Magazin 'Adanalı'nın setinde olay

'Adanalı'nın setinde olay

Paylaş
'Adanalı'nın setinde olay

'Adanalı' dizisinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarcalı ile sokak çekimi yapılan Ataşehir'in Belediye Başkan Yardımcısı karakolluk oldu

İstanbul Ataşehir'de, özel bir televizyonda yayınlanan polisiye dizisi 'Adanalı'nın çekimleri sırasında Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Dolu ile dizinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca'nın yer izni tartışması karakolda bitti.

İddiaya göre, Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı üzerinde saat 03.00'de Adanalı dizisinin çekimleri başladı. Bu sırada otomobiliyle geçen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Dolu, yolun kapandığını görünce dizi çekimlerinin izinli olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Erol Dolu ile set görevlileri arasında tartışma yaşandı. Set görevlileri durumu dizinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca'ya bildirdi. Evinden sete gelen Oktay Kaynarca izinleri olduğunu Erol Dolu'ya anlattı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer291","291","201004","291-5.jpg");

İkna olmayan Erol Dolu ile Oktay Kaynarca arasında tartışma yaşandı. Oldukça sinirlendiği görünen Oktay Kaynarca eliyle Erol Dolu'yu iterek "Bu sete giremezsin. Polis alkol kontrolü yapsın" diye bağırdı. Bu sırada da Dolu zabıta ekiplerine dizinin çekileceği yolu kapatmalarını söyledi.

'OKTAY BEY BANA TEHDİTLER SAVURDU'

Olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Tartışmayı yatıştıran polisler, şikayetçi olduklarını söyleyen Oktay Kaynarca ile Erol Dolu'yu polis merkezine davet etti. Dizi çekimleri yarıda kaldı. Bu sırada Erol Dolu, "Otomobilimle geçiyordum. Yolun kapandığını gördüm. Çekilen dizinin ilçe belediyesinden izinli olup olmadığını sorduğumda ne izni dediler. Ben de zabıta ekiplerinin çağırdım. Set görevlileri de Oktay Kaynarca'yı çağırdı. Oktay bey bana tehditler savurdu" diye konuştu. Şehit Salih Sevdican Polis Merkezi'ne gelen Oktay Kaynarca ile Erol Dolu ifadelerinde birbirlerinden şikayetçi oldukları belirtildi.

Haber / Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL / DHA

Dizinin yapımcı şirketi yazılı bir açıklama yaptı. 2. sayfada...

KAMUOYUNA...

06.04.2010 tarihinde meydana gelen ve iletişim araçlarına “Dizi setinde hadise” şeklinde yansıyan olay ile ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla tarafımızdan açıklama yapılması zarureti hâsıl olmuştur.

Mezkûr tarihte, yapımcılığını üstlendiğimiz “Adanalı” isimli dizi filmin Ataşehir Atatürk Mahallesi’nde çekimleri sürmekte iken, amacının ne olduğunu şu ana kadar anlayamadığımız ve sonradan, Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu öğrendiğimiz Erol Dolu isimli şahıs tarafından, çekim mahallimiz “BASILMIŞ” ve gerek çekim ekibine gerekse de ekibimiz içinde bulunan, ülkemizin güzide sanatçılarına hakaretler savrulmuştur.

Israrla, anılı mekanda çekim yapma iznimiz olup olmadığını soran ve kendisine gerekli izinlerin alındığını gösteren belgeler sunulmasına rağmen çekimimizi engellemek isteyen bu şahsın, İstanbul Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan B.1.0.Çekim.3.34.00.00 / 1917 sayılı ve 09.02.2010 tarihli belgeye rağmen, kendini “Devlet” yerine koyan ve hatta “Devlet”ten de daha üstün gören anlayışının sebebini bulmak, elbette, uzman doktorların görev alanına girer; böyle bir davranışın tahlilini bizim yapmamız doğru olmaz. Ancak hem konunun uzmanlarına yardımcı olmak, hem de kamuoyunun kafasında oluşabilecek şüpheleri biraz olsun dağıtmak amacıyla, Erol Dolu isimli kişinin alkol muayenesinden çıkan sonucu gerekirse kamuoyu ile paylaşabiliriz.

Zaten son derece zor ve ağır şartlar altında çalışan dizi ve film ekiplerinin, üstelik tüm yasal izinleri de olmasına rağmen, alkol sınırını aşan kişilerce görev yapmalarının engellenmeye çalışılmasının takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.

Bize yaşatılan bu tatsızlıktan, Ataşehir Belediye’sinin değerli Başkanı ve diğer tüm belediye çalışanlarının da rahatsız olduğunu biliyoruz. Taşıdığı sıfatın farkında olmayan bir kişinin çıkardığı bu hadisenin sorumluluğu da, elbette bu güzide Belediyemize değil, şahsın kendisine ait olacaktır.

Şimdi artık, yüce Türk Yargısı’na intikal etmiş bu konu hakkında olayın taraflarından biri olarak bize susmak ve hukukun hangi parmağı keseceğini beklemek kalıyor.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur..

KUZEY PRODÜKSİYON

2

Haberin Devamı