Türkiye (Son Dakika) Adana Kozan'daki katliamın zanlısından kafaları karıştıran ifade

Adana Kozan'daki katliamın zanlısından kafaları karıştıran ifade

Paylaş
Adana Kozan'daki katliamın zanlısından kafaları karıştıran ifade

Adana Kozan'da bir çiftlik evinde yaşanan katliamın zanlısı İbrahim A.'nın ifadesinde bir şüpheli daha ortaya çıktı. Bu ifade sonrası kafalar iyice karıştı

Adana Kozan’daki çiftlik evinde meydana gelen olayda, besicilik ve çiftçilik yapan Mehmet Doğan (38), birlikte yaşadığı Ayşe Ayrancı, ağabeyi Hüseyin Doğan (46) ve onun birlikte yaşadığı Fatma Yavuz (43) ile oğulları 8 yaşındaki Hakkı Doğan av tüfeğiyle öldürüldü.

Katliam sırasında evde olan Fatma Yavuz’un ilk eşinden olan oğlu 16 yaşındaki Görkem T., son anda kaçmayı başardı.


(Görkem T.)

Görkem T., ifadesinde İbrahim A.’nın tüfekle eve doğru geldiğini gördüğünü söyledi.

Güvenlik güçleri, İbrahim A.’yı alkollü vaziyette yakaladıktan sonra gözaltı süresini uzatarak ancak dün ifadesini alabildi.

Jandarma tarafından yürütülen soruşturmada ifadesi alınan İbrahim A., suçlamayı kabul etmedi.

Mehmet Doğan ailesinin olay yerine yakın olan bir tarlada çalıştığını belirten İbrahim A. ifadesinde şunları kaydetti:


(İbrahim A.)

“Tarlada işim bittikten sonra aracımla eve gidiyordum. Yolda biri el kaldırınca arabaya aldım. Arabaya binince fark ettim ki elinde tabanca ve tüfek vardı."

GÖZALTI SAYISI 3'E YÜKSELDİ


Ekipler, zanlının ifadesi doğrultusunda yaptıkları çalışmada Hamdi İ’yi de gözaltına aldı. Daha önce Murat T’nin de gözaltına alındığı olayda şüpheli sayısı 3’e yükseldi.

İfade alma işlemleri devam eden İbrahim A’nın suçlamaları kabul etmediği, diğer zanlı Murat T’yi Çukurköprü Mahallesi’nde aracına aldığını söylediği belirtildi.

Zanlı Murat T’nin bir pompalı tüfek ve iki tabancayla aracına bindiğini anlatan İbrahim A’nın "Ben Murat T’yi aracıma aldığımda üzerinden iki adet tabanca çıkartarak tabancanın bir tanesini aracın sağ kapısının cebine koydu. Diğer tabancayı ise beline geri koydu. Gece karanlık olduğu için yanında tüfek olup olmadığını görmedim. İş yerine kadar gidip araçtan indikten sonra Murat bana, ’kirve, arka koltukta tüfek var, onu da al’ dedi. Büroya çıkmadan önce bana ’bunları gömmem lazım’ dedi. Ben de ’burası yeri değil, eğer gömeceksen git ilerlere bir yerlere göm’ dedim. Ben Murat’a neden gömeceğini sormadım. Murat tüfeği alarak benim yanımdan ayrıldı." dediği öğrenildi.

EVİN YAKINDAKİ KAZILMIŞ ALAN


Saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Doğan’la arkadaş olduklarını ve hobi amaçlı define araması yaptıklarını anlatan İbrahim A’nın, Hüseyin Doğan’ın evinin yakınında bulunan kazılmış alanla ilgili olarak "15 gün önce ben iki gece bu çalışmaya katıldım. Bu kazıyı Mehmet, Hüseyin, Hüseyin’in oğlu Görkem ile Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden gelen iki kişi ile yaptık." dediği kaydedildi.

DEFİNE YÜZÜNDEN Mİ TOKAT ATTI?


Bu arada katliamdan önce gündüz tarlada çalışırlarken, aralarında çıkan tartışma sırasında Mehmet Doğan’ın İbrahim A.’yı tokatlamasının define arama yüzünden çıktığı; evin yakınındaki yeni kazılmış bir çukurun da bununla bağlantılı olduğu iddiaları da araştırılıyor. İbrahim A.’nın yaklaşık 15 yıl önce Kozan’da bir öğretmenin çocuğunu öldürmek suçundan bir süre cezaevinde yattıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kaldığı belirtilirken, babası Hikmet A.’nın ise izinsiz define aramaktan dolayı suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

EVDE MUSKALAR BULUNDU



Olayın meydana geldiği evde inceleme yapan Jandarma ekipleri, çok sayıda muska buldu. Muskaların define arama sırasında cinlerden korunmak için olduğu iddia edilirken mahalle sakinleri Mehmet Doğan’ı ’tuhaf bir kişi’ olarak tanımladı. 1 hafta kadar önce resmi nikahlı eşi Yasemin’i döverek babasının evine gönderdiğini söyleyen bazı mahalle sakinleri, "Mehmet Doğan, evini kantron yağıyla temizletiyordu. Eve abdestsiz kimseyi almazdı. Allah’la konuştuğunu söylerdi. Farklı hocalara götürdüler. Zaman zaman düzelse de bir süre sonra eski haline dönerdi" diye konuştular.

Haberin Devamı