Nedim Şener Adam asmaca oyunu parayla, idam bedava
HABERİ PAYLAŞ

Adam asmaca oyunu parayla, idam bedava

Haberin Devamı

Televizyondaki “Yetenek Sizsiniz Türkiye” programında bu yarışmanın geçen yılki birincisi sihirbaz Aref Ghafouri adam asmaca gösterisi yaptı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gösteri nedeniyle programı yayınlayan kanala 235 bin TL para cezası kesti. RTÜK, programda kurulan darağacı ve adam asma görüntüsü nedeniyle kanalı cezalandırırken, gerekçesinde “Aref Ghafouri çocukların ve gençlerin ekran başında olabilecekleri erken bir saatte, hayati tehlike içeren bir illüzyon gösterisi yapmıştır” dedi.

RTÜK’ün hassasiyeti gerçekten yerinde. Ama siyasetçileri ne yapacağız? Her gün adam asmaca oynuyorlar sanki ekranda. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici kararlı. Anketler yapıyor idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyor. İdam yarışında başı çekiyor. Başbakan Erdoğan, Amerika, Rusya, Çin, Japonya gibi dünyanın birçok ülkesinde idam cezasının olduğunu söylüyor. “Bizim de durumumuzu gözden geçirmemiz lazım” diyor. Halkın büyük bölümünün idamı istediği açıklıyor.

MHP istekli

MHP Lideri Devlet Bahçeli "Milliyetçi Hareket Partisi, bu konuda dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılığını koruyacak ve her desteği sonuna kadar vererek idam cezasının tekrar getirilmesini sağlayacaktır” diyerek hodri meydan çekiyor.

Ve bu konuşmaların tamamı, akşam yemek saatinde çocukların da gözleri önünde televizyonlardaki haberlerde yayınlanıyor. Çocuklar da babalara soruyor, “Darağacı nasıl bir ağaç baba?” diye… Başbakan’ın başı çektiği idam tartışması ister Avrupa Birliği’ne rest, ister terör örgütüne tehdit, isterse yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için koz olsun, fatura morali bozulan halka çıkıyor.

***



Meğer darbeye koşuyormuş :)

Yıllar önce o koşuyor herkes bakıyordu. Video klibi izleyenler “Mirkelam nereye koşuyor?” diye soruyordu birbirine. Kimse bulamadı sorunun cevabını. Meğer Mirkelam 28 Şubat darbesine koşuyormuş! Ben söylemedim. 28 Şubat ‘postmodern darbesi’ sonrası Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılan Refah Partisi’nin eski milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, hem de TBMM çatısı altında söyledi bunları.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na ifade veren Ceylan, şarkıcı Mirkelam’ın “Her Gece Ben” isimli şarkısının Genelkurmay Psikolojik Harp Dairesi’nce desteklendiğini söyledi. Ceylan, “Bu işler, ‘Her gece asker başımızda olacak’ manasınaydı” dedi.

Çıktıktan sonra 10 bin satış rakamına bile ulaşmamış albümün Psikolojik Harp Dairesi ve basının desteğiğyle 750 bin sattığını dile getirdi. Haklı olabilir mi? Belki. Ama ortada böyle bir sorun var. Albüm 28 Şubat’tan iki yıl önce çıkmış. Ceylan’ı, 28 Şubat soruşturmasını sulandırmayı amaçlamıyorsa ciddiyete davet etmek gerekiyor.

Sosyete semti eylemcileri parasını aldı


Roseteks firmasından alacaklı olan işçiler eylemleri sırasında sürekli polis engeliyle karşılaştılar.

Tam 37 hafta Nişantaşı ve Etiler’deki ünlü Köşebaşı Restaurant’ın önünde hafta sonları eylem yapan Roseteks işçileri sonunda haklarına kavuştu. Köşebaşı Restaurant’ın ortağı olan Roseteks firmasının sahipleri, eylem yapan 25 işçiye alacaklarının büyük kısmını ödedi. Eyleme katılan işçilere 600 bin TL ödeme yapıldı. İşçilerin toplam alacağı ise 1 milyon TL civarındaydı.

İşçiler anlaşma karşılığında birikmiş maaş ve ihbar tazminatlarından vazgeçtiler. Yalnızca geçmiş yıllara ilişkin tazminatlarını alma karşılığı eylemi bitirdiler. Roseteks işçileri böylece yaratıcı ve efendice ama kararlı biçimde eylem yapmanın karşılığını almış oldular. Bundan Köşebaşı Restaurant da kazançlı çıktı. Çünkü eylem nedeniyle müşterinin ayağı Köşebaşı’ndan çekilmişti. Şimdi iki taraf da memnun.

Operasyon kitabı: MOSSAD

Masamda bir kitap. Adı “MOSSAD-Büyük Operasyonlar (Koton Yayınları)” Kapağını açar açmaz İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez’in şu cümlesi sizi karşılıyor: “Bu kitapta, İsrail’in bilinmesi gerektiği halde bilinmeyen, tanınmış ve fiziksel kudreti kadar zorlu gizli gücü anlatılmaktadır.” Kitabın konusunun MOSSAD operasyonları olması elbette onu önemli kılıyor.

Bir istihbarat teşkilatının operasyonları konusunda yazılan kitaba bir devlet başkanın önsöz yazması ise onu ayrıca ilginç hale getiriyor. En basit anlatımıyla bu durum, kitap içinde anlatılan suikast, bombalama, gibi operasyonlara İsrail’in resmen sahip çıktığını gösteriyor. Bu nedenle kitaba hızla ve dikkatli şekilde göz atıyorum.

Suriye’yi vurup Erdoğan’ı aramış

İçinde İsrail gizli servisi MOSSAD’ın birçoğu bilinen operasyonlarının bilinmeyen ayrıntılarına yer verilmiş. MOSSAD’ın İran’da, Irak’ta, Ürdün’de, Suriye’de, Dubai’de yürüttüğü operasyonlar ayrıntıları ile anlatılmış. “MOSSAD-Büyük Operasyonlar” isimli kitapta Türkiye’den de bahsediliyor. Kitapta İsrail uçaklarının Türk hava sahasını kullanarak Suriye’ye yaptığı saldırının nedeninin, inşa edilmekte olan nükleer santral olduğu yazılıyor. 6 Eylül 2007 günü gerçekleştirilen ve “Meyva Bahçesi” adı verilen operasyonda İsrail Savaş uçakları Suriye’de Dir-A-Azur bölgesinde nükleer santral inşaatını yerle bir etmiş. Kitaba göre Türkiye’de bu operasyonda hava sahasını kullandırmış. Ayrıca İsrail Başbakanı Olmert, operasyon sonrası Başbakan Erdoğan’ı arayarak Esad’a mesaj iletmesini istemiş. Olmert, Erdoğan aracılığıyla Esad’a, “İsrail’in Suriye’ye savaş açma niyeti yok ve İsrail Suriye’nin burunlarının dibinde bir nükleer güç olmasına izin vermeyecektir” mesajlarını iletmiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder