Spor Adebayor milli takımı bıraktı

Adebayor milli takımı bıraktı

Paylaş
Adebayor milli takımı bıraktı

İngiltere Premier League takımlarından Manchester City'de forma giyen Emmanuel Adebayor, Togo Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı

Adebayor, Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası’na katılan Togo Milli Takımı’nı taşıyan otobüse Angola’daki ayrılıkçı gerilla örgütü FLEC tarafından gerçekleştirilen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının etkisinden hâlâ kurtulamadığını belirtti.

Adebayor, Manchester City’nin resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamasında, "Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası’ndaki trajik olayın ardından milli takımı bırakmak gibi zor bir karar aldım.

"ETKİSİNDEYİM"

Saldırıdan bu yana geçen haftalar ve aylarda duygularımı ölçüp biçtim. Hâlâ korkunç saldırı gününün etkisindeyim. Sadece futbolcuyduk ve maça çıkarak ülkemizi temsil edecektik, ancak bizi öldürmek isteyen insanlar tarafından saldırıya uğradık. Saldırıyı hiçbir zaman unutamayacağım, asla yaşamak istemediğim bir andı" ifadelerini kullandı.

Togo Milli Takımı’nda 9 yıl oynadığını ve uluslararası kariyerinde güzel anılar edindiğini belirten 26 yaşındaki yıldız futbolcu, "Otobüste birlikte olduğumuz herkesle özel bir bağla birbirimize bağlıyız ve hepimiz kardeşiz.

Takım ve Togo halkı her zaman kalbime yakın olacak. Takıma gelecekte karşılaşacağı zorlu mücadeleler için sonsuz başarı diliyorum" dedi.

Emmanuel Adebayor, Togo Milli Takımı’nın formasını bugüne kadar 38 kez giydi ve 16 gol attı.

Haberin Devamı