Siyaset Adım atacak yer bile yoktu
Paylaş
Adım atacak yer bile yoktu

Adım atacak yer bile yoktu

CHP Kurultayı’nın yapıldığı Atatürk Spor Salonu’nun çevresi sabah saatlerinden itibaren delegeler, konuklar ve CHP’liler ile doldu taştı. 20 bine yakın CHP’li saat 10.00 olmadan kurultay alanına ulaştı.

Haberin Devamı

Deniz Baykal döneminde ‘CHP’nin küskünleri’ olarak nitelenen çok sayıda isim de kurultaya katıldı. İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan Toker, Murat Karayalçın, Sabri Ergül, Bedri Baykam, Umut Oran, Adnan Keskin, Hasan Fehmi Güneş, Ercan Karakaş, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç gibi isimler de kurultaya katıldı.

ÜNLÜ İSİMLER

- Yavuz Bingöl, Arif Sağ, Edip Akbayram, Onur Akın gibi müzik dünyasının ünlü isimleri de kurultayda yer aldı. Kurultaya eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, eski Hür Parti Başkanı Yaşar Okuyan da geldi. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK Başkanlar Kurulu da ilk kez tam kadro bir kurultaya katıldı.

- Rahşan Ecevit Ecevit salona girerken sinevizyon ekranlarından, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in görüntüsü ve “Ne Ezen Ne Ezilen Halkça Bir Düzen” yazısı yansıtıldı.

Haberin Devamı

‘GERİDE BIRAKTIK’

- CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “Aile içinde tartışmalar olabilir. Bunları geride bıraktık. Ümit ediyorum ki bunlar birer tatlı anı olarak kalacaktır” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise “CHP Genel Başkanı değil, Türkiye’nin Başbakanı’nı seçiyoruz” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildikten sonra Önder Sav ve Gürsel Tekin ile salonu selamladı.