Gündem Adana Aladağ'daki yurt yagınında can veren ablalarını böyle uğurladılar

Adana Aladağ'daki yurt yagınında can veren ablalarını böyle uğurladılar

Paylaş
Adana Aladağ'daki yurt yagınında can veren ablalarını böyle uğurladılar

Türkiye, dün Adana Aladağ'daki yurt faciasında can veren kız çocuklarını son yolculuğuna uğurladı. Yangında can veren Zeliha'yı kız kardeşleri gözyaşlarıyla uğurladı

Dilek ile Melek Adana Aladağ'daki tarikat yurdunda yanarak ölen ablaları Zeliha’yı sonsuzluğa uğurladı. Şimdi görevimiz; öğretmen olmak isteyen bu iki küçük kızı yakmadan okutmayı başarmak.

BAŞKA ÇARELERİ YOKTU!


Adana aladağ’da 29 kasım gecesi tarikata ait yurtta yangın çıkmış ilk ve ortaokul öğrencisi 11 kız, 1 eğitmen yanarak ölmüştü. Aileleri fakir olan ve dağdaki köylerde oturan kızlar aladağ’daki okullara gitmek için parasız olan bu tarikat yurdunda mecburen kalıyordu. Yurt yönetmeliklere aykırıydı ve hiçbir yangın önlemi yoktu.


KÖYLERİNİN YOLU YOK!


11 yaşındaki zeliha avcı dün dağ köyü köprücük’te toprağa verildi. yolu çamur olduğu için cenaze köye çok zor götürüldü. Cenaze aracı defalarca çamura saplandı. zeliha’nın kardeşleri dilek ve melek (üstte) ablalarının tabutu başında gözyaşı döktü. Bu iki küçük kız da ablaları gibi okumak istiyor. Şimdi görevimiz; bu iki küçük kızı ‘yakmadan’ okutmayı başarmak.

CENAZE ARACI 2 SAATTE GİDEBİLDİ


Yangın faciasında can veren kız çocuklarının cenazelerini taşıyan cenaze araçları 7 kilometrelik köy yolunu 2 saatte aşabildi.



Dilek ile Melek Adana Aladağ'daki tarikat yurdunda yanarak ölen ablaları Zeliha’yı böyle uğurladılar (Altta)




Gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç özel izinle kızının cenazesine getirildi



Adana'daki yangının olay yeri inceleme raporu



Adana Aladağ'daki yurt yangını ile ilgili Araştırma Komisyonu kurulacak