Spor Adnan Polat için kritik kongre

Adnan Polat için kritik kongre

Paylaş
Adnan Polat için kritik kongre

Galatasaray'da kulüp tarihinin en gerilimli, en tartışmalı mali kongresi 27 Mart Pazar günü saat 10.00'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak

Yıllık aidatını yatıran 6835 üyenin katılma hakkı olduğu Mali Kongreye en az 1500 kişinin katılması bekleniyor. Adnan Polat yönetiminin 1 yıllık mali ve idari yönetiminin oylanacağı mali kongrenin oldukça elektrikli geçmesi bekleniyor.

Son aylarda muhalefet tarafından çok sıkca eleştirilen Adnan Polat ve yönetici arkadaşlarının ibra olup, olmayacakları merakla bekleniyor. Birçok üye yönetimi ibra etmeyeceğini açıkça belirtirken, kulüp tarihinin ibra etmeme rekorunun kırılacağı ve Polat yönetiminin ibra olsa bile az farkla bu kritik eşikten geçebileceği ileri sürülüyor.

Yönetimin ibra olmaması durumunda ise sürekli "kongreye git" teklifleri ile karşı karşıya kalan başkan Adnan Polat’ın olağanüstü kongre kararı alabileceği ve sarı-kırmızılı kulübün önümüzdeki mayıs ayında olası bir kongreye gideceği hesapları yapılıyor.

Adnan Polat yönetiminin özellikle futboldaki başarısızlığı ve bu sezon ikinci teknik direktör Hagi’nin de görevine son verilmesi muhalefetin eleştirilerinin odak noktasını oluşturacağı biliniyor.

MEHMET HELVACI İBRA İÇİN OY KULLANACAK

Ancak Polat yönetimi içinde yer alan ve başkan Adnan Polat’a kongre çağrısında bununan yönetici Mehmet Helvacı ve arkadaşlarının, kongrede yönetimin ibra edilmesi için oy kullanacakları bekleniyor.

Mali Kongrede başkan Adnan Polat’ın yanısıra eski 2. başkan Mehmet Helvacı’nın da eleştiri oklarına hedef olması büyük ihtimal olarak görülüyor. Ancak Mehmet Helvacı ve arkadaşlarının yönetimin ibra olmasından sonra olağanüstü kongre için çalışmalarını sürdürecekleri ileri sürülüyor.

Ayrıca olağanüstü kongreye gidilmesi halinde başkanlık için hazırım açıklaması yapan Ünal Aysal’ın da mali kongreye katılması bekleniyor. Ünal Aysal’ın katılımı halinde yönetimin ibra oylamasında ne yönde oy kullanacağı da merakla bekleniyor.

Kadir ÇETİNÇALI/DHA

Haberin Devamı