Gündem Adile'nin 23 Nisan'ı gerçek oldu

Adile'nin 23 Nisan'ı gerçek oldu

Paylaş
Adile'nin 23 Nisan'ı gerçek oldu

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda babaannesi ile çöp toplarken görüntülenen küçük Adile'ye yardım yağıyor

23 Nisan'da kendisi ile aynı adı taşıyan babaannesi Adile Özzurnacı ile Kepenek Caddesi'nde çöp toplarken AA muhabiri tarafından görüntülenen 5 yaşındaki Adile Özzurnacı'nın durumuna üzülen yardım sever çok sayıda vatandaş aileye ulaşmaya çalışıyor.

Küçük Adile'nin bir fotoğrafla ortaya çıkan yaşamının ardından Sivas Valiliği de aile hakkında araştırma başlattı. Valilik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, evde yaptığı araştırmanın ardından ilk etapta aileye acil ihtiyaçları için bir miktar nakdi yardım yapacak.

Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankasınca küçük Adile'ye ve ailesine giysi ile gıda yardımı yapıldı. Gıda bankası ekipleri, küçük Adile ile babaannesi ve kardeşi Gülefer'i, yaşadıkları Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden araçla alarak, Gıda Bankası'na götürdü.

Alışverişini burada babaannesi ile birlikte yapan küçük Adile, en çok istediği ayakkabıyı ve kıyafetlerini de kendisi seçti. Çocuklara ve aileye burada giysi yardımı yapıldı.

Küçük Adile, Gıda Bankası'nda gıda malzemelerini de babaannesi ile birlikte alarak, alış veriş sepetini doldurdu. Küçük kızın alış veriş sırasında 23 Nisan'da çekildiği fotoğrafındaki gibi zaman zaman babaannesinin eteğinden tuttuğu görüldü.

“İLK KEZ BİR MARKETTEN ALIŞVERİŞ YAPTIK”

Babaanne Adile Özzurnacı ise ilk kez bir marketten alış veriş yaptığını belirterek, çok gururlandığını belirtti. Yapılan yardımların da kendisini duygulandırdığını ifade eden babaanne Adile Özzurnacı, yardım yapan kişilere ve Sivas Belediyesi'ne teşekkür etti.

Küçük Adile ise ayakkabılarını ve kıyafetini çok beğendiğini belirterek, çok sevindiğini söyledi. Alışverişi yapan aile daha sonra Gıda Bankası aracıyla evlerine bırakıldı. Bu arada Türkiye'nin dört bir tarafından da aileye yapılan çeşitli yardımlar ulaştırılmaya çalışılıyor.