Advertorial Afyonkarahisar, vizyon projelerle büyüyor
Sponsorlu

Afyonkarahisar, vizyon projelerle büyüyor


Paylaş
Afyonkarahisar, vizyon projelerle büyüyor

Posta Gazetesi’nin “Kentlerle Buluşmalar” projesinin yeni durağı Afyonkarahisar’dı. Göreve geldiği 2019 yılından bu yana pek çok projeyi hayata geçiren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, vizyon projelerle kente değer katıyor. Yazarlarımızla bir araya gelen Mehmet Zeybek, kentte tamamlanan ve yapımı devam eden vizyon projeleri bizlere tek tek anlattı.

Seçim vaadimiz olmayan, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na armağan, yüz akı eserimiz 100 yıllık Tarihi Uzun Çarşı’yı Cephe Sağlıklaştırma Projemizle yeniledik. 100 cephe (103 dükkânın) restorasyonunu tamamladık. Esnafımız ve halkımızdan gelen talepler ardından bölgeyi trafiğe kapattık, yaya yoluna açık şekilde hizmet veriyor.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA

Türkiye’nin en kapsamlı sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçirdik. Bu yatırımla birlikte tarihi Afyon evlerimizi restore ederek turizme kazandırdık. 3’üncü etapta çalışmalar devam ediyor. Sonuna yaklaşıldı. Toplamda 250 konağımız tarihi dokuya uygun şekilde yenilendi.

MİLLET KÜTÜPHANESİ

Afyonkarahisar’ımızın en büyük kütüphanesi olma özelliği taşıyan Millet Kütüphanesi inşaatı tamamlandı. İç teşrifatı için çalışma devam ediyor. Bu çalışma, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılması ile iç dizaynı yapılacak ve hizmete açacağız. 7/24 saat açık olacak kütüphanemizde Afyon ihtisas kitaplığı, çalışma salonları, atölyeler, çocuk kütüphanesi, dinlenme alanları ve binlerce kitap olacak.

YONCAALTI ÇARŞI VE KAPALI OTOPARK

Vizyon projelerimizden biri. 100 araçlık iki katlı tam otomasyon sistemli otopark alanı mevcut olan yatırımda ayrıca yerleşik pazarımız da var. Haftanın 7 günü açık olacak pazarımızda 34 adet dükkânımız mevcut. Eskiden bu alanda sebze meyve pazarımız vardı. Yöre sakinleri bu geleneğin devam etmesini istedi. Biz de harekete geçerek otoparkı da olan bir çarşıyı şehrimize kazandırdık.

GARNİZON MİLLET BAHÇESİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan tahsisini aldığımız 80 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi olarak şehrimize kazandıracağız. Şehrin merkezinde vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği yeşille buluşacağı adeta nefes alabileceği bir yatırım olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, panorama alanı, botanik bahçeleri, spor alanları, süs bahçeleriyle şehrin kalbinde, Türkiye’nin en güzel millet bahçesini kazandıracağız.

HALK EKMEK FABRİKASI

Halkın ekmeği halk ekmek sloganı ile bu yatırımımız hizmete aldık. Halk ekmek büfelerinden 250 gr ekmeği 5 TL’den hemşehrilerimizin sofrasına ulaştırıyoruz. Geçenlerde de açıklama yapmıştım, ekmeğe zam gelmişti. Ama biz Halkın ekmeği Halk Ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. Yine buradan ifade etmek istiyorum, vatandaşımızın yanındayız. Halk ekmeği kaliteli ve ekonomik şekilde vatandaşımızın istifadesine sunuyoruz. Şu an fabrikamız faaliyette. Unlu mamulleri, tam buğday, çavdarlı, tuzsuz, kepekli, zeytinyağlı, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın UNESCO tescilli patatesli ev ekmeği de dâhil olmak üzere tüm bireyler için en ekonomik şekilde sunuluyor. Günlük üretimimiz 50 bin. Olağanüstü hallerde de hizmet verebilecek fabrikamız bu şartlarda 100 bin üretim kapasitesine sahip bir yer.

SARAYDÜZÜ KAMP MERKEZİ

Daha Yeşil Afyon hedefi ile yaptığımız çalışmalardan biri. 500 dönümlük alan içinde 15 bungolav ev, gözlem kulesi, sosyal tesis, oyun alanları, otopark, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları ile doğayla iç içe bir merkezi hizmete alacağız. Türkiye’nin nadir kros ve kondisyon merkezi haline gelecek Saraydüzü Kamp Merkezi hem sporcularımıza hem de hemşehrilerimize ve şehir dışından gelen misafirlerimize hitap eden bir yatırım.

DR. M. MUHARREM KASAPOĞLU OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Olimpik Yüzme Havuzu Afyonkarahisar’ın adeta bir yılan hikâyesi olmuş durumdaydı. Atıl kalmasına gönlümüz razı olmadı. Afyon Belediyesi olarak buranın atıl kalmasına gönlümüz razı olmadı. İTÜ’den ekipleri getirttik ve havuzu baştan sona yeniledik. 10 bin metrekarelik parsel üzerinde bulanan tesis, 7 bin 900 metrekare kapalı alana sahip. Jeotermal kaynakla ısıtması sağlanan bu havuzda şu an da 500 çocuk ve sporcu eğitim alıyor. Yüzme derslerimiz var, alanında uzman hocalarımız yüzme sporunu öğretiyor. Bir yandan da şampiyona sporcusu olmak isteyen gençlerimiz de burada antrenmanlarını yapıyor.

KOCATEPE SPOR KOMPLEKSİ

Türkiye’nin en büyük komplekslerinden biri olan Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi, her yıl yüzlerce spor kulübünü ağırlıyor. Yeşil sahaları ve spor alanları ile göz dolduran kompleks; Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve yurt dışından gelen takımların kamp merkezi haline geldi. Her yıl 80-100 arası spor kulübünü ağırlayan tesisimiz kulüplerin beğenisini kazanıyor. 650 bin metre kare alana kurulu komplekste; 15 bin seyirci kapasiteli stadyum, 11 doğal çim 2 sentetik antrenman sahası, 500 ve 1000 seyirci kapasiteli 2 spor salonu, 60 yataklı kamp eğitim merkezi var.

PAŞA CAMİİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Şehrimizin önemli eserlerinden tarihi Paşa Camii’ni yeniden şehrimize kazandırdık. 45 dekarlık alan üzerinde çevre düzenlemesiyle ve mimarisiyle görülmeye değer yapıyı ibadete açtık. Umur Bey tarafından 1455 (H. 859) yılında inşa ettirilen ve daha sonra 1933 yılında yıkılan Selçuklu tarzındaki Paşa Camii, belediyemiz öncülüğünde hayırseverlerin desteği ile tarihten ilham alarak ve büyük titizlikle yürütülen çalışmalar ile yeniden inşa edildi.

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN SPOR SALONU

Yine atıl kalan bir alan bizim çalışmalarımız sonucu gençliğimizin hizmetine sunuldu. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde inşa ettiğimiz spor salonumuz tüm salon sporlarına ev sahipliği yapacak şekilde dizayn edildi. Futsal, basketbol, voleybol, karate, güreş gibi sportif faaliyetler yapılabilen salon 1500 seyirci kapasiteli. Gençlerimiz hem spor yapıyor hem de eğlenerek öğreniyor.

ÜNİVERSİTEDE RC PİSTİ

Türkiye’de sadece birkaç şehirde bulunan RC yarış pisti artık Afyonkarahisar’da da var. Afyonkarahisar Belediyesi olarak, Türkiye’de ilk defa bir üniversite kampüs alanına uluslararası standartlarda yarış pisti kazandırdık. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Mehmet Karakaş ile yaptığımız protokol ile gençlerin isteğini yerine getirdik. Radyo kontrollü (RC) araçların ulusal ve uluslararası yarışları bundan böyle şehrimizde yapılıyor.

İZMİR İSTASYONU E-SPOR GENÇLİK MERKEZİ

İngilizler tarafından Abdülhamit Han döneminde yapılan 130 yıllık tarihi İzmir İstasyonu’nu gençlerle buluşturmak adına yola çıktık ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Afyonkarahisar›ın 1890 yılı yapımlı ilk tren istasyonu ‘E- Spor ve Dijital Gençlik Merkezi’ olarak hizmet verecek. E-spor Merkezimizi elektronik sporların şehrimizde yaygınlaşması amacıyla gençlerin yeteneklerini ortaya koyabileceği, arkadaşlarıyla güvenli ve bilinçli zaman geçirebilecekleri bir alan olarak tasarladık.

AKM NİKÂH SALONU

Halkımız arasında Evlendirme Dairesi olarak bilinen tarihi yapı Atatürk Kültür Merkezini yeniliyoruz. 120 yıllık geçmişe sahip Osmanlı son dönem mimarisi bu yapı, çalışmalar ardından hem çok işlevsel hale gelecek hem de tarihi yolculuğunu sürdürecek.

ŞÜKRÜ ÇELİKALAY ALT GEÇİDİ

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile Afyonkarahisar’ı geliştiren ve değiştiren yatırımlara imza atıyoruz. Şehir Trafiğimizi Rahatlatmak Adına Karayolları Kavşağı’nda “İsmail Şükrü Çelikalay” Altgeçidini 165 Gün Gibi Kısa Bir Sürede Halkımızın Hizmetine Sunduk. Afyonkarahisar’ın trafik yoğunluğunu azalttı. 20 milyonluk dev yatırım ile güvenli trafik ve konforlu ulaşım imkânı sunduk.

TEMİZLİK ARAÇLARI

Daha Temiz Bir Afyon diyerek 2020 yılında 11 milyon TL değerinde 31 adet çöp kamyonunu filomuza dahil ettik. Bugüne kadar 100’den fazla hizmet aracını Belediyemiz araç filosuna kazandırdık. Öte yandan yenilerde vakumlu süpürge aracımızı da belediye bünyemize dahil ettik.

GASTRONOMİ SOKAĞI

Tescilli Afyonkarahisar mutfağını yerli ve yabancı turistlerle buluşturacak Türkiye’nin ilki Gastronomi Sokağı 13 tesis ile hizmet verecek. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’a çok yakışacak vizyon projelerimizden Gastronomi Sokağı’nda 35’ten fazla tescilli yöresel lezzetlerimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine ve satışına sunulacak. Afyonkarahisar’ımızda hem ticari hem de sosyal hayata destek olacak, yön verecek projede çalışmalarda sona gelindi.

GASTRONOMİ KONAĞI

Burmalı Mahallesi’nde Benlioğlu Konağı olarak bilinen yapı 2021 yılında belediyemiz tarafından yapılan girişimler ardından yeniden restore edilerek Gastronomi Konağı adı altında şehrimize hizmet veriyor. Medeniyetler beşiği Afyonkarahisar’ın tarih ve kültür zenginliği ile harmanlanmış lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdik. Yöresel yemeklerimiz ve yöresel kahvaltımız burada misafirlerimize sunuluyor. ENGELSİZ

GASTRONOMİ MUTFAĞI VE TERAPİ MERKEZİ

Türkiye’nin ilk “Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi”ni geçtiğimiz ayda hizmete açtık. Engelli bireylerimiz burada eğitim ve terapi alıyor. Dezavantajlı gruplarımızın sosyal hayatına katkıda bulunduk. Türkiye’de sadece Afyon’da bulunan bu merkezi faaliyete almaktan gururluyuz.

HOBİ BAHÇELERİ

‘Doğa Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla Devlet Parkı VE AKÜ Hobi Bahçeleriyle toplamda 344 adet hobi bahçesini tamamlayarak hizmete sunduk. Bahçe sahipleri kendi meyve ve sebzelerini üretirken bir yandan da spor ve yürüyüş yapma fırsatı buluyor.

ŞEHİTLER PARKI

Şehrimizi her alanda geliştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bu bakımdan sosyal donatı alanlarımızın sayısını da artıyoruz. Şehitlerimizi unutmuyor onların emanetlerine de her zaman sahip çıkıyoruz. Cephanelik patlamasında şehit olan 25 askerimizin anısına Ataköy mahallemizde 52 bin metrekarelik park yaptık.

KADIN KÜLTÜR EVLERİ

Kadınlarımızın sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla her türlü kursun yer aldığı ve ekonomilerine katkı sunan Kadın Kültür Evlerimiz hizmette. Son olarak Ataköy Mahallesi’ndeki tarihi bir ilkokul binasını ihya ederek yeniden kullanıma sunduk. Burada Ataköy Mahallesinde oturan hanım kardeşlerimiz sosyalleşiyor ve meslek öğreniyor.

AFYON BELEDİYESİ ANAOKULU

Seçim vaadimiz kreş projesi kapsamında ilk anaokulumuzu Orhangazi Mahallesine yaptık. Devlet Hastanesi yanına inşa ettiğimiz anaokulumuzdan 150 çocuğumuz faydalanıyor. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın da yararlanabilmesi adına bu bölgeye kazandırdığımız anaokulumuzdan Uydukent Bölgesi sakinleri de istifade edebiliyor.

CELAL KETENCİOĞLU İTFAİYE İSTASYONU

Kentin doğu kesiminde yaşanan olaylara daha hızlı ve etkin müdahale amacı ile Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde inşa ettiğimiz Celal Ketencioğlu İtfaiye İstasyonu’nu açtık. 8 araçlık garaj ve uzman kadro ile ekiplerimiz hizmet veriyor. Afyonkarahisar’ın böyle bir istasyona ihtiyacı vardı. Ekip ve ekipman destekleriyle itfaiye teşkilatımızı sürekli güçlendiriyoruz.

GLUTENSİZ GIDA DESTEĞİ

Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza, glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketlerini bizzat ulaştırıyoruz. En son 9’uncusunu düzenlediğimiz programda 35 çeşit glütensiz gıdanın yer aldığı destek paketlerini hemşehrilerimize ulaştırdık.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

“Eğitime Destek” projesi kapsamında kriterlere uyan öğrenci velilerine banka kartlarını teslim ediyoruz. Onlarda bu kartlar aracılığı ile ihtiyaçlarını gideriyor. Geçen yıl eğitime destek bursuna 3 bin 85 başvuru yapıldı. Hak kazanan 2 bin 483 öğrencimize de aylık 200 TL burs verdik. Bu yılki başvuru sayısı 4 bin 143. Ocak ayından itibaren bu yılki burs desteğimiz 350 TL olarak hesaplara yatırılacak.

KIŞLIK KIYAFET DESTEĞİ

Yine göreve geldiğimizden bu yana her yıl bu destekleri ulaştırıyoruz. Yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi 1000 çocuğumuza toplamda 2 bin adet mont ve bot yardımı yaptık. Sosyal Belediyecilik konusunda hassasız.

FESTİVALLER ETKİNLİKLER

Tanıtım çalışmaları, her yaştan kesime hitap eden faaliyetlerle birlikte yılda 300 etkinlikle Afyonkarahisarımızı festivaller şehri yaptık. Her yıl 21 Ulusal ve Uluslararası etkinlik yapıyoruz. Ayrıca 100’e yakın büyük konser faaliyetleri ile hemşehrilerimizin sosyal yaşantısına destek oluyoruz.

ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİTLER

Engelli bireylerimizin, yaşlıların ve çocukların ulaşımlarını güvenli hale getiren, aynı anda 16 kişinin kullanabileceği asansörlü üst geçitlerimiz hizmete alındı. Üst geçidimizin birini Eski Devlet Hastanesi güzergâhına bir diğerini de Okullar Bölgesi olarak bilinen Atatürk Caddesi’ne inşa ettik.

İlandır