Ekonomi Adıyaman sertifikalı tohumun merkezi oluyor

Adıyaman sertifikalı tohumun merkezi oluyor

Paylaş
Adıyaman sertifikalı tohumun merkezi oluyor

Adıyaman’ın tarihi ören yerlerinin isimleriyle tohum üretimi yapan Olgunlar Tohumculuk, Perre ve Cendere ismiyle ürettikleri yıllık 20 bin ton yerli ve milli hububat tohumunu Türkiye’deki iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediyor. Amaç, tohumculuk alanında Adıyaman’ın ismini dünyaya duyurmak

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı Eski Hısnı Mansur Köyü'ne giderek tohum tesislerini gezdi. Köyde 17 çeşit tohum üretimi yapan Ar-Ge tesisini de gezen Vali Nurullah Naci Kalkancı, firma sahibi Murat Olgun’dan üretilen tohumlar hakkında bilgi aldı.

Üretilen tohumların kalitesi ile ilgili Vali Kalkancı’ya bilgi veren Firma Sahibi Murat Olgun, "Ürettiğimiz tohumlar kendi üretimimiz olup tamamen yerli ve millidir. Ar-Ge tesislerinde ürettiğimiz sertifikalı tohumlarla çiftçimiz yüksek verim elde etmektedir. Çiftçilerimize en iyi ve en kaliteli hububat ve baklagil tohumu çeşitlerini sunmak için sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Yıllık ürettiğimiz 20 bin ton sertifikalı tohumu Türkiye’deki iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediyoruz. Böylece hem çiftçimiz kazanıyor hem de ülkemiz ekonomisine doğrudan katkı sağlamış oluyoruz" dedi.

DÜNYAYA DUYURACAK


Ar-Ge tesislerinde ürettikleri tohumlara Adıyaman’ın tarihi ören yerlerinden Perre ve Cendere ismini vererek kentin tanıtımına da katkı sağlayan firma, bu ismi tescillemeleri halinde tohumculuk alanında Adıyaman’ın ismini dünyaya duyurmayı hedefliyor.


BAKANLIK TESİS KURUYOR


Sertifikalı tohum alanında her geçen gün üretimi artırarak sertifikalı tohumun merkezi olan Adıyaman’da, hazineden tahsis edilen 145 dönümlük bir alan üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Sertifikalı Tohum Test Müdürlüğü kurulacak.

Haberin Devamı