Gündem Adıyaman savaş alanına döndü

Adıyaman savaş alanına döndü

Paylaş
Adıyaman savaş alanına döndü

Adıyaman'da, iki grup arasında sabah çıkan tartışma öğle saatlerinde silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü

Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, polisin biber gazlı müdahalesi ile sona erdi. Kavgaya karışanlardan birisi ise kendisini gözaltına alan polislerin arasında, onlarca insanın gözü önünde bıçaklandı. Çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylar biber gazlı müdahale ile sona ererken, polis kavgaya karışanları gözaltına almaya başladı.

Haberin Devamı

Adıyaman'ı savaş alanına çeviren olaylar sabah saatlerinde başladı. İddiaya göre, zabıta ekipleri Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Adıyaman Belediyesi önüne stant kuran kişilerden, standı kaldırmalarını istedi. Ancak, zabıtaların bu tepkisine stant sahiplerinin olumsuz yanıt vermesiyle tartışma çıktı. Stant sahiplerinin cadde üzerindeki yakınlarının da katılımıyla büyüyen tartışmada gerilen ortam, polisin ve cadde esnafının araya girmesiyle kavgaya dönüşmeden sonlandırıldı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2856","2856","201009","2856-3.jpg");

ONLARCA KİŞİ BİRBİRİNE GİRDİ

Bu kez öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde, sabah yaşanan tartışmaya taraf olduğu ileri sürülen kişilerin yakınları arasında kavga çıktı. Kısa süre içerisinde, her iki grubun telefonla ulaştığı yakınlarının da katılımıyla büyüyen kavgada onlarca kişi birbirine girdi. Onlarca kişinin birbirine silah, bıçak, taş ve sopalar ile saldırması ile ortalık savaş alanına döndü.

Esnafların ve yoldan geçenlerin engellemekte başarılı olamadığı ve kent merkezinde büyük korkuya yol açan kavgaya, çok sayıda polis müdahale etti. Ancak, polisin müdahalesine ve sık sık megafon ile çağrı yapmasına rağmen taraflar birbirine saldırmaya devam etti. Gerginlik üzerine Atatürk Caddesi ve caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatılırken, polis de kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda kişinin yaralandığı olaylar biber gazlı müdahale ile sona ererken, polis kavgaya karışanları gözaltına almaya başladı.

Haberin Devamı

POLİSLERİN ARASINDA BIÇAKLANDI

Polis kavgaya karışanları gözaltına alıp, yaralıları hastaneye sevk etmeye çalıştığı sırada, sokak aralarından yüzleri kanlı, ellerinde ise sopa ve bıçak bulunan bir grup genç koşarak geldi. Bir anda yeniden başlayan kargaşa sırasında, sokak arasından gelen bıçaklı gençlerden birisi, polisin gözaltına aldığı ismi öğrenilemeyen şüphelilerden birisini karın boşluğundan yaraladı.

Onlarca kişinin gözü önünde bıçaklanan kişi yere yığılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. İkinci kez başlayan kavga polisin sert müdahalesi ile sona ererken, olaylar sırasında yaralanan 5 kişi ambulanslar ile hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

Adıyaman'da korku ve paniğe yol açan kavgaya karıştığı saptanan çok sayıda kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan, yeni bir olay yaşanmaması için polis Atatürk Caddesi üzerinde ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Fadıl BİNZET - ADIYAMAN - DHA