Dünya Adı yolsuzluğa karışan eski Rus vekile Kiev'de suikast

Adı yolsuzluğa karışan eski Rus vekile Kiev'de suikast

Paylaş
Adı yolsuzluğa karışan eski Rus vekile Kiev'de suikast

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, yolsuzluk suçlamasıyla ülkesinden kaçıp Ukrayna vatandaşlığına geçen eski Rus milletvekili Denis Voronenkov suikast sonucu öldürüldü. Voronenkov, 15 Şubat'tan bu yana Rusya'nın 'arananlar' listesindeydi

POSTA.COM.TR


Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir otel girişinde çıkan çatışmada vurularak öldürülen kişinin, 45 yaşındaki eski Rus Milletvekili Denis Voronenkov olduğu açıklandı.


KİRALIK KATİL Mİ?


Kiev polisi, Premier-Palace Hotel'in önünde çıkan çatışmada ölen Voronenkov'un korumasının, saldırgana ateşle karşılık verdiğini ve ikisinin de yaralandığını söyledi. Polis, saldırganın kiralık katil olabileceğini ihtimalini değerlendirdiklerini açıkladı.




EŞİYLE UKRAYNA'YA YERLEŞİP VATANDAŞLIĞA GEÇMİŞTİ


Geçen sonbaharda, kendisi de eski bir milletvekili olan şarkıcı karısı Maria Maksakova ile birlikte Ukrayna'ya yerleşen Voronenkov, bu ülke vatandaşlığına geçmiş ve Rusya vatandaşlığından ayrılmıştı.

'ARANANLAR' LİSTESİNDEYDİ


Rus Haber Ajansı TASS'ın iddiasına göre, büyük bir yolsuzluk skandalının başındaki isim olan Voronenkov 15 Şubat 2017'den bu yana Rusya'nın 'arananlar' listesinde; 27 Şubat'tan bu yana da 'uluslararası arananlar' listesinde bulunuyordu.

'RUS GÜVENLİK SERVİSLERİ BENİ RAHAT BIRAKMAZ'


Voronenkov, Rus güvenlik servislerinin kendisini rahat bırakmayacağı endişesiyle Ukrayna'ya gitmek zorunda kaldığını savunmuştu.

UKRAYNA, RUSYA'YI SUÇLADI


AP'nin haberine göre, Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, saldırının arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etti. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko olayı 'devlet terörü' olarak nitelendirdi.

Voronenkov, Ukrayna Başsavcılığına görevinden azledilen Rusya yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç aleyhinde ifade vermişti. Ukraynalı Başsavcı Lutsenko da Kremlin'in bu ifade nedeniyle Voronenkov'u cezalandırmak için suikast düzenlettiğini öne sürdü.

KREMLİN'DEN JET CEVAP: İDDİALAR SAÇMA


Voronenkov'un ölümü üzerine Kremlin açıklama yaparak, "Bu ölümün arkasında Rusya'nın olduğu iddiaları saçma" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı