Ekonomi Kebabın cenneti Adana lezzet festivaline hazırlanıyor

Kebabın cenneti Adana lezzet festivaline hazırlanıyor

Paylaş
Kebabın cenneti Adana lezzet festivaline hazırlanıyor

Tescilli kebabı ve birbirinden leziz tatlarıyla öne çıkan Adana mutfağının daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla 6-8 Ekim'de Lezzet Festivali düzenlenecek

Ülkemizin mutfak ve lezzet kültürü denilince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Adana bu ünvanını ‘’Lezzet Festivali’’ ile taçlandırmaya hazırlanıyor. 6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festival için “Lezzetin Başkenti Adana’ya” gelecek olan konuklar dünyaca ünlü kebabın yanı sıra diğer yöresel lezzetlerin de tadına doyasıya varacaklar.

FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK


Üç gün sürecek “Adana Lezzet Festivali’nde” lezzet standları kentin eğlence merkezlerinin başında gelen Aqualand’de kurulacak. Burada kurulacak 100’den fazla standda lezzet ustaları ve şefler farklı Adana lezzetlerini gastro şovlar ile konuklara tanıtacak. Adana kebabı başta olmak üzere, ciğer, şırdan, bici bici, analı kızlı çorbası, mumbar ve diğer yöresel yemekler de usta ve şeflerin sunumuyla tadılabilecek. Ayrıca bu lezzetler için atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

PAMUK VE NARENCİYE HASADI DA YAPILACAK


Türkiye’nin en önemli seyahat acentelerinin de tur programlarına da dahil olan festivale gelecek konuklar, Adana’ya has yöresel lezzetleri tatmanın yanında Adana’nın kültürel zenginliklerini öğrenecekler. Kentin tarihi mekanlarını ziyaret edecek konuklar, istedikleri takdirde, pamuk ve narenciye hasadına da katılabilecekler.

Festivale aynı zamanda dünyadan da ünlü şefler davet edilerek Adana’da bir gastronomi buluşması da gerçekleştirilecek. Yeme–içme etkinliklerinin yanında özellikle Turgut Özal Bulvarında da müzik başta olmak üzere çeşitli eğlenceli sokak etkinlikleri de düzenlenecek. Bulvar boyunca konuklar lezzet noktalarını gezerken aynı zamanda yürüme alanında Adanalı gösteri sanatçıların hünerlerini seyredebilecekler.

Haberin Devamı