Maraş ve İtalyan dondurmalarını sentezleyerek kendi lezzetlerini ortaya çıkaran Alaçatı Köy Kurabiyecisi, farklı tatlar arayanların ilk adreslerinden biri haline geldi. 1999 yılından itibaren Alaçatı’da olduklarını belirten mekanın sahibi Metin Demirdağ, “İnsanlar farklı tatların peşinde, biz de Alaçatı’da olmayan lezzetleri sunuyoruz. Aile işletmesiyiz ve ürünlerimizin tamamı kendi imalatımız. Farklı dondurmalar ve kurabiyeler geliştirmeye çalışıyoruz. Hepsi sıra dışı çeşitlerimiz var. Örneğin, viskili dondurmayı bizden başka yapan yok. Ben Gaziantepliyim ama İtalya’da çok bulundum. Orada dondurma eğitimi aldım. Maraş sert dondurmadır. Bizde yumuşak dondurma da var. İnsanların tercihi yeni lezzetler olduğu için biz de yeni tatlar deniyoruz” diye konuştu.
AFRİKA’YA DONDURMA GÖNDERDİ
İyi dondurmanın yağlı sütle yapılacağına dikkat çeken Demirdağ, “Yağ oranı ne kadar yüksekse o kadar lezzetli olur. En iyi süt manda sütüdür, çünkü yağlıdır. Şu an bir top dondurma fiyatımız 35 TL. 20 çeşit dondurmamız var. Ekonominin kötü gitmesi dondurma satışlarını etkilemedi ama geçtiğimiz yıllar gibi 4-5 top alan olmuyor. İyi dondurma buzlanmamalı, dağılmamalı. Sorbe dondurmamız çok beğeniliyor. Taze meyvelerden yapıyoruz. Yaz-kış açığız. 12 ay dondurma satıyoruz. Kış aylarında kestaneli dondurma, yaz aylarında ise meyveli dondurmalar daha revaçta oluyor. Ayrıca alkollü dondurmalarımız da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Afrika’ya kuru buzlarla dondurma gönderdik. Çeşme olarak dondurma konusunda dünyanın yakından tanıdığı Roma’ya kafa tutacak düzeye geldik” dedi.