Dünya Adet sancısının sebebi ölümcül kitle çıktı

Adet sancısının sebebi ölümcül kitle çıktı

Paylaş
Adet sancısının sebebi ölümcül kitle çıktı

Dayanılmaz adet sancıları sebebiyle hastaneye giden genç kadına iki yıl süren mücadelesinden sonra teşhis konuldu

Keahnee Tioke isimli Yeni Zelandalı kadın, karnındaki dayanılmaz ağrının sebebini öğrenince hayrete düştü. Genç kadın yaşadığı ağrıyı, "Yıllardır ne zaman adet olsam birisi beni sırtımdan bıçaklıyormuş gibi hissediyordum" sözleriyle anlattı.

GOLF TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE KİST


24 yaşındaki kadın, ağrıdan hareket bile edemez hale gelince hastanenin yolunu tuttu. Ultrasona girince yumurtalıklarında golf topu büyüklüğünde bir kist olduğunu öğrendi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin, haberine göre, kistin içi boşaldıktan sonra genç kadın hayatına geri döndü. Ancak altı ay sonra ağrı geri döndü. Tioke'nin mücadelesi daha yeni başlıyordu.

FUTBOL TOPU BÜYÜKLÜĞÜNE ULAŞTI


Pembenar'ın haberine göre doktorlar ağrının, iyileşme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi ancak genç kadının karnı giderek büyüyordu. Tekrar ultrasona girince çölyak hastalığı teşhisi konuldu. Daha sonra hamilelikten şüphelenen genç kadın hamilelik testi de yaptı. Bu arada karnı futbol topu büyüklüğüne ulaşmıştı.

Çilesi bitmeyen Tioke'ye bu kez hemoroid teşhisi konuldu. Karnı gün geçtikçe şişerken, genç kadını görenler 9 aylık hamile olduğunu düşünüyordu. En sonunda ultrason sonuçları ölümcül tümörü gösterdi. Kist yumurtalıklarından dışarı taşmıştı.


HAYATTA KALMA ŞANSI YÜZDE 50'YDİ


Tioke, %50 hayatta kalma şansıyla acil ameliyata alındı. Karnından 30 cm genişliğinde ve 4.9 kilo ağırlığında, yeni doğmuş bir bebeğin neredeyse iki katı kadar, bir kitle çıkarıldı. Doktorlar yumurtalıklarından birini aldı ve genç kadına çocuk sahibi olabilmesi için diğer yumurtalığını da almadan önce 5 sene verdi.

Bir "uzaylı" doğurduğunu söyleyen Tioke hayatta kaldığı için şükrediyor.


Çölyak Hastalığı nedir?


Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar gluten içerir.

Alınan gıda, ince bağırsakta bileşenlerine ayrıştırılıp bağırsak mukozası üzerinden kana karışır. Vücudumuzun yeterince gıda alabilmesi, ince bağırsakta çok sayıda bulunan ve villus çıkıntıları olarak adlandırılan kıvrımlar tarafından sağlanır. Çölyak Hastaları glutenli yiyecekler tükettiklerinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus çıkıntıları ve kıvrımları tahrip olarak azalır ve küçülürler. Böylece bağırsak yüzölçümü gittikçe azalır ve alınan gıdalar emilemez hale gelir. Sonuçta beslenme yetersizliği, arkasından da hastalık belirtileri ortaya çıkar.

Haberin Devamı