Spor Adnan Öztürk listesini açıkladı

Adnan Öztürk listesini açıkladı

Paylaş
Adnan Öztürk listesini açıkladı

Adnan Öztürk listesini açıkladı

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Adnan Öztürk, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yaptığı toplantı ile birlikte yönetim kurulu listesini ve projelerini tanıttı.

Adnan Polat'a karşı yarışacak olan Öztürk'ün listesinde şu isimler yer alıyor:

Kaan Boyner, Prof. Dr. Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Saruhan, Can Topsakal, Murat Ece, Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Hayrettin Kozak, Ümit Özdemir.

Thomas Kurt'un ise bu ekibin içinde Futbol İcra Başkanı olacağı açıktlandı. Dünyanın en büyük kulüpleri ile benzersiz ilişkiler kuran Kurt'un Avrupa futbolunda yüksek mevkiilerde görev yaptığı hatırlatıldı.

Yaklaşık 700 üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Galatasaray kulübü eski başkanlarından, Ali Tanrıyar, Faruk Süren ve ikinci başkanlardan Atilla Donat, Ali Dürüst ile çok sayıda eski yönetici de katıldı. Toplantının en ilgi çeken ismi efsane golcü Hakan Şükür olurken, eski takım kaptanlarından Cüneyt Tanman ve Suat Kaya da toplantıya katılan renkli isimlerden oldu. Toplantıya Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA kupasını kazandığı maçın özet görüntüleri ile başlanırken, daha sonra Metin Oktay'ın görüntüleri büyük alkış aldı. Sunumu Öztürk'ün listesinde yer alan yönetici adaylarından Prof. Emre Alkin gerçekleştirirken, öncelikle yönetim kurulu listesinde yer alacak 8 isim tanıtıldı. Adnan Öztürk'ün yönetim kurulu, Kaan Boyner, Prof. Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Cibara, Can Topsakal, Murat Ece, Prof. Hamdi Yasaman ve Hayrettin Kozak'tan oluştu. Stad Aş'nin başına geçecek isim ise Ümit Özdemir olarak açıklandı.

Yönetimde olması beklenen ve Adnan Öztürk ile uzun zamandır ortak çalışma hareketinde bulunan eski sporcular cemiyeti başkanı ve Galatasaraylı eski yönetici Cengiz Özyalçın toplantıya katılmadı. Öztürk ile Özyalçın'ın liste konusunda son anda anlaşmazlığa düştüğü ve bu yüzden sporcular derneği üyelerinin oylarının dağılacağı öngörüldü. Alkışlarla sahneye gelen başkan adayı Adnan Özürk yaptığı konuşmada seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri icraatları anlattı. Öztürk sözlerine, 'Galatasarayımızın üçüncü dönemi olarak adlandırdığımız bu yeni dönemin başlanıcında bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimi sunuyorum' diyerek başladı ve şöyle devam etti: 'Ölçemezseniz, yönetemezssiniz. Mali ve idari bakımdan dev kurumları doğru şekilder yönetmek için organizasyonun her an ve heryerden takibi ve şeffaflık bir zorunluluktur. Her konuda genel kurulun onayını alacağımızı şimdiden tahahüt ediyorum. Başta resmi sitemiz olmak üzere bütün iletişim kanallarımız camiaya açık olacaktır. Herşey iİhale üsulü ile teklif alarak verilecektir. Denetim şirketlerinin hazırladığı tüm raporlar üyelerimizin bilgisine açık olacaktır. Akılcılık, nezaket, vefa, sevgi ve saygıyı, liderliği camiamızda en üst düzeye çıkartmak birinci vazifemiz olacaktır. Rakiplerimiz, federasyon, ve yan kurumlarla ilişkileri medya üzerinden değil çağdaş bir şekilde yürüteceğimizden emin olunuz. Transfer çalışmalarımız, her spor branşına uygun bir şekilde çalışacak, ve tranfser ücretleri her üyenin ulaşacağı şeffaflıkta olacak. Derhal kurulucak Scoating sistemi ile alınacak futbolcular akılcı bir sistemle seçilecektir.

Türkiye'nin en büyük markasını yaratmakta başrolü oynayan futbolun artık tam profesyonel yöneticilerce yönetilmesini zorunlu görüyoruz. Futbol ile ilgili yapılanmamızı çatıdan temele kadar devam ettireceğiz. Türkiye'de bir ilke imza atarak dünya çapında bir yönetim kadrosunu kurarak derhal göreve getireceğiz. Basketbol ve Voleybol branşlarında şampiyonluğa oynayacak takımlar yaratacağımızın sözünü veriyorum. Tesislerimizde gerekli düzenlemelerin yapılacağının sözünü veriyorum. 106 dönümlük Büyükçekmece arazisi 30 yıl süreyle kulübümüze tahsis edilmiştir. Ancak bu alan yeşil alan olarak görüldüğünden bununla ilgili çalışmaları önümüzdeki dönemde yapmayı uygun görüyoruz. Riva arazisinin satışına karşı olduğumuzu ve sürekli gelir getirecek duruma gelene kadar beklenmesinde fayda görmekteyiz. Sevgili Özhan Canaydın başkanımızın ekibi ile başlattığı Seyrantepe Projesi en önemli projemizdir. Stadın inşaatı kadar önemli olan çevre yollarının yapımınını takibi titizlikle yapılacaktır. Sosyal tesislerimizden Galatasaray adamızın eskiden olduğu gibi sosyal tesis olarak yapılandırılması planlanmıştır. Adanın kulübümüze teslimi sağlanacaktır. Kalamış tesislerimizde yeni bi kapalı ve açık havuz hizmete sokulacaktır. Galatasarayımızın olmazsa olmaz ihtiyaçlarından kapalı spor kompleksini ve ileride futbol tesislerimizin de taşınacağını varsayarak, İstanbul'un merkezi bir yerinde 130 dönümlük bir arazinin alınması için gerekli anlaşmalar yapılmıştır. Buradan bunun haberini veriyorum. Her üyenin şirketlerimizden bir hisse sahibi olması operasyonu derhal uygulamaya geçecektir. Kulübümüzün borçlarını borç alarak ödeme devri artık sona erecektir. Öncelikle 70 milyon dolar banka borcu için verilmiş, 300 milyon dolarlık ipotek ve eski başkanlarımızın imza kefaletlerinin kaldırılması için bütün çalışmalar yapılmıştır. Hiçbir Galatasaraylı diğer Galatasaraylının rakibi değildir. Biz bir hizmet yarışındayız. Tabii ki bunlar sözle değil icraatla olacak. Futbol adına yeni bir çığır açacak hizmet anlaşını açıklamak için sevgili Emre Alkin'i buraya davet ediyorum' dedi.

Söz alan Prof. Emre Alkin, futbolu yönetecek ekibi tanıtmaya başladı. Emre Alkin, 'Yarın sabah uyandığınızda Tükiye'de futbol artık eskisi gibi olmayacak. Bu ekip burada söylediğimiz herşeyi yapar. Gazetelerde gördüğünüz herşey doğru. Şimdi o ekibi buraya çağıracağım.

TOMAS KURTH, 1990 -2000 yılları arasında UEFA'da şampiyonlar ligi komitesinin başkanlığını yapmış. G 14'ün başkanlığını yürütmüş. Kendisi Futbol İcra başkanı olarak görev alacak.

ESTEVE CALZADA, Barcelona'da göre yaparak dünyada görülmemiş bir başarıya imza attı. Ticari organizasyonu neredeyes baştan yaparak, televizyon, stat ve pazarlamanın başındaydı. Rijkaard ve Esteve aynı dönemde görev alıp, Barcelona'daki tarihi başarılara birlikte imza attılar. Galatasaray'da futbol icra kurulu üyeleği yapacak.

PETER KENYON, Manchester United ve Chelsea kulüplerinin çağ atlamasını sağlayan kişi.

Üç yabancı futbol adamı da üyelere birer konuşma yaparak Galatasaray'da çalışacak olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirttiler ve projelerini anlattılar. Üçlünün bu konuşması üyelerden büyük alkış aldı.

Son sözü alan Adnan Öztürk, konuşmasını şöyle bitirdi: Galatasaray'ın seçimlerinde gelinen nokta itibarıyla kendimi dört beş cümle söylemek zorunda hissediyorum. Bunları gece 2 gibi yazdım.Biz yalan söylemesini bilmeyiz. Biz sözümüzü unutmayı da bilmeyiz. Biz bahane ve mazeret üretmesini de bilmeyiz. Biz sevgisizliği, saygısızlığı, vefasızlığı, hak yemeyi de bilmeyiz. Biz nasıl Galatasaraylı olduğumuzu biliriz. Biz çalışmasını severiz. Çünkü biz böyle Galatasaraylıyız.

Haberin Devamı