Siyaset 'Adam gibi adam ol'
Paylaş
'Adam gibi adam ol'

'Adam gibi adam ol'

‘HAYIR’ OYU İSTEDİ

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum mitinglerine dün Malatya’da devam etti. Pütürge, Yazıhan ve Yazıhan’a bağlı Fethiye beldesinde düzenlediği mitinglerde halktan referandumda ‘Hayır’ oyu vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Pütürge’ye ilk kez geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “İnşallah ikinci kez başbakan olarak gelirim” dedi.

‘SÖZ VERİYORUM’

Anayasa değişikliğinin amacının “Daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük olmadığını” söyleyen Kılıçdaroğlu “Bu değişikliği ‘Halkın ayak sesleri geliyor, en iyisi Yüce Divan’a kendi hakimlerimizi getirelim, bizi beraat ettirsinler’ diye yapıyorlar. Burada söz veriyorum; nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bize yetki verin onlardan hesap soracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘DOKUNULMAZLIĞI KALDIR’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmadığı bir Anayasa değişikliğine ‘Evet’ demeyeceğiz, Recep Bey ‘Biz hesap vermeye hazırız’ diyor. Hazırsan önce o dokunulmazlıkları kaldır, milletin önüne öyle çık. Adam gibi adam ol. Halka doğruları söylemeyeni sandığa gömmek halkın boynunun borcudur. Adaletten kaçanlar partisine gereken cevabı vereceğiz.