Gündem Adımlar Dergisi'nde patlama: 1 ölü 3 yaralı

Adımlar Dergisi'nde patlama: 1 ölü 3 yaralı

Paylaş
Adımlar Dergisi'nde patlama: 1 ölü 3 yaralı

İstanbul Kağıthane'de terör örgütü İBDA-C'ye yakınlığıyla bilinen ve örgütün lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun serbest bırakılması için kampanyalar düzenleyen, IŞİD'i destekleyen Adımlar Dergisi'nin bürosunda dün patlama oldu

Akşam saatlerinde Kağıthane’deki 1 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı patlama sebebinin bomba olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi’nde 6 katlı bir apartmanın ikinci katında bürosu bulunan Adımlar Dergisi’ne bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, basınç etkili bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bomba Uzmanı ile Olay Yeri İnceleme ekiplerinin bina içerisinde ve çevresinde yaklaşık 5 saatlik inceleme çalışması ardından güvenlik gerekçesiyle kapatılan Dr. Cemil Bengü caddesi trafiğe açıldı.

YAZAR ÖLDÜ, YÖNETMEN DE YARALI

İtfaiye erleri, içeri girdiklerinde derginin yazarı Ünsal Zor’un cesediyle karşılaştı. Derginin yayın yönetmeni Ali Osman Zor da yaralananlar arasında bulunuyor. İGDAŞ, ofiste doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı. Polis, olay yerinden delil topladı. Basınç etkili eski yapım bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı ileri sürüldü.

Dergideki incelemeler gece yarısı sona erdi


Polisin yaptığı incelemeler saat 00.30’da sona erdi. Trafiğe kapatılan cadde temizleme çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın 3. katında bulunan ve "İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi" (İBDA-C) örgütüne yakınlığıyla bilinen aylık Adımlar Dergisi’nin giriş kapısı önüne bırakılan bomba, dün saat 19.30 sıralarında kapının açılmasıyla birlikte büyük bir gürültüyle patladı.

Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çökerken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Olayın ardından itfaiye ekiplerinin dergi ofisinde yaptığı incelemede, derginin yazarlarından Ünsal Zor’un (45) cesedine rastlandı.

Zor’un cesedi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Patlamada yaralanan Ali Osman Zor (47), Cem Türkbiner (30) ve Cüneyt Karan (39) ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.



ŞÜPHELİ MOTOSİKLET İNCELENMEK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Patlamanın ardından Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Uzmanı ekipler, bina içerisinde ve çevresinde saatlerce inceleme yaptı; delil topladı. İncelemeler sırasında binanın önünde park halinde bulunan motosikletten şüphelenen polis ekipleri, motosikleti incelemek üzere çekiciye yükleyerek emniyete götürdü.



CADDE YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

Polisin binada ve çevresinde yaptığı incelemeler saat 00.30 sıralarında sona erdi. Trafiğe kapatılan Dr. Cemil Bengü Caddesi de temizleme çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Öte yandan polis ekiplerinin patlamanın yaşandığı binada bir süre tedbir amaçlı bekleyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı



Patlama sonrası oluşan hasar gün aydınlanınca daha da netleşti

Patlamanın binaya ve çevreye verdiği hasar günün aydınlanmasıyla birlikte daha da belirginleşti. Bazı evlerin ve dükkanların camlarında kırık ve çatlaklar olduğu görüldü.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerindeki "İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi" (İBDA-C) örgütüne yakınlığıyla bilinen aylık "Adımlar Dergisi"nin ofisinin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın patlaması sonrası 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Günün aydınlanmasıyla birlikte de patlamanın yaşandığı binada ve çevresinde oluşan maddi hasar daha da netleşti.
Şiddetli patlamayla birlikte ofisin bulunduğu kattaki duvarların çöktüğü, çevredeki ev ve işyerlerinin camlarında kırıklar ile çatlaklar oluştuğu görüldü. Öte yandan polis ekiplerinin binanın önündeki tedbir amaçlı bekleyişi de sürüyor.

DHA/İHA

Haberin Devamı