Spor Adamsan karşıma çık!

Adamsan karşıma çık!

Paylaş
Adamsan karşıma çık!

Galatasaray Kulübü'nde merakla beklenen Mali Genel Kurul, saat 10.00 itibariyle başladı

Genel Kurul'da konuşma yapan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat "Bana ciddi şekilde küfür eden bir arkadaşımız var. İnternet sitelerinde bana küfür eden kişi biliyorum ki bugün burada. Eğer adamsa karşıma çıkıp şimdi söylesin" dedi.

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’ndeki Mali Genel Kurul'da Adnan Polat ve yönetiminin mali ve idari bakımdan ibra edilip edilmeyeceği belli olacak. Ayrıca 2011 bütçesi de açıklanacak.

İşte Adnan Polat’ın Mali Genel Kurul’daki konuşması:

“Değerli Galatasaraylılar. Genel Kurula bu kadar ilgili olması beni çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 300-600 kişi gelirdi. Şu anda tahmin ediyorum katılım 1200’ün üzerinde, artacağını da düşünüyorum. Size kendimle ilgili bir şey anlatacağım. Ben bu salonda olan herkesi tanıyorum. Ön sıralarda çok yıllarımızı paylaştığımız arkadaşlar, arka ve ortalarda zaman zaman görüştüğüm kardeşlerim var.

Ben kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım. Alp Yalman’ın daveti ile başkan yardımcısı oldum. 4 yıl görev yaptım. O 4 yılda da tüm zamanımı Galatasaray’a verdim. Ayrılırken borcu 0’a yakın bir Galatasaray bırakmıştık. Gönül rahatlığı ile ayrılmıştım. 200’da tekrar gelince kimse hakkında konuşmadım. Kendi içimizde eleştirilerimiz oldu ama başkanlık makamına toz kondurmadım. 2006’da rahmetli Özhan ağabey geldi ve “Galatasaray seni göreve davet ediyor” dedi. Galatasaray bizi çağırınca reddetme lüksümüz yoktur.

10 yıl sonra geri döndüm. O zamanlardaki tabloları biliyorsunuz, tekrar etmeye gerek yok. Galatasaray’ın mali ve idari olarak çöktüğü bir dönemi. 2 yıl boyunca Sportif Başkan Yardımcısı, daha sonra da 2008 yılında Galatasaray tarihinin en yüksek oyuyla seçilen başkan oldu. 2 yıl sonra yeniden başkanlığa seçildim.

Haberin Devamı

Ben gece gündüz kulüpte yattım kalktım. Galatasaray’ın geleceğini kurtarmak gerekiyor dedim. Zorlu dönemler geçireceğiz ancak ilerde düzeleceğiz dedim. 20 yıldır konuşulan stadın bitmesi gerekir. Riva artık aktif bir değer olmalı, kaynakların artması gerekir, hacizlerin kalkması gerekir. Bunları yaparsak sportif başarı elde edilebilir. Bugün bunların bir çoğu yapıldı. Rakamları da gördünüz. 5 sene içinde gelirler çok arttı. Anlaşmalar yüzde 400 arttı. Borçlar da arttı. 2011 yılı ile Galatasaray negatiften 0 noktasına geldi. Gelirleri planlı şekilde yapmaya başladık."

Haberin Devamı

İBRA OLMAK İÇİN SEÇİM ŞANTAJINI KABUL ETMEM

"Stadın 16 ay gecikmesi eksik gelirle karşı karşıya bıraktırdı. Futbolun aldığı neticelerde kayıp kadardır. Bugün bütçeler pozitife geçmesi planlanırken stadın gecikmesi bunu 2 yıl uzattı. 2006’da hiçbirini yapamıyorduk. Her şeyi çok zor şartlarda yaptık. Geldiğimizden beri itham altında kaldık. Medyaya senaryolar servisi yapıldı. Son dönemlerde de imza kampanyası tehdidi çıktı. Bu Genel Kurul’la ilgili de ibra tehditleri önümüze koyuldu. Ben ibra olmak için seçim şantajını kabul etmemiz mümkün değildir. Seçim rüşveti vererek ibra olmaktansa ibra olmamayı tercih ederim. Vicdanımız rahat.

Yanlışlarımız yok mu? Var. Ancak tüm bunların içinde sürekli saldırı içinde çalışıyoruz. Bizimle çalışanlar bu durumlarda nasıl motive edilecek. Bize bu kadar saldırılar olurken hiç birimizin ağzında hiçbir enkaz edebiyatı yaptığımızı duydunuz mu? Herhangi birini suçladığımızı duydunuz mu? Maalesef Galatasaray’ın bize öğretilen değerleri ciddi şekilde yaralanıyor. "

Haberin Devamı

EĞER ADAMSA KARŞIMA ÇIKSIN SÖYLESİN

"Arkadaşlarımla farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Gereği yapılır, muhalefet yapılacaksa yapılır. Çıkar, başarılı bir başkan olursa biz de başkanımız deriz. Ancak yönetimi seçime zorlamak Galatasaray’ın kültüründe var mı arkadaşlar? Ben çalıştığım sürelerde başkanlara hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi onun talimatlarının da dışına çıkmadı. Ancak görüyorum ki Galatasaray başkanlık makamını ciddi zedeleyen yazışmalar var. Bana ciddi şekilde küfür eden bir arkadaşımız var. İnternet sitelerinde bana küfür eden kişi biliyorum ki bugün burada. Eğer adamsa karşıma çıkıp şimdi söylesin. Bu ithamlar, senaryolar, bazı ispiyonlamalar Galatasaray Lisesi’nde öğretilen en büyük şey ispiyonlamayacaksın. Bizi ispiyonlayanlar da var. Yiğit Şardan’ı suçlayıp medyaya servis edenler var. Beni de suçlayanlar var. "

BİRLEŞME VE STAT GALATASARAY’IN GÜCÜDÜR

"Bizim yönetimimizden memnun olmayan arkadaşlarımız varsa bunun şekli ve yönetimi seçim dönemi. Adayı belirlersiniz, başkan seçilirse o bizim de başkanımızdır. Birleşmenin, stadın yapılması Galatasaray’ın gücüdür. Biz sadece aracı olduk. Stadı ben yaptım, birleşmeyi o yaptıdan öte bunu Galatasaray’ın ortak aklı yaptı. Bundan sonra yapılacak çok önemli projeler var. Nacak lütfen medya üzerinden göndermeler yapmayalım, Galatasaray’da kalıcı yaralar açmayalım. Biz burada kararlar alırken her zaman Galatasaray’ın demokrasisini konu alarak yapıyoruz. Galatasaray kendi ayakları üzerinde durmalıdır. Galatasaray kendi gelir kaynakları ile yönetilmelidir."

Haberin Devamı

Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın gündemi şöyle:

1. Açılış,

2. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşması,

3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi,

4. Sunuş konuşması,

5. Faaliyet raporunun sunulması,

6. Denetim Kurulu raporunun okunması,

7. Raporlar hakkında görüşmeler,

8. Yönetim Kurulu'nun Mali ve Yönetsel bakımdan aklanmasının ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanması

9. Denetleme Kurulu'nun aklanmasının görüşülerek karara bağlanması,

10. Amatör spor dallarında kurulacak olan Kulüpler Birliği derneklerine katılmak hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunun görüşülüp karara bağlanması,

11. Disiplin cezası alan üyelerin, başvurularının görüşülüp karara bağlanması,

12. 2011 Yılı bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması,

13. Dilekler

HÜRRİYET