Önceki Fotolar

Adana Yeme İçme Rehberi: Adana’da Ne Yenir İçilir?

Adana yeme içme dosyası ile Türkiye‘nin lezzet haritasını çıkarmaya devam ediyoruz. Kebap, bici bici, karsambaç, sıkma ve tarsusi gibi sokak lezzetlerinin yanında şırdan, kırkkat, çürük gibi yöresel lezzetleri ve kebapları ile öne çıkan şehrimiz Adana’dayız. Eğer kağıtlarla kaplı salaş masalara oturduysanız, şalgam suyunuz masanızın kenarında yerini almış ve siz daha hiçbir şey söylemeden çeşit çeşit salata ve mezelerle masanız donatılmışsa Adana’ya hoş geldiniz demektir. Bu yazıda Adana’da ne yenir içilir ve Adana’da nerede yenir sorularının cevaplarını doyasıya alacaksınız. Sizler için lezzetleri ile nam salmış ve şehre malolmuş mekanların yer aldığı benzersiz bir Adana yeme içme rehberi hazırladık. Herkes aç ve hazır ise başlıyoruz.

20 Kasım 2017, Pazartesi 11:02 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2018, Pazartesi 16:19
A A
1-	Yeşil Kapı Zeki Uludağ

1- Yeşil Kapı Zeki Uludağ

Yeşil Kapı Adana’da yiyebileceğiniz en iyi kebapları ve eşlikçileri yapıyor. Fakat salaşlık konusunda gerçekten nirvanaya ulaşmışlar. Hijyen takıntısı olanlar ve aileler için uygun bir tercih olmayabilir. Sadece lezzet odaklı gezginlere ısrarla tavsiye ediyoruz. Kerameti bilinmez ama Yeşil Kapı’nın külbastı, kıyma ve kuşbaşı kebabı çok lezzetlidir. Aynı zamanda bol çeşit salata ve lezzetli mezeleri ile göz dolduruyor. Özellikle pişmiş soğan salatası büyük bir alkışı hak ediyor. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Reşat Bey Mahallesi, Ordu Caddesi Seyhan / Adana Telefon: 0322 459 01 93

2-	Eyvan Kebap

2- Eyvan Kebap

1981 yılından bu yana işin mutfağında olan Eyvan Kebap, Adana‘da en iyi kıyma ve kuşbaşı kebap yapan kebapçılardandır. Aynı zamanda masayı süsleyen salata ve mezelerden ezme domates salatası ve közlenmiş soğan nefis. Mezeler genel olarak doyurucu, taze ve lezzetli. Genel olarak Adana’da ister tablacıda ister restoranda yiyin, kötü kebap yemek gerçekten zor. Eyvan Kebapta kıyma ve kuşbaşı size özel tavsiyemizdir. Fiyat-performans dengesi çok iyi, salatalarda ki yeşilliklerden bulunduğunuz ortama kadar tüm ayrıntılarda kaliteyi hissetmek mümkün. Burası 36 yıllık lezzet yolculuğunda misafirlerini hiç üzmeyen, servisi, hizmeti ve lezzeti ile Adana kebabı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biridir. Eyvan Kebap nezih ortamı ve uygun fiyatları ile kebabın iyi adreslerinden. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Turgut Özal Bulvarı, Polisevi Kavşağı, 81075 Sok. No: 2 Seyhan / Adana Telefon: 0322 232 56 86  

3-	Elem Restaurant

3- Elem Restaurant

Elem Restaurant Karataş yolunda lezzetli kebaplar yapan salaş, bir o kadarda nezih ve temiz bir mekan. Kıyma kebabı gayet lezzetli olsa da bize göre fark yaratan asıl unsur sucukları. Elem Restaurant’ın sucuk ile buluşturduğu humusa biz bayıldık. Tercihinize göre kaşarlı ve pastırmalı gibi farklı varyasyonlarını denemenizde mümkün. Kaliteli hizmeti ve ilgili personelleri ile burası bizde iz bırakan yerlerden oldu. Alternatif lezzet arayanlara kuyruk altı kebabı ve kaz başını öneririz. Odak noktanızda lüks veya konfor değilde lezzet varsa Elem Restaurant mutlaka listenizde olsun. Alkollü mekanda fiyat performans iyi, kredi kartı geçiyor. Adres: Havutlu Mahallesi, Karataş Caddesi No: 527/A Yüreğir /  Adana Telefon: 0322 336 44 00  

4-	Cik Cik Ali

4- Cik Cik Ali

Cik Cik Ali’nin lakabı kuşları çok sevmesinden geliyor. Salaşlığın ve lezzetin tavan yaptığı diğer bir kebap noktamızda burasıdır. Kıyma kebabı gayet lezzetli, o ağır yağlı ve kokulu Adana kebaplarından farklı olduğunu daha ağzınıza ilk attğınızda hissediyorsunuz. Damak tadı görecelidir lakin 40 yılı aşkın tecrübesi ile Ali usta bize göre yağ oranı tam kararında kıyma kebabı yapıyor. Kebabı çok yağlı sevenler için belki hafif kalabilir. Alternatif arayanlara kuşbaşı ve külbastıyı öneririz. Cik Cik Ali tüm salataları ve kebapları bizzat kendisi hazırlıyor. Salataları ve mezeleri gayet doyurucu ve lezzetli. Özellikle kebapla beraber közde pişirdiği mantarlardan hazırladığı sıcak mantar salatası denemeye değer. Performansa göre fiyatlar normal. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: İstiklal Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, Sedef Oteli arkası Adana Telefon: 0322 431 10 23  

5-	Beyzade Kebap

5- Beyzade Kebap

18 yıldır kebap camiasında hizmet veren Beyzade’de güzel kebaplar yiyeceksiniz. Kıyma kebabı ne yağlı ne de yağsız tam kararında pişiriliyor. Masanıza kebapla beraber ve kebaptan önce servis edilen ikramlar gayet bol ve çeşitli. Salata, közlenmiş soğan, ezme, mantar salatası, lahmacun ve kaşarlı mantar derken kaş ile göz arasında masanızı boş yer kalmayacak şekilde donatıyorlar. Hizmet kalitesi, personel ilgisi ve lezzet gayet başarılı. Temiz ve nezih bir mekanda iyi kebap yiyelim diyenlerdenseniz Beyzade Kebap notlarınız arasında olsun. Özellikle Adana’ya ilk kez ve şehir dışından gelecekler için iyi bir başlangıç yeri olabilir. Alkolsüz mekanın fiyat performansı başarılı, kredi kartı geçiyor. Adres: 100.Yıl Mahallesi, 100. Sokak No: 87 Seyhan / Adana Telefon: 0322 256 45 13  

6-	Kebapçı Şeyhmus

6- Kebapçı Şeyhmus

Diğer lezzetli Adana kebap tavsiyemiz ise salaş ve rahat mekan Kebapçı Şeyhmus. Burası Cik Cik Ali’nin aksine kebabı yağlı sevenler için biçilmiş kaftan. Herşey gözünüzün önünde dışarıda hazırlanıyor. Sokakta hayat var tabirini kebaba uyarlayan mekan sokak ortasına kurduğu tezgahtan içeriye kebap servis ediyor. Taptaze salataları, nefis mezeleri ve açık ayranı ile bizim gönlümüzü şenlendirmeyi başardı. Hizmet kalitesi ve servis hızıda keza memnun ediyor. Alkolsüz mekanda fiyat performans memnun edecek düzeyde. Kredi kartı geçiyor. Adres: Cemal Gürsel Caddesi No: 6/C (Adliye Karşısı) Seyhan / Adana Telefon: 0322 363 58 65  

7-	Kebapçı Mesut

7- Kebapçı Mesut

Kebapçı Mesut salaş ortam ve güzel kebap vaad ediyor. Porsiyonlar biraz ufak ve fiyatlar diğer kebapçılara oranla bir tık pahalı olsa da kendileri Adana’nın lezzetli ve keyifli kebapçılarından biridir. Meze ve salatalarının çeşitliliği yeterli ve lezzet olarak gayet başarılı. Kebapçı Mesut aynı zamanda ünlülerin uğrak mekanı. Alkollü mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Kocavezir Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi, 23. Sokak No: 4 Seyhan / Adana Telefon: 0322 365 01 27  

8-	Kolcuoğlu Kebap

8- Kolcuoğlu Kebap

Hasan Kolcuoğlu malumunuz metrelik kebapları ile meşhur. Kebapları ve mezeleri gayet lezzetli. Servis ve hizmet kalitesi yüksek mekanda fiyatlar diğer kebapçılara göre iki tık yukarıda seyrediyor. Aynı zamanda salata ve mezeleri ekstra ücret ödeyerek yiyebileceğiniz nadir yerlerden. Zira Adana’da salata ve mezeler kebapçıların bir çoğunda ikram olarak servis ediliyor. Fakat konfora önem verenler ve şık bir mekanda sürprizsiz kebap yemek isteyenler için iyi bir tercih olabilir. Alkollü mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Güzelyalı Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, Lunapark Yanı No: 43 Seyhan / Adana Telefon: 0322 232 50 71  

9-	Tarihi Öz Asmaaltı Kebap

9- Tarihi Öz Asmaaltı Kebap

Öz Asmaaltı Kebap Adana’nın iyi kebapçılarındandır. Lezzetli kebapları, nefis ve taze mezeleri var. Tereyağlı humus Öz Asmaaltı için özel tavsiyemizdir. Kebap dışında döner, pirzola ve et güvecide gayet başarılı. Oldukça salaş olan alkollü mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Kocavezir Mahallesi, Pazarlar Caddesi No: 11 Mestan Hamamı Yanı Telefon: 0322 351 40 28  

10-	Tarihi Adana Kazancılar Kebapçısı

10- Tarihi Adana Kazancılar Kebapçısı

Tarihi Adana Kazancılar Kebapçısı 1908 yılında açılmış Adana’nın en eski kebapçılarından biridir. Burada da lezzetli kebaplar yiyeceksiniz. Salata ve mezeler çeşitli ve güzel. İstanbul Nevizade’yi andıran bir atmosfere sahip, fasıllı eğlence mevcut. Alkollü mekanda kredi kartı geçiyor. Bu arada Kazancılar Çarşı’da bol bol tablacı ve farklı fasıllı kebapçılar bulmanızda mümkün. Adres: Sarıyakup Mahallesi, 23002. Sokak (6. Sokak) No: 53 Seyhan / Adana Telefon: 0322 351 92 93 – 351 35 12  

11-	Yüzevler Kebap

11- Yüzevler Kebap

Yüzevler, Adana’da şık bir mekanda kaliteli hizmet almak ve misafir ağırlamak için ideal bir yer. Kıyma ve kuşbaşı kebabı güzel. Önden servis edilen salatalar, mezeler taze ve lezzetli. Fakat diğer elit restoranlarda olduğu gibi Yüzevler’de de ikramlara ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Aile ile rahatlıkla gidebileceğiniz alkollü restoranda ortamın temizliği ve garsonların ilgisi üst düzeyde. Hem konum hemde mekanın atmosferi itibariyle iyi bir restoranda olduğunuzu hissediyorsunuz. Fiyatlar diğer kebapçılara göre iki tık yukarıda seyrediyor ve kredi kartı geçiyor. Adres : Ziyapaşa Bulvarı, Yüzevler Apt.  Zemin Kat. No:25/A Seyhan / Adana Telefon: 0322 454 75 13  

12-	Öz Mas Kebap

12- Öz Mas Kebap

Öz Mas Kebap’ta kebaplar gayet güzel, mezeler bol ve çeşitli. Kapanış için özellikle kaymaklı kadayıf harika seçim olur. Hizmet ve servis kalitesi yüksek. Öz Mas Kebap’ta şahane bir hizmet anlayışı var. Samimiyet, disiplin ve güler yüzlü personeller mekanı daha da vageçilmez hale getiriyor. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Kurtuluş Mahallesi, Mücahitler Caddesi (Ziyapaşa Bulvarı) No: 17 Seyhan / Adana Telefon: 0322 453 31 96  

13-	Öz Gönül Kebap

13- Öz Gönül Kebap

1977 yılından beri hizmet veren Adana’da iyi kebap yenebilecek noktalardan biri de Öz Gönül Kebap’tır. Sakin ve temiz mekan diğer tüm kebapçılardan farklı olarak Adana kebabını elips şeklinde servis ediyor. Mezeler arasında sunulan kaşarlı mantarıda gayet nefis. Öz Gönül Kebap’ta servis, hizmet kalitesi, lezzet, ikramlar ve fiyatlar ile hem gözünüz hemde gönlünüz doyuyor. Yavuzlar’da hizmet veren alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Yavuzlar Mahallesi, Orhan Kemal Bulvarı No: 229/A Yüreğir / Adana Telefon: 0 322 323 17 15  

14-	Onbaşılar Kebap

14- Onbaşılar Kebap

Onbaşılar Kebap yelken kulübüne bakan muhteşem manzarası ve konumu itibari ile benzersiz bir kebapçı. Kıyma kebabı ve külbastı tavsiye edebileceğimiz lezzetlerin başında geliyor. Şık restoranda güler yüzlü personelden iyi bir hizmet alıyorsunuz. Fakat Adana’nın bir çok noktasında ikram olarak servis edilen salata ve mezelere burada da ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Fiyatlar manzara dışında verilen hizmet ve lezzet performansına göre oldukça yüksek. Alkollü mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Karslı Mahallesi, 82046 Sokak No: 3 Çukurova / Adana Telefon: 0322 215 00 00  

15-	Hasan Usta

15- Hasan Usta

Hasan Usta, 1986 yılında seyyar tezgahta kebap satmaya başlamış. Ardından bir arazide küçük küçük tabureleri ve masaları ile işleri yavaş yavaş ilerletmiş. Seyyardan barakaya barakadan markaya Hasan Usta hikayesi işte böyle başlamış. Şuanda Adana’nın her köşesinde Hasan Usta’nın bir mekanına rastlamanız mümkün. Çocukluğundan beri kebap işinde olan Hasan Usta yeme içme sektörünün dragonlarından biridir bizce. Hasan Usta Adana‘daki en iyi kebapçı olmasada Adana’da her kesim insanı buluşturabilen popüler kebapçılardan biridir. Sunum, hizmet kalitesi ve fiyat performans başarılı. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Yurt Mahallesi, Kurttepe Caddesi, Turgut Özal Bulvarı Adana Telefon: 0322 247 00 00  

16-	Kardeşler Bol kepçe Lokantası

16- Kardeşler Bol kepçe Lokantası

Bol Kepçe Lokantası, kuşkusuz Adana’da ucuz ve lezzetli kebap yenilecek en güzel adres. Size ismiyle müsemma bol kepçeden bir kebap ziyafeti sunuyor. Adana’da yerlisi dışında çok kimsenin bilmediği bu lokanta insanı çatlatana kadar doyuruyor. Siz 1 porsiyon Adana tabağı sipariş ediyorsunuz fakat servis tabağında Adana kebaba ilave kuşbaşı et, ciğer, tavuk şiş ve kanat parçalarının bulunduğu karışık ızgara tabağı geliyor. Salatalar bol bol ve sınırsız olarak ikram ediliyor. Bol Kepçe herhangi bir manzara, teras veya bahçe vaad etmiyor. Hatta masa ve sandalyeleri dahil oldukça salaş bir yer. Fakat sunduğu kebaplar, fiyat-performans ve servis gayet güzel. Genel kebap çeşitleri ile göz dolduran Bol Kepçe şuanda Adanalıların en gözde kebapçılarından biri. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Güzelevler Mahallesi, Şehit Jandarma Er Gökhan Yılmaz Caddesi, Keresteciler Sitesi, Yüreğir / Adana Telefon: 0322 346 73 06  

Adana’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Adana’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Adana’da sabah kahvaltısını Seyhan Baraj Gölü kıyısında veya Baraj Gölünü tepeden iyi konumda gören bir mekanda yapabilirsiniz. Nehir manzaralı kahvaltıcılara çok fazla alternatif bulunuyor. Fakat bizim tavsiyemiz serpme kahvaltıyı listenizden elemeniz yönünde olur. Çünkü Adana’da serpme kahvaltının çok özel bir cazibesi yok. Benzer bir kahvaltıyı her zaman her yerde yapabilirsiniz. Biz Adana’da kahvaltı nerede yapılır sorunuza 2 tavsiye ile cevap vereceğiz. Birinci tavsiyemiz sıkma, diğer tavsiyemiz ise ciğer şiş.  

17-	Sıkma

17- Sıkma

Sıkma; elde hazırlanan lavaş ekmeğinin içine çoğunlukla peynirli soğanlı harç ilave edilmesi ile hazırlanıyor. Oldukça hafif ve doyurucu bu lezzet Adanalıların vazgeçilmezlerindendir. İsmini ise lavaşın içine eklenen malzemelerin dürüm haline getirilmesi akabinde iyice sıkılmasından alıyor. Adana kahvaltılarının baştacı sıkmayı mutlaka deneyin! Hemen hemen Adana’nın bir çok noktasında karşılaşabileceğiniz sıkmayı biz Tarsus karayolu Zafer Sıkma Ayran veya Çatalan yolunda yer alan Hazalım’da denemenizi tavsiye ederiz.  

Adana’da Ciğer Nerede Yenir?

Adana’da Ciğer Nerede Yenir?

Ciğer Adana’da gerçek bir kahvaltı ritüelidir. Evet yanlış duymadınız Adana’da kahvaltı ciğer şiş ile yapılır. Sabah sabah ciğer mi yenir demeyin! J Ciğer, Adana kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Güne farklı bir başlangıç için mutlaka deneyiniz.  

18-	Ciğerci Mahmut

18- Ciğerci Mahmut

Ciğerci Mahmut Adana’da ciğerin en iyi adreslerinden biridir. Taze ve günlük erkek kuzu ciğeri pamuk gibi yumuşak.  Daha masaya oturur oturmaz ezmesi, soğan salatası ve yeşilliği servis ediyorlar. Ocakbaşı bölümü var, farklı kebap çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Fakat Ciğerci Mahmut’ta bizim önereceğimiz yegane lezzet içi kurutulmadan pişirilmiş ciğer olacaktır. Çünkü Adana’da ciğer Ciğerci Mahmut’ta yenir. Ciğer tercih etmeyenlere çöp şişi alternatif lezzet olarak önerebiliriz fakat burada ön yargısı olanların bile ciğeri seveceğine inanıyoruz. Bir de unutmadan domates ezmesi ve tablacı salatası şahane. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Reşatbey Mahallesi, Ordu Caddesi No: 36/A Seyhan / Adana Telefon: 0322 458 85 95  

19-	Birbiçer

19- Birbiçer

Birbiçer, 1940’lı yıllarda Bakımyurdu Caddesinde (Hacı Bayram) hizmete başlamış Adana’da iyi ciğer yiyebileceğiniz noktalardandır. Mekanda Adana kebap, kaburga, çöp şiş ve çiğ köfte gibi farklı lezzetlerde var. Fakat Birbiçer ciğer şişi ile nam salmış Adana’nın güzide mekanlarından biridir. Masaya oturur oturmaz roka-maydanoz ve taptaze yeşillikler, domates, soğan ve sirkeli nar ekşili salatalar büyük porsiyonlar halinde tabak tabak önünüze seriliyor.  İki katlı oldukça büyük ve salaş olan Birbiçer’de sabah, öğle, akşam veya gece hiç fark etmez her daim kaliteli malzeme, uygun fiyat ve iyi hizmet bulacaksınız. Ciğer tam kıvamında, kurutulmadan pişirilmiş. Yediğimiz en güzel ciğerlerden biri diyebiliriz. Bakır kapta gelen yayık ayranı da keza lezzetli. Birbiçer’de yılların birikimi tecrübeyle birleşince, sabah akşam sürekli kalabalık olmasına rağmen size hızlı servisin ve aksamayan hizmetin keyfini yaşatıyor. Alkolsüz mekanda fiyatlar uygun, kredi kartı geçiyor. Adres: Meydan Mahallesi, Bakımyurdu Caddesi No: 63/A Adana Telefon: 0322 365 14 44  

20-	Ciğerci Ulaş

20- Ciğerci Ulaş

Ciğerci Ulaş (eski Ciğerci Bedo) markası 1985 yılından beri kebap sektörünün içinde olan Ulaş ustanın amcasından devraldığı bayrağı tecrübe ve kalite ile birleştirmesiyle ortaya çıkmış. Ciğerci Ulaş, ismiyle müsemma ciğeriyle meşhur. Fakat billur, dalak, böbrek ve yürek gibi her türlü sakatatı şiş olarak mekanda bulmak mümkün. Adana Kebap, uykuluk ve kaburga ise tercih edebileceğiniz diğer lezzetler. Mekanın lezzet sırrı hayvan seçimi ve pişirme tekniğinde gizli. Kebaplarda 1 yaş altı erkek koyunları tercih ediyorlar ve etler günlük olarak kullanılıyor. Biz Ciğerci Ulaş’ta ciğer ve uykuluk denemenizi öneriyoruz. Bildiğiniz üzere uykuluk dana ve kuzu gerdanı, yürek ve ciğer bölgelerinden çıkarılıyor. Ciğerci Ulaş’ta uykuluk kebabı, yalnızca ciğer ve yürek arasındaki bölgeden çıkan et ile yapılıyor. Uykuluğun lezzeti çıktığı bölgeye göre değiştiği için mekanın kullandığı et lezzet konusunda belirleyicidir. Aynı zamanda mezeleri ve bol köpüklü ayranıda enfes.  Alkolsüz mekanda servis ve hizmet başarılı. Fiyatlar normal, kredi kartı geçiyor. Adres: Güzelyalı Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı No: 74 Çukurova / Adana Telefon: 0322 232 84 86 - 0322 232 84 87  

21-	Kaburgacı Yaşar Usta

21- Kaburgacı Yaşar Usta

Kaburgacı Yaşar Usta kaburga konusunda Adana’da parmakla gösterilen mekanlardan biridir. Kıyma kebabının kıymasını da kaburgadan çekiyorlar. Mekanda kaburga şiş, kuşbaşı, ciğer ve kıyma kebabını denemenizi öneririz. Kaburga şiş nispeten yağlı gelebilir fakat yağlı et sevenlerin bu mekanı seveceğini düşünüyoruz. Salata çeşitleri, mezeler bol porsiyon ve ücretsiz olarak dilediğiniz kadar masaya takviye ediliyor. Ev yapımı şalgamı lezzetli. Personel güler yüzlü ve servis hızlı. Salaş bir mekan olmasına rağmen hizmet kalitesi ve fiyat performans iyiydi. Alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Sinanpaşa Mahallesi, 4038. Sokak No: 13 Yüreğir / Adana Telefon: 0542 784 89 70  

22-	Çamaltı Et Mangal

22- Çamaltı Et Mangal

Adana Kebap değilde şöyle efsane bir pirzola yiyelim diyenlerden misiniz? O halde size güzel bir tavsiyemiz var. Adana merkezden biraz dışarıda Sarıçam’da 10 yıldır hizmet veren Çamaltı Et Mangal’ı notlarınıza alınız. Mekan günlük erkek kuzu etinden şahane pirzola yapıyor bizden söylemesi. Alkollü ve salaş mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Yürekli Mahallesi, D-400 Karayolu Bulvarı, Kürkçüler  Sarıçam / Adana Telefon: 0322 385 20 04  

23-	Gültekin Pirzola

23- Gültekin Pirzola

Gültekin Pirzola 60 yıllık tecrübesiyle pirzola ve sucuk başta olmak üzere hemen hemen tüm ızgara çeşitlerinde hizmet veriyor. Pirzolasını biz beğendik, denemenizi tavsiye ederiz. Geniş ve ferah restoranın kebapları ve eşlikçileride lezzetli. Hizmet kalitesi, fiyat performansı ve personel ilgisinin memnun edecek düzeyde olduğu alkolsüz mekanda kredi kartı geçiyor. Adres: Yurt Mahallesi, Kasım Ener Bulvarı No: 26/A Çukurova / Adana Telefon: 0322 770 00 44  

Adana’da Çorba Nerede İçilir?

Adana’da Çorba Nerede İçilir?

Adana deyince akla ilk kebap ve ciğer şiş geliyor olsa da bu şehre gelmek için ço kdaha fazla sebep var aslında. Nasıl Adana’ya gelipte kebap ve ciğer şiş yemeden dönülmezse gece veya sabah erken saatlerde bir paça çorbası içmeden de dönülmez. Adana’da mutlaka içmenizi tavsiye edeceğimiz iki çorba var. Bunlar yöresel çürük çorbası ve paça çorbası. Paça çorbasını hepinizin bildiğinizi varsayarak detaylandırmıyoruz. Çürük ise hayvanın yanak kısmındaki siyah etlerden yapılıyor. Paça çorbası için Seyhan Paça Salonu ve Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nu hususi olarak tavsiye ederiz. Bu kadar bol etli çorbaları başka bir yerde daha önce eminiz içmemişsinizdir.  

24-	Seyhan Paça Salonu

24- Seyhan Paça Salonu

Seyhan Paça Salonu bizim Adana’daki favori çorbacımızdır. Burada paça çorbasını mutlaka içmelisiniz. Ayrıca diğer yöresel lezzetler çürük, şırdan ve mumbarı da deneyebilirsiniz gayet güzeldir. Hatta işkembe-mercimek, paça-mercimek gibi çorbaların farklı farklı karıştırılmış varyasyonlarını denemenizde mümkün. Seyhan Paça Salonundan sakatatın bin bir türlüsü ile karşılaşabilirsiniz. Kuzu yanak ve dil ile yapılan Ceylani mutlaka denenmesi gereken alternatif önerilerimizden biridir. Salaş mekanda fiyat performans güzel, kredi kartı geçiyor. Adres: Cemalpaşa Mahallesi, Gazipaşa Bulvarı, Cevdet Yurdakul Caddesi No: 41/C Seyhan / Adana Tel: 0322 454 37 88  

25-	Meşhur Kuruköprü Paça Salonu

25- Meşhur Kuruköprü Paça Salonu

Kuru Köprü Paça Salonunda her türlü sakatattan çorba yapıyorlar. Ayrıca haşlama içli köfte, şırdan ve mumbar gibi lezzetleri de deneme fırsatına sahipsiniz. Fakat biz size bu mekanda çürük ve paça çorbası içmenizi tavsiye ediyoruz. Fiyat performans gayet iyi, kredi kartı geçiyor. Adres: Yeşilyurt Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı No: 4/A Seyhan / Adana Telefon: 0322 227 18 34  

Adana’da Şırdan Nerede Yenir?

Adana’da Şırdan Nerede Yenir?

Koyunun 4 midesinden biri olan şırdan temizlendikten sonra içine baharatlı pirinç doldurulup dikilmesi akabinde pişirilmesiyle hazırlanıyor. Sakın ıyyyy, uyyyy, ööögggh falan demeyin. Hikmetine sual olmaz Adanalılar şırdanı çok seviyor.:) Hatta koca bir şehir geceleri sırf şırdan yemek için sokaklara dökülüyor. İyi pişmiş, orta boy yapraklı şırdan müdavimleri tarafından tavsiye ediliyor. Şırdan yemenin farklı usulleri var. Bol pul biber – az kimyon, bol kimyon – limon sosu veya bol kimyon – az pul biber – tuz kombinasyonlarını deneyebilirsiniz. Bu arada üzerinde yer alan ipliği çıkarmayı unutmayın. Yörede bununla ilgili “şırdan ipliklerinden bedava çıksın” şeklinde bir muhabbet bile dönüyor.:)  

26-	Şırdancı Bedo

26- Şırdancı Bedo

Şırdancı Bedo, sakatatın nirvanası ve Adanalıların müptela olduğu özel bir lezzet olan şırdanı en iyi yapan mekanlardan biridir. Öncesinde yemeğe iri taneli ve oldukça lezzetli yöresel çürük çorbası veya paça çorbası ile başlamanızı öneririz. Ardından ön yargılarınızdan arınmalı ve şırdanı mutlaka denemelisiniz. Eğer mumbar veya işkembe çorbası seviyorsanız şırdanı’da seveceğinizi düşünüyoruz. Şırdan yiyemeyecekseniz eğer mumbar veya kırkkat alternatif olabilir. Ancak Adana‘nın yöresel yemekleri olan şırdan, mumbar ve kırkkat kesinlikle Şırdancı Bedo’da yenir. Özellikle ilk defa yiyeceklere nezih ve temiz ortamı sebebiyle mutlaka tavsiye ederiz. Adres: Kocavezir Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi Seyhan / Adana Telefon: 0322 365 44 54 Şırdan için sokakta hizmet veren ve lezzet odaklı gezginlere hitap edecek alternatif tavsiyelerimiz ise Şırdancı Ali Dayı ve Şırdancı Naci olur.  

Adana’da Balık Nerede Yenir?

Adana’da Balık Nerede Yenir?

Uzun süre Adana’da kaldınız, artık kebap ve türevlerini tüketmekten sıkıldıysanız size farklı bir tavsiyemiz daha olacak. Adana Yumurtalık’ta bulunan restoranlarda Akdeniz balıklarının lezzetine bakıp güzel bir akşam geçirebilirsiniz.  

Adana’da Ne İçilir?

Adana’da Ne İçilir?

Adana ne içilir sorusuna cevap olarak elbette başta şalgam olmak üzere onlarca lezzet yazabiliriz. Fakat şalgam yörede zaten çok popüler bir içecek, kendisiyle her kebapçıda zaten yakın ilişkiler kuracağınız için özel bir başlık açmayacağız. Bizim size içecek olarak sıradışı bir tavsiyemiz olacak.

27-	Kazım Büfe

27- Kazım Büfe

Kazım Büfe şehirle özdeşleşmiş ayak üstü lezzet duraklarından biridir. Bir kaç çeşit meyve suyunun harmanlandığı sırrı mekana özel atom veya muzlu sütü içmenizi ısrarla tavsiye ederiz. Muzlu süt deyip geçmeyin şaşı bakıp şaşırırsınız. J Aslında muz, süt ve bal üçlüsünün blendırdan geçirilmesi ile hazırlanan muzlu sütün çok özel bir formülü yok. Fakat o kremayı andıran kıvamı iyi tutturuyorlar. Kazım Büfe aynı zamanda 24 saat hizmet veren nadir yerlerden biri. Tost, poğaça, şalgam, muzlu süt ve meyve suyu çeşitlerinden oluşan klasik bir büfe menüsü var. Fakat Kazım Büfe girizgahta ifade ettiğimiz gibi şehrin sembol mekanlarındadır. Adana’da yaşayanlar buraya mutlaka uğruyor, sizde mutlaka uğrayın!   Adres: Cemalpaşa Mahallesi, Toros Caddesi, Bahadır Apartmanı No: 34/B Seyhan / Adana Telefon: 0322 458 29 46  

28-	Tarsusi (Tarz-ı Hususi)

28- Tarsusi (Tarz-ı Hususi)

Şimdi Seyhan Baraj Gölüne sıfır noktada bir kahve keyfi yapıp yavaş yavaş size veda edelim ne dersiniz? Tabi biz bu keyfi klasik Türk kahvesi şeklinde değilde Adana ve Hatay yöresinde yaygın olarak tüketilen Tarsusi ile yapacağız. Mekan tercihimiz ise bu keyif için bize göre en iyi noktalardan biri Dilber Cafe veya Beyazevlerde bulunan Çingene Cafe olacak. Tarsusi; asıl adı tarz-ı hususi olan kahve içme şeklidir. Aslında dudak payı biraz fazla olsun ve içim keyfi uzun sürsün diye çay bardağında ikram edilen köpüksüz kaynamış Türk kahvesidir. Ama “Galat-ı meşhura lügat-ı fesihadan evladır.” kabilinden tarsusi şeklinde telaffuz ediliyor. Sanki Tarsuslulara özel bir kahveymiş gibi algılansa da isim benzerliği dışında Tarsus ile herhangi bir bağlantısı yoktur.J İçimi çok keyiflidir hele ki Seyhan Baraj Gölü kenarında veya barajı tepeden gören bir noktada iseniz. Offf ki ne off! J  

Adana’da Tatlı Nerede Yenir? 29-	Bici Bici

Adana’da Tatlı Nerede Yenir? 29- Bici Bici

Bici bici, Adana’nın en meşhur tatlısıdır. Sıcak yaz aylarında nişastadan yapılmış muhallebinin üzerine buz rendelenerek hazırlanır. Ardından buzun üstünde açılan oyuğa pudra şekeri ilave edilip özel bici şerbeti dökülür. Son olarak gül suyu eklenerek afiyetle yenir. Yakıcı Adana sıcaklarında serinlemek için yenilebilecek en güzel ve hafif tatlıdır. Şehirde yaz aylarında bici bici yiyebileceğiniz bir çok mekan var. Tadını merak edenler veya serinlemek isteyenler Meşhur Bicici Abuzer Kadayıf, Faruk Usta Bici Bici, Cengiz’in Yeri veya seyyar tezgahlardan bu lezzeti deneyebilirler.  

30-	Karsambaç

30- Karsambaç

Karsambaç ise Adana ve Mersin yöresinde yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Adana’da genelde temiz karın üzerine tatlı bir şurup eklenerek hazırlanıyor. Yayla kültürünün yaygın olduğu bölgelerde daha çok bilinir. Hatta karsambaçcılık şeklinde yaz kış açık olan dükkanları bile var. Merak edenler bu lezzeti Doktor'un Yeri, Cengiz’in Yeri veya seyyar tezgahlardan deneyebilirler.  

31-	Karakuş Tatlısı ve Taş Kadayıf

31- Karakuş Tatlısı ve Taş Kadayıf

Adana’da adım başı sıcak şerbetli tatlı satan mekanlarda göreceksiniz. Şerbetli tatlıları sevenlere meşhur karakuş tatlısını ve taş kadayıf yemelerini önerebiliriz. Sıcak sıcak servis edilen tatlılarını beğendiğimiz Tatlıcı Gönül Kardeşler size vereceğimiz en iyi adres olur. Yalnız Gönül Kardeşler’de pastane konseptli sipariş sistemi veya al tatlıyı ver parayı durumu yok.? Önce tezgaha dizilmiş tatlılardan istediğinizi istediğiniz kadar kağıtlarla alıp yiyorsunuz daha sonra borcumuz nedir diye sorup ödemenizi yapıyorsunuz.

32-	Cezerye

32- Cezerye

Şimdi son olarak Büyük Saat önünde yer alan Tarihi Bedesten’den yöreye has diğer bir lezzet cezerye alıp çantamıza atıyoruz. Artık Adana’ya veda etme vakti geldi. Uğrarsanız bizi hatırlayın. Sevgiyle ve afiyetle kalın. Adana ilgili ve daha fazla gurme gezi paylaşımı için www.instagram.com/gurmexpo hesabını takip edebilirsiniz.