Gündem Adana'da pisuvar krizi

Adana'da pisuvar krizi

Paylaş
Adana'da pisuvar krizi

Adana'da, İslami usullere uygun değil diye Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nde kilit altına alınan tuvaletler Bayındırlık ve İskan Bakanı denetime gelecek kullanıma açıldı

5 ay önce, ‘İslam'a uygun olmadığı’ gerekçesiyle pisuvarları söküldüğü iddia edilen, günde ortalama 3 bin kişinin işlem yaptırdığı, 120 personelin çalıştığı 8 katlı binada Bakan Demir'in saat 09.30'daki ziyareti öncesinde erkek tuvaletlerini kullanmak isteyenler, kilitli kapılarla karşılaştı.

Bazı katlardaki tuvaletlerin önünde ise papyon kravatlı görevliler bekledi. Bakan Demir'e takip eden gazeteciler kilit altına alınan tuvaletlerin kapalı halinin fotoğrafını çekmeye başlayınca, görevliler tuvaletleri kullanıma açtı.

Adana'nın merkez ilçelerindeki gayrimenkullerle ilgili tapu sicil ve kadastro işlemlerinin yapıldığı 8 katlı binanın her katını beraberinde Adana Valisi İlhan Atış ve bakanlığına bağlı bürokratlarla birlikte gezen Bakan Mustafa Demir, işlem yaptırmaya gelenlerle kısa süreli sohbetler yapıp, memnuniyetlerini sordu.

BAKAN DEMİR KIZDI

Bir gazeteci, Bakan Demir'i binadaki tuvaletlerin pisuvarlarının daha önce söküldüğünü, bugün de tuvaletlerin kapısının kapalı olduğunu belirterek, vatandaşların müdürlüklerdeki tuvaletlerle ilgili bir şikayeti olup olmadığını sordu.

Bakar Demir, “Nereden çıktı şimdi bu? Vatandaş böyle bir ihtiyaç mı belirtti size? Kim belirtti? Sorduğunuz arkadaşı getirin bakalım” diye karşılık verdi.

Bakan Demir, ikinci tuvalet krizinin üzerinde durmayıp, binadaki servisleri gezmeyi sürdürdü. Yaklaşık 5 ay önce yaşanan olayda binadaki 8 tuvaletteki toplam 24 pisuvarın ‘İslam'a uygun olmadığı’ gerekçesiyle söküldüğü iddia edilmişti.

Bina sorumlusu Kadastro Müdürü Cumali Yakan ise tasarruf tedbirleri kapsamında pisuvarların söküldüğünü, ayrıca pisuvarların binaya pis koku yaydığını söylemişti.

Eleştiri konusu olan pisuvarlar 8 gün sonra yeniden yerlerine takılmış, ancak çeşmeleri monte edilmemişti. Bakan Demir’in ziyaret ettiği gün pisuvarların çeşmelerinin de sökülen yerlerine takılmış olduğu görüldü.

Bünyamin YIL/ADANA (DHA)

2