren canavar sadece 6.5 ay hapis yattı.