Nedim Şener Adil Öksüz’ün eşi nerede sigortalı?
HABERİ PAYLAŞ

Adil Öksüz’ün eşi nerede sigortalı?

Haberin Devamı

15 Temmuz’un merkezi Akıncı Üssü iddianamesi, FETÖ ile darbe girişimi arasındaki bağlantıyı somut olarak gözler önüne seriyor. FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olan darbenin planlayıcısı Adil Öksüz 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınmış ifadesinde “Arsa bakmaya gitmiştim” yalanını söyleyerek tuhaf bir şekilde serbest kalmıştı.

Daha sonra ortaya çıkan ve Pensilvanya’daki evinde FETÖ lideri Gülen’in önünde diz çökmüş görüntülerine rağmen gözaltı sırasında verdiği ifadesinde, FETÖ ile “herhangi bir bağının” olmadığı yalanını söylemişti.

Darbedeki siviller

Ama darbe girişiminde onun kadar önemli rol oynayan FETÖ üyesi siviller, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Harun Biniş yine Akıncı Üssü yakınlarında yakalanıp tutuklandı. Kemal Batmaz ile Harun Biniş tıpkı Adil Öksüz gibi, “arsa bakmak için orada oldukları” yalanını söyledi.

Kemal Batmaz, Harun Biniş ve Hakan Çiçek’in darbe gecesi Akıncı Üssü’nde oldukları kamera kayıtlarına yansıdı. Üçü de kendi görüntülerini reddetti. Nurettin Oruç ise Akıncı Üssü yakınlarında yakalanınca “Oradaki köylerde hayvancılıkla ilgili bir belgesel çekmek” için gittiği yalanını söyledi.

Hakan Çiçek ise subay bir velinin daveti üzerine Akıncı Üssü’ne gittiğini söylemesine rağmen, sorgusunda öğrencinin ne adını ne cinsiyetini söyleyebildi. Diğerleri gibi Kemal Batmaz tam bir profesyonel yalancı. Kemal Batmaz, Adil Öksüz’ün FETÖ liderine darbe planlarını onaylatmaya gittiği 11 Temmuz 2016 günü aynı uçakla ABD’ye gidip yine 13 Temmuz günü aynı uçakla beraber geri dönmüştü. Kamera kayıtlarına göre Batmaz ve Öksüz dönüşte yan yana gelip sohbet ediyordu. Batmaz ifadesinde bunu “tesadüf” olarak anlatıyor.

Adil Öksüz’ün eşi nerede sigortalı

Kemal Batmaz Adil Öksüz'le havalimanında (Üstte) Kemal Batmaz'ın darbe gecesi Akıncı Hava Üssündeki görüntüleri (Altta)

Adil Öksüz’ün eşi nerede sigortalı

Öksüz ile 925 görüşme

Batmaz, Öksüz’ü tanıdığını reddediyor. Oysa “tanımıyorum” dediği Öksüz ile 2010’dan itibaren 925 kez telefon görüşmesi yapmış. Kemal Batmaz, Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım ile Garmet isimli şirkette ortak ve 2010’dan itibaren 1100 kez telefon görüşmesi yapmış. Dahası Adil Öksüz’ün karısı Aynur Öksüz, Kemal Batmaz’ın ortağı olduğu Gurmed Ltd şirketinde sigortalı görünüyor.

Yani Kemal Batmaz tanımadığını söylediği Öksüz’ün ailesi ile de yakın ilişki içinde. Adil Öksüz, Hakan Çiçek, Harun Biniş’in FETÖ’nün kriptolu iletişim sistemi ByLock kullanıcısı oldukları da ortaya çıktı. Ama hâlâ yalanı tekrar ediyorlar. Adil Öksüz kaçmamış ve tutuklu olsa bu yalanları tekrar edecekti. O yüzden belgelenmiş bu kadar yalan varken, Adil Öksüz’ün yakalanmamış olması bu davanın seyrini değiştirmeyecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder