Siyaset Adana'da MHP depremi
Paylaş
Adana'da MHP depremi

Adana'da Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasının ardından Başkanvekili seçilen MHP'li Zihni Aldırmaz, partisinden istifa etti

6.5 aydır görevde bulunan Zihni Aldırmaz’ın istifasında, aralarında Ülkü Ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 15- 20 kişilik grubun 9 gün önce belediye binasını basıp, 5 belediye personelini dövmesinin etkili olduğu öne sürüldü.

Dün öğleden sonra belediyeden ayrılan ve telefonlarını kapatan Aldırmaz, istifa konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Yakın çevresi istifayı doğrularken, daha önce MHP’den istifası istenen ve ayrılan Belediye Meclisi Başkanvekili Mustafa Tuncel de Aldırmaz’ın kararını doğruladı.

MHP’li belediyenin ülkücüler tarafından basıldığının ortaya çıkmasının ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan’ın da görev alındığı siyaset kulislerinde yankılanıyor.

Ahmet Erdoğan’ın görevden alınmasına tavır alan MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan’ın da görevden uzaklaştırılmasının gündemde olduğu öne sürülüyor.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Aldırmaz’ın istifasıyla ilgili partiye ulaşmış resmi bir belge olmadığını, ancak dünden beri kendisine ulaşamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı