Spor Adnan Polat ihraç edilecek

Adnan Polat ihraç edilecek

Paylaş
Adnan Polat ihraç edilecek

Üyeler, 'Kulübe siyaset bulaştırdı, G.Saraylılar'a hakaret etti' diyerek eski başkan Adnan Polat'ın ihraç edilmesini istiyorlar

Galatasaraylı genel kurul üyeleri, 15 Ocak'ta Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protestoların arkasında siyasi bir grup olduğunu öne süren eski başkan Adnan Polat hakkında ihraç talebinde bulunacak. Polat'ın, 'CHP'ye yaranmak için beni harcadılar' sözlerine ateş püsküren üyeler, dilekçelerini hazırladı. Dün Akşam'ın manşetine taşıdığı röportajın ardından harekete geçen üyeler, eski başkan Adnan Polat'ın ihraç edilmesi için pazartesi günü yönetime müracat edecekler.

ÖNCE DİSİPLİN'E SEVK EDİLECEK

Haberin Devamı

Üyeler, Galatasaray gibi bir markanın siyasete bulaştırıldığını, Polat'ın Galatasaraylı önemli isimlere hakaret ettiğini savunup kulüpten atılması gerektiğini savunuyor.

Galatasaray yönetim kurulu da bu dilekçeleri pazartesi günü görüşüp, gerek görmesi halinde Disiplin Kurulu'na sevkedecek. Disiplin Kurulu da dilekçeler üzerinde inceleme yaptıktan sonra kararını verecek.

Disiplin Kurulu'ndan çıkan rapor tekrar yönetim kurulunda görüşmeye alınacak. Bu görüşmenin ardından yönetim 'ihraç' istemini uygun görürse dosya ilk genel kurulda üyelerin oylarına sunulacak. Ya da disipline verilmeyip dosya askıya alınacak.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Türker Arslan, yeni tüzüğe göre bir üyenin ihracı için genel kurul kararının olması gerektiğini söyledi. İhracı istenen üyelerin genel kurula itiraz hakkı olduğunu da hatırlatan Arslan, 'Eskiden Disiplin Kurulu kararları kesindi. Şimdi Kesin ihraç kararlarının genel kurula gitmesi lazım' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ADNAN POLAT NE SÖYLEMİŞTİ?

Bahadır Çokişler imzasıyla Akşam gatezesinde yayımlanan söyleşisinde Polat, 'Beni Başbakan'la karşı karşıya getirdiler. Olayı CHP-AKP kavgasına çevirdiler. Ben AKP'li değilim ama misafirimiz olan ve stadı yaptıran Başbakan'a yapılanlar hoş değildi. Kulüpte ayak takımı var. Faruk Süren Sportif A.Ş'nin başına geçecek. Ticari itibarı yok' ifadelerini kullanmıştı.

Akşam