Gündem Adli Tıp raporu müebbet getirdi

Adli Tıp raporu müebbet getirdi

Paylaş
Adli Tıp raporu müebbet getirdi

2 çocuğa tecavüz edip birini öldüren öğrencilere Adli Tıp “Ne yaptıklarının farkındalar” raporu vermişti. Bu rapordan yola çıkan savcılık, her sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti

SIRAYLA TECAVÜZ ETTİLER

Haberin Devamı

Siirt Pervari’deki Atatürk Bölge Yatılı İlköğretim Okulu’nda (YİBO) okuyan 13-14 yaşlarındaki 7 çocuk, aynı okulda öğrenci olan 15 yaşındaki D.S. adlı kızın çıplak fotoğrafını çekmişti. Ardından öğrenciler genç kızı “Bize cinsel ilişkiye girmemiz için çocuk bul. Yoksa fotoğraflarını ailene veririz” diyerek tehdit etmişti.

Tehditten korkan kız, amcasının 2 yaşındaki oğlu E.S.’yi öğrencilere teslim etmişti. 7 öğrenci, sırayla tecavüz ettikleri çocuğu havuzda boğmaya çalışmış ve öldü sanıp bırakmıştı. Öğrenciler ertesi gün hâlâ hayatta olduğunu fark ettikleri çocuğu ailesine teslim etmişti.

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Bu olaydan bir gün sonra da aynı öğrenciler yeniden kız çocuğunu tehdit ederek “Bize niye erkek çocuk getirdin? Kız çocuk getir” talebinde bulunmuştu. D.S. bu kez de diğer amcasının 3 yaşındaki kızı A.S.’yi öğrencilere teslim etmişti. Öğrenciler A.S.’ye de sırayla tecavüz etmişti.

Haberin Devamı

Ardından da A.S.’yi aynı havuzda boğarak öldürmüştü. Olay mahaline yakın olan askerlik şubesi ve akaryakıt istasyonun güvenlik kamerasının kayıtlarının incelenmesiyle suçlular ortaya çıkarılmıştı. Gözaltına alınan çocuklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

‘SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR’

Adli Tıp Kurumu çocuklar hakkında hazırladığı raporda “Ne yaptıklarının farkındalar” diye yazmıştı. Zanlı 8 çocuk hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. 8 sayfalık iddianamede çocuklar için ‘suça sürüklenen çocuklar’ ibaresine yer verildi.

İddianamede Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yargılanmaları talep edilen 7 erkek çocuk ve tehdit karşılığında A.S ile E.S.’yi onlara sunan D.S. için ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ndan her sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra 30’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Çocukların yargılanmasına Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Temmuz 2010 tarihinde başlanacak.

Cem EMİR/DHA