Gündem Adli Tıp Kurumu 2.5 yılda ölüm nedenini bulamadı

Adli Tıp Kurumu 2.5 yılda ölüm nedenini bulamadı

Paylaş
Adli Tıp Kurumu 2.5 yılda ölüm nedenini bulamadı

Adli Tıp Kurumu 2.5 yılda ölüm nedenini bulamadı

Muğla Kavaklıdere’de ilköğretim okulu 4’üncü sınıfta okuyan Derya Gül’e 27 Aralık 2007’de okulda hepatit B aşısı yapıldı. Aşının ardından mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılan Derya 3 gün sonra öldü.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı “Derya’nın ölümünün okulda yapılan hepatit B aşısıyla ilgisi yoktur” diye açıklama yaptı. İzmir Adli Tıp Kurumu, Derya’ya yapılan otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin tespit edilemediğini bildirdi. Bunun üzerine Yatağan Cumhuriyet Savcılığı, Derya’dan alınan doku örneklerini İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

7 PROFESÖR İNCELEDİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu ise Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na ancak 2.5 yıl sonra cevap verdi. 7 profesör ve 1 uzman doktorun hazırladığı raporda “Derya’nın ölümüne neden olan şokun yapılan aşıdan mı, yoksa kendisinde mevcut olan başka bir enfeksiyondan mı ileri geldiğinin ayrımı yapılamadı” denildi.

Derya’nın babası Dursun Gül “Olayı çarpıtmaya ve örtbas etmeye çalışan Sağlık Bakanlığı aleyhine 50 bin TL maddi, 300 bin TL manevi tazminat davası açacağım” dedi.

Haberin Devamı

Cavit YILDIRIM/DHA