Siyaset Adana Belediyesi'nde küfürlü toplantı
Paylaş
Adana Belediyesi'nde küfürlü toplantı

'Adana Büyükşehir Belediyesi için başkan vekili seçimi' gündemli toplantıda küfürler havada uçuştu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin, belediye başkan vekili seçimi gündemiyle yapılacak toplantısı, oturum açılmadan çıkan arbede nedeniyle yapılamadı. Güvenlik güçleri kavgaya müdahale etti. Başkan Vekili Mustafa Tuncel, oturuma 17.00'ye kadar ara verdi.

Haberin Devamı

Adana'da görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın yerine 2'nci kez yapılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçiminde bugünkü 3'üncü tur kavgayla başladı. Oturumu yönetecek olan Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in 25 dakika geç gelmesine MHP'li üye Ahmet Asaf Uslu'nun tepki göstermesi üzerine sözlü kavga ve küfürleşme başladı. Birbirlerinin üzerine yürüyen Tuncel ve Uslu'yu, belediye zabıtası ve salona çağrılan polis ekipleri ayırdı.

'KULAĞIN DUYMUYOR MU LAN?'

Ak Partili 13, CHP'li 10, MHP'li 9 ve bağımsız 2 üye olmak üzere 34 üyenin eksiksiz katıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in başkanlığındaki toplantısı saat 14.00'te başlaması gerekirken zamanında başlayamadı. Tuncel'in gecikerek salona girmesinin ardından konuşan MHP'li üye Ahmet Asaf Uslu, "25 dakikadır bu meclis sizi bekliyor. Meclisten özür dilemeniz gerekir" dedi. Tuncel'in, "Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?" diye tepki gösterdiği Uslu, "Ne söylediğimi gayet iyi biliyorum" diyerek cevap verdi. Tuncel de bir anda öfkelenip divanda oturduğu yerden kalkarak "Senin ağzından çıkanı kulağın duymuyor lan. Ş.... herif. D.... beni kızdırma" diyerek üzerindeki ceketini çıkarıp bir anda Uslu'nun üzerine yürüdü ve saldırmaya kalktı.

Haberin Devamı

Araya giren Meclis üyeleri küfreden Tuncel'i ağzını kapatarak susturmaya çalıştı. Bazı meclis üyeleri de tartışmaya katılınca gerginlik tırmandı. Belediye zabıtası ile polis ekipleri kavgayı güçlükle önledi. Tartışmalar ve tepkiler sürerken Tuncel, oturumu saat 17.00'ye erteledi.

CHP ELENDİ

Yapılan 3'üncü tur oylamada AK Partili Hıdır Bahçe 12, MHP’li Zihni Aldırmaz 11, CHP’li Necmettin Atay 10, AK Partili Mustafa Esenkurt 1 oy alırken, bağımsız Mustafa Tuncel’in kendisine de oy vermediği ve hiç oy çıkmadığı anlaşıldı. Bu nedenle son tura en yüksek oy alan 2 aday katılacağı için CHP adayı elenmiş oldu.

DHA