Gündem Adım adım mucize!

Adım adım mucize!

Paylaş
Adım adım mucize!

İki ayağı diz kapağı seviyesinden kopan işçi Hasan Şirin'in yerine dikilen ayakları bir mucize yaşatıyor

Isparta'da geçen yıl üzerine beton silindir boru düşmesi sonucu diz kapağı seviyesinden kopan iki ayağı 8 saatte yerine dikilen 26 yaşındaki işçi Hasan Şirin, 5 aylık tedavi sonunda yürümeye başladı.

Tedavisi Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi´nde yapılan Şirin, "Bana bu mucizeyi yaşatan tüm ekibe teşekkür borçluyum. Buradan yürüyerek çıkacağım" dedi.

Geçen yıl 22 Eylül´de doğalgaz hattı inşaatında çalışan Hasan Şirin´in Isparta- Burdur Karayolu´nda yola doğalgaz boru hattı döşediği sırada üzerine 4 tonluk silindir boru düşmüş, 2 ayağı diz kapağı seviyesinden kopmuştu. Ağır yaralı olarak SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen işçinin kopan ayakları ise olaydan 45 dakika sonra hastaneye getirilmiş, Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Asım Aydın'ın başkanlığındaki 6 kişilik ekip tarafından 8 saat süren operasyonla işçinin ayakları yerine dikilmişti.

YÜRÜYEREK ÇIKACAĞIM

Kazadan bu yana hastanedeki tedavisi süren Şirin, yavaş yavaş yürümeye başladı. Hastaneden yürüyerek çıkacağını belirten Hasan Şirin, "Diz kapağı seviyesinden itibaren 2 ayağım da yoktu. Şimdi yerindeler, canlı ve işlevsel. Çok mutluyum, umutluyum. Bana bu mucizeyi yaşatan tüm ekibe teşekkür borçluyum. Ayaklarımı dikmek için canla başla çalıştılar. Moralim yüksek. Sol bacağımı kullanıyorum, basıyorum, yürüyorum, hissediyorum. Sağ bacağımda ise kırıklar var, onların iyileşmesini bekliyoruz. Kaza anından bu yana fizik tedavi görüyorum. Buradan yürüyerek çıkacağım" diye konuştu.

4 CERRAHİ OPERASYON GEÇİRDİ

Şirin´in operasyonunda bulunan Araştırma Görevlisi Gülşah Uslu ise hastanın bu hale gelinceye kadar 4 ameliyat geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hasan Şirin, çift alt ekstrimite total amputasyonu (her iki bacağın tamamen vücuttan kopması) ile hastanemizin acil servisine getirildi. Ayakları yoktu. Hemen ameliyata aldık. Ayaklar hastanın bize gelişinden ortalama 45 dakika sonra yetiştirildi. Operasyon kesintisiz 8 saat sürdü. Öncelikle ortopedi ekibi kemik stabilizasyonunu sağladı. Biz de mikrocerrahi ile damar ve sinir onarımlarını yaparak yerine diktik. Süreç içerisinde birkaç müdahale daha gerekti. Yani hasta toplamda 4 ameliyat geçirdi. Şu an her iki ayağı da canlı. Hasta artık sol ayağı ile basabiliyor. Sağ tarafıyla ilgili de bir takım küçük problemlerimiz var. Onları da yakında çözüp hastayı tamamen ayağa kaldırmayı ümit ediyoruz."

'MORALİ ÇOK YÜKSEK'

Fizik tedavi sürecinde hasta Hasan Şirin'le ilgilenen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yener ise hastanın tedavi sürecindeki moralinin iyileşmeye direkt etki ettiğini belirterek, "Morali çok yüksek. Tedaviye katılımı çok iyi. Bize cevabı çok iyi. Egzersiz programı düzenliyoruz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR / ISPARTA -DHA

2