Advertorial Çeşme sokaklarında Akdeniz rüzgarı esti
Sponsorlu

Çeşme sokaklarında Akdeniz rüzgarı esti


Paylaş
Çeşme sokaklarında Akdeniz rüzgarı esti

Çeşme Belediyesi, “Çeşme Eylül’de başka güzel” sloganıyla düzenlediği bir dizi etkinlikle yaz sezonunu uzatırken geçmiş yıllarda ses getiren Çeşme Festivali’ni de dopdolu bir programla gerçekleştirdi.

Çeşme Festivali, Mehmetçik Parkı’ndan kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ile eşi Nuriş Oran, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, turistik oteller, mahalle muhtarları, Çeşme Belediyespor ve Alaçatı Spor alt takım oyuncuları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

YERYÜZÜNDEKİ CENNET 

Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, animasyon ekibi renk katarken, çarşı esnafı ve vatandaşlar korteji cep telefonları ile görüntülendi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Akdeniz’in en güzel mevsiminde, yılın en romantik zamanında, Çeşme’nin en keyifli döneminde, sanatla, müzikle, sevgiyle bir arada olacağımız Çeşme Festivali’mize hoşgeldiniz” diyerek açılış törenine katılanları selamladı.

Yeryüzündeki cennet Çeşme’nin eşsiz doğası, tarihi zenginliği, sımsıcak kalpli insanlarıyla her an büyüleyici bir etkisi olduğunu belirten Başkan Oran, “Çeşme’nin dört bir köşesinde; çeşitli uygarlıklardan izler taşıyan, son yüz yılda da tarifsiz acılar, doyumsuz sevinçlerle harmanlanmış eşsiz bir mozaiğin parçalarıyız. Bu renkli kültürün her bir parçası ile tüm insanlığı kucaklamak istiyoruz. Yeryüzündeki Cennet Çeşme’mizden, bu yıl Akdeniz’in şarkılarıyla, neşesiyle, heyecanlı, samimi sohbetleriyle pırıl pırıl, umut dolu bir ışık göndereceğiz yeryüzüne. Dört gün boyunca, Akdeniz kültürünün tüm yönlerini konuşacağız. Cezayir’den, Tunus’a, Lübnan’dan Atina’ya, İspanya’dan Fransa’ya uzanan rengarenk danslarla, dünyaca ünlü sanatçıların şarkılarına eşlik edeceğiz. Biz kültürlerin buluşmasına, tüm dünyanın Çeşme’yi tanımasına, sevgiye ve barışa hizmet etmeye devam edeceğiz. Çeşme’mize hoş geldiniz. Festivalimize hoş geldiniz” diye konuştu.

ENRİCO MACİAS İLE TAÇLANDI 

2019’da “Ege’nin İki Yakası” temasıyla gerçekleştirilen ve ardından geçtiğimiz yıl “Balkan Günleri” teması ile yapılan Çeşme Festivali, bu yıl “Akdeniz” temasıyla düzenlendi. Çeşme Festivali kapsamında yurttaşlar akşam Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias'ın muhteşem performansıyla müzik ziyafeti yaşadı. Konseri izleyenler arasında ünlü şarkıcı Cem Adrian da vardı. Ünlü Fransız sanatçı konser sonunda Ajda Pekkan'ın ‘Hoşgör Sen’ şarkısının bir bölümünü de Türkçe söylemesi büyük alkış aldı.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, konserin sonunda ünlü sanatçıya teşekkür çiçeğini oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte takdim etti. Oran, “Festivallerin efsanesi Çeşme Festivali’nin açılış gecesinde Enrico Macias'ı misafir ettik. Akdeniz'in bir efsanesi Cezayir asıllı Fransız şarkıcı tamamı dolu bir amfitiyatro da Çeşme ailemize ve misafirlerimize unutulmaz, muhteşem bir akşam yaşattı” dedi.

DANY BRILLANT COŞKUSU 

Festivalin ikinci gününde Çeşmeliler ve müzikseverler Caz ve Akdeniz müziğinin efsanelerinden biri olan Tunus asıllı Fransız şarkıcı Dany Brillant ile buluştu. 

Brillant, konserde söylediği hareketli şarkılarla seyircileri oynatırken slow şarkılarda ise dans ettirdi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran da ünlü sanatçının şarkılarında dans etmeyi ihmal etmedi. Fransız sanatçı konserinin bir bölümünde seyircilerin arasına girerek şarkılarını onların arasında söyledi. 

‘ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ’ 

Eşi Nuriş Oran ile ünlü sanatçıya çiçek takdim eden Başkan Oran, “Çeşme Festivali'nin ikinci gecesinde bir dünya devini daha ağırlıyoruz. Çeşme'nin, Çeşme Festivali'nin çıtasını, Çeşme'de kültür ve sanatın çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Çeşme Belediyesi sanatı ve sanatçıyı, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecek. Ama gözlerini Selanik'te açan o sarı saçlı mavi gözlü devin izinde ve onun gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin temel taşı Atatürk'ün kızları Cumhuriyetin kadınlarına gereken önemi vererek ve geleceğimiz olan gençlere, çocuklara gereken önemi vererek bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu yolda sizlerle beraber yürümekten gurur duyuyoruz. İyi varsınız. Cumhuriyet’in ve Kemalist devrimlerin kalesi Çeşme iyi ki var ve hep var olmaya devam edecek” dedi.

 Çeşme Festivali'nde yer alan bir diğer konser ise adını Makedonya ve Bulgaristan'da, “telli çalgılardan oluşan küçük fasıl heyeti" anlamına gelen “Calgija”  kelimesinden alan ve Balkan kökleri ile yaşadıkları coğrafyayı müzikle bir araya getiren “Çalgiya İzmir” müzik grubunun konseri oldu.

EGE, UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞATTI 

Çeşme Festivali’nin üçüncü gününde flamenko gösterisi ve Rabih Abou-Khalil konseri sonrası sahne alan ünlü şarkıcı Ege, meydanı dolduran onbinlerce yurttaşa unutulmaz bir akşam yaşattı.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın eşi Nuriş Oran’la yaptığı dans performansı yurttaşlardan büyük alkış aldı. Şarkıcı Ege 10. Yıl Marşı ve söz ve bestesini kendisinin yaptığı 100. Yıl Marşı'nı ilk kez de Çeşmelilere söylerken yurttaşlara kendilerine dağıtılan Türk bayraklarını salladı. Gecenin sonunda Başkan Oran, eşi Nuriş Oran’la birlikte sahneye çıkarak sanatçı Ege’ye çiçek sundu ve 100. Yıl Marşı'na eşlik etti. 

CHICO & GYPSIES İLE MUHTEŞEM FİNAL 

Çeşme Festivali, bir döneme adını yazdıran Gypsy Kings’in devamı olan, Flamenko gitarları ve etkileyici vokalleriyle dünyayı peşinden sürükleyen Chico & the Gypsies ve Ege Çeşme Amfi'de muhteşem bir kapanış yaptı. Sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, eşi Nuriş Oran ile oğlu Nazım Çetin Oran da sahneye çıkıp dans ederek hep birlikte şarkılar söyledi.

Konserin sonunda eşi Nuriş Oran ile ünlü sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Oran şunları söyledi: “Çeşme Festivali'mizde dünya devlerini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çeşme'nin, Çeşme Festivali'nin çıtasını, Çeşme'de kültür ve sanatın çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Çeşme Belediyesi sanatı ve sanatçıyı, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecek. Bu yolda sizlerle beraber yürümekten gurur duyuyoruz. İyi varsınız. Cumhuriyetin ve Kemalist devrimlerin kalesi Çeşme iyi ki var ve hep var olmaya devam edecek.”

AKIN CUMHURİYET’İ ANLATTI

Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde sahne alan Sunay Akın sevenleriyle buluştu. Akın’ı sahneye Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran davet etti. Sunay Akın sahende cumhuriyet sayesinde elde edilen kazanımları anlatarak cumhuriyetin 100. yılının önemine dikkat çeken bir söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Oran etkinlik sonunda Sunay Akın'a çiçek sunarak yeni kültür sanat merkezinin açılışına davet etti. Akın’ın ardından sahneye çıkan Salut De Smyrne tarihi mekanda müzik dinletisi sundu.