Spor Adnan Öztürk ilk aday

Adnan Öztürk ilk aday

Paylaş
Adnan Öztürk ilk aday

Galatasaray'ın 27 Mart 2010'daki seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Adnan Öztürk, başkan adaylığını resmen açıkladı

Galatasaraylı eski yönetici Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı kulübün mart ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Adnan Öztürk, hedeflerinin, müzelerinde tek eksik kupa olan Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmak olduğunu söyledi. Kongre üyelerinin de adaylığını açıkladığı toplantıya katılarak destek verdiği Öztürk, "Galatasaray, dünyanın en büyük camialarından bir tanesidir. Hatta ısrarla söyleyebilirim, dünyada tektir" dedi.

"3. DÖNEMİ AÇACAĞIZ"

105 yıllık Galatasaray Kulübü’nün tarihini 3 bölüme ayırdığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "1. dönem, Ali Sami Yen ile başlayan, binbir zorlukla ulusal başarı kazanıp milyonların gönlünü kazanan bir Galatasaray.

Bu dönem 1995-96 yılına kadar sürdü. Bu dönem sonrasında biraz borçlanarak Avrupa’da önemli başarılar elde etmiş, dünya markası haline gelmiş, hepimizin gururu haline geldiği dönem yaşandı. Ben yaptığımız bu hareketi 3. dönem olarak adlandırıyorum."

Şu anda Galatasaray’ın 300 milyon dolara yakın bir borcunun bulunduğunu dile getiren başkan adayı Öztürk, "İki sene üste 100’er milyon liradan, toplam 200 milyon liralık zarar var. Ne yazık ki üzülerek bunu belirtmek istiyorum; bu döngüden çıkmak için en önemli gayrimenkullerinden bir tanesi, adı ne olursa olsun, proje olsun satılma durumuna gelmiştir" dedi.

"GALATASARAY’IN KAPILARINI AÇACAĞIZ"

25 milyon taraftarı olan bir kulübün, en önemli meselelerinden birinin iletişim olduğunu kaydeden Öztürk, Galatasaray’ın kapılarını tüm Galatasaraylılara açacaklarını söyledi.

Öztürk, son olarak, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Atletico Madrid maçı öncesi futbol takımına bol şans ve güç dileyerek, "Galatasaray’da seçim zamanı gelmiştir, Galatasaray’ı daha iyi yerlere taşımak için bir yarış vardır. Kendilerinin bu yarış ile değil, sadece sportif aktiviteleriyle ilgilenmelerini istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı