Siyaset Adana'da başbakan alarmı
Paylaş
Adana'da başbakan alarmı

Adana'da başbakan alarmı

Adana’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi polis alarma geçti. Sokakta yaşayan, ancak, Başbakan’ın geçiş güzergahında olan bir kişi de hareketli dakikalar yaşattı.

Haberin Devamı

Mitinge saatler kala Erdoğan’ın geçiş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alındı. Güzergahta bulunan, park edilmiş araçlar çekicilerle otoparka götürüldü, polis ekipleri de güzergahta belirli aralıklarla yerleştirildi. Devriye gezen ekipler de, çevrede şüpheli gördükleri kişiler üzerinde kimlik kontrolü ve arama yaptı.

Hazırlıklar sürerken, D-400 Karayolu kenarında yaya giden 47 yaşındaki Veysi Nay polisi alarma geçirdi. Elinde pazar çantasıyla yürüyen Nay için, şüpheli anonsu yapılıp, ekiplerin kontrol etmeleri istendi. Anonsun ardından Nay’ın etrafı Terörle Mücadele, Güvenlik ve Asayiş şubelerinden 6 ekip tarafından bir anda çevrildi. Durdurulan Nay’ın pazar çantasında giysiler ve bazı eşyalar olduğu anlaşıldı. Üzerinden kimlik çıkmayıp, adı, yaşı ve nüfus bilgilerini sözlü verebilen Nay’ın Başbakan’ın Adana’ya geleceğinden de haberi olmadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Nay, kimlik tespiti de yapmak amacıyla polis merkezine götürüldü. Nay’ın kimsesi olmadığı, evi ve kalacak yeri de bulunmadığı için sokakta yaşadığı öğrenildi.

Fatih KARAÇALI/ ADANA,(DHA)