Siyaset Adayımız sensin
Paylaş
Adayımız sensin

CHP'lilerin üzerinde anlaştığı tek isim İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu. İddiaya göre Genel Sekreter Sav “Adayımız sensin” dedi

‘Aday olmayacağım’ demişti

İnternette ortaya çıkan özel görüntülerin yayınlanmasıyla Deniz Baykal’ın Genel Başkanlık’tan istifası CHP’de kriz yaratmıştı.

Salı ve Çarşamba günleri yapılacak il başkanları ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarında Genel Başkan krizi de çözülecek.

İddiaya göre “Aday olmayacağım” diyen İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu yarın Genel Başkanlık için adaylığını açıklayacak.

240 imza da tamam

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa adaylık süreci, geçtiğimiz günlerde Baykal ile yaptığı ikili görüşmeyle başladı.

Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından “Baykal, partide üzerinde uzlaşma sağlanan bir aday istiyor” demişti. CHP’nin parti tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için en az 240 imza gerekiyor.

Ayrıca adayın Genel Sekreter Önder Sav’ın desteğini alması da şart.

Baskıya ‘Tamam’ dedi

Son günlerde parti içinde yoğun kulis yapan CHP’li delegeler ve il yöneticilerinin üzerinde uzlaştığı tek isim ise Kılıçdaoğlu oldu. Kılıçdaroğlu’na Önder Sav’dan da onay çıktı.

Buna göre Önder Sav, cuma günü yaptığı görüşmede Kılıçdarolu’na “Adayımız sensin” dedi. İşte bu süreçte “Baykal’ın yokluğunu değerlendiriyor” izlenimi vermemek için Kılıçdaroğlu, kamuoyundan gelen tüm baskıya rağmen aday olmayacağını açıklamıştı.

‘Geri dön’ diyecekler

Kılıçdaroğlu ise açıklamayı yapmak için Salı günü düzenlenecek il başkanları toplantısını bekliyor. Toplantının bitiminde 81 il başkanı, Baykal’a ‘Geri dön’ mesajı verecek.

Baykal’ın aday olmaması durumunda CHP’liler de bir deklerasyonla “Adayımız Kılıçdaroğlu” diyecek. Partinin genel eğilimi ortaya konunca “Baykal’a rağmen aday” gibi bir durum sözkonusu olmayacak. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa aday olacak.

2

Haberin Devamı