Spor Adana derbisinde 53. randevu

Adana derbisinde 53. randevu

Paylaş
Adana derbisinde 53. randevu

Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanan 52 resmi maçtan 20'sini turuncu-beyazlılar, 12'sini mavi-lacivertliler kazanırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Derbinin 53. randevusu pazar günü Adana Demirspor'un ev sahipliğinde 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.

Kentin köklü takımlarından olan ve 1940’ta kurulan Adana Demirspor ile 1954’ten bu yana yeşil sahalarda ter döken Adanaspor arasındaki maçlar, sporseverlerin heyecanla izlediği müsabakaların başında geliyor. Bu karşılaşmalar Türkiye’nin en önemli derbileri arasında gösteriliyor.

Bu güne kadar iki takım arasında 52 resmi maç yapıldı. Türkiye Kupası’nda üç kez karşılaşan Adana takımları, Süper Lig’de 26, 1. Lig’de 5 ve 2. Lig’de de 18 kez karşı karşıya geldiler.

Adana Demirspor rakibine karşı en farklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1’lik skorla elde ederken, Adanaspor 1988-1989 yılında mavi-lacivertlileri 3-0 mağlup etmeyi başardı.

İki takım arasında liglerde oynanan 49 maçta Adanaspor 18, Adana Demirspor 11 galibiyet alırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Türkiye Kupası’ndaki üç maçın ikisini turuncu-beyazlılar, birini de mavi-lacivertliler kazandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası’nda ise Adana Demirspor’un üstünlüğü dikkati çekiyor. Mavi-lacivertlilerin 11 kez kaldırdığı kupayı, Adanaspor 8 kez aldı.

Son dönem karşılaşmaları

Ligin ilk yarısında Adana Demirspor’u sahasında 2-1 yenmeyi başaran turuncu-beyazlılar, geçen sezonki ilk maçta sahasında rakibiyle 2-2 berabere kalmıştı. Geçen sezonun ikinci karşılaşmasında ise Adana Demirspor, Adanaspor’u 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Önceki sezon iki takım arasındaki müsabakaların ilkini Adana Demirspor 4-2 kazanırken, ikinci maç da 1-1 sonuçlanmıştı.
Sezona "şampiyonluk" parolasıyla başlayan Adana Demirspor, geçen hafta lig lideri Kayserispor ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Ligde ilk 2 takım arasına girerek taraftarlarına Süper Lig heyecanı yaşatmak isteyen mavi-lacivertliler, bu sezon 22 haftada 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 41 puanla 2. sıraya yerleşti.

Geçen hafta sahasında Samsunspor’u 2-1 yenen anacak bu sezon istediği başarıyı yakalayamayan Adanaspor ise 7 galibiyet 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak topladığı 28 puanla 11. sırada yer alıyor. Turuncu-beyazlılar, ligde ilk 6 takım arasına girerek play-off’lara kalmak için mücadele ediyor.

"İyi olan kazansın"

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının karşılaşmaya iyi hazırlandığı söyledi.
Teknik Direktör Güvenç Kurtar’a ve oyuncularına güvendiklerini anlatan Uzel, "Her şeyden önce karşılaşmanın dostluk çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum. Taraftarlar arasında tatsız olay yaşanmadan iyi olanın kazanacağı bir müsabaka olsun. Resmi maçlarda biz 20 kez kazanmışız ama sayısal olarak üstünlük şimdiyi değerlendirmemize pek de yardımcı olmaz. Geçmişte kimin ne kadar kazandığı çok da önemli değil, pazar günü iyi olan kazansın" ifadelerini kullandı.

"Kazarak aradaki farkı düşüreceğiz"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan da hafta sonu Adana ve Türkiye adına önemli maç yapılacağını söyledi.
Oyuncularına ve teknik ekiplerine güvendiklerini ifade eden Gülcan, şöyle konuştu:
"Sakatlık gibi problemlerin yaşanmadığı, kavgaların olmadığı bir derbi maç olmasını istiyoruz. Ev sahibi takım olarak gereken misafirperverliği göstereceğiz. İki takım arasındaki istatistiklere baktığımız zaman, 20 beraberlik alınmış. Bu, karşılaşmaların dengede gittiğini gösteriyor. Galibiyette ise Adanaspor bizden biraz daha üstün görünüyor. Ancak geçmişle şimdiki durum arasında fark var. Derbiyi kazanarak bu tablodaki galibiyet sayımızı yukarı çekeceğiz ve aradaki farkı azaltacağız. Ancak bunlardan önce her iki takımın da Adana’nın önemli bir değeri olduğunu unutmayalım ve centilmenlikten, kardeşlikten ödün vermeyelim."

AA

Haberin Devamı