Dünya Adaylar son parkurda

Adaylar son parkurda

Paylaş
Adaylar son parkurda

ABD'de salı günü yapılacak seçimler için son kampanyalarını yürüten Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi Partili rakibi Mitt Romney, ulusal kamuoyu yoklamalarında başa baş gidiyor

Başkan Obama’nın, seçimlerde belirleyici olması beklenen, kararsız ve bağımsız seçmenlerin yoğun olduğu eyaletlerde eski Massachusetts valisi Mitt Romney’nin çok az farkla önünde olduğu belirtiliyor.

İki aday da seçim kampanyalarında bu eyaletlere ağırlık veriyor.

Dün sabah New Hampshire eyaletinde kampanya yürüten Mitt Romney, Başkan Obama’nın dört yıllık iktidarını eleştirdi, vaatlerini tutamadığını söyledi. Obama’yı ülkeyi bölmekle suçlayan Romney, Başkan’ın bütçe açığını söz verdiği gibi yarıya indirmek yerine ikiye katladığını, insanlara istihdam sağlamak yerine kendi sağlık reformunu zorlayarak insanların iş kaybetmesine neden olduğunu savundu.

>> PORTRE: OBAMA

>> PORTRE: ROMNEY

>> ARALARINDAKİ GÖRÜŞ FARKLARI NE?

Ohio’ya giden Başkan Obama ise, bir televizyon ilanında otomobil şirketlerine verdiği kurtarma paketinin bu şirketlerin işleri Çin’e taşımasına yardımcı olduğunu iddia eden Cumhuriyetçi Partili adayı yalancılıkla suçladı. Obama, Romney’in kendisini seçtirmek için halka korku taktiği uyguladığını savundu.

Başkan Obama yarın (Pazar) kampanyasına seçilmesi için son derece kritik olan Ohio eyaletinde devam edecek.

Dün açıklanan işsizlik rakamları Obama kampanyasına iyi haber getirmedi. Çalışma Bakanlığı, Ekim ayında işsizliğin binde bir oranında artarak yüzde 7,9’a çıktığını açıkladı. Bakanlık bununla birlikte geçen ay 171 kişinin iş bulduğunu belirtti.

Başkan Obama bu haberi iyimser tarafından yorumlamayı tercih etti ve Ekim ayının, son sekiz ayın en çok istihdam sağlanan ayı olduğunu söyledi. Romney ise işsizlik rakamının, ülke ekonomisinin durma noktasında olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Obama bir yandan kampanya faaliyetlerini yürütürken, diğer yandan da Sandy Kasırgası mağdurlarına federal yardımları koordine ediyor. Obama dün yaptığı haftalık radyo konuşmasında, kasırga mağdurlarının elektrik sağlanması ve sorunlarının çözülmesi konusunda bürokratik engellerle karşılaşmayacağı sözü verdi.

KAYNAK: AMERİKA'NIN SESİ

Haberin Devamı