Advertorial Çeşme’nin sezon röntgeni
Sponsorlu

Çeşme’nin sezon röntgeni


Paylaş
Çeşme’nin sezon röntgeni

Toplum olarak alışkanlıklarımızdan çoğu zaman zor vazgeçsek de yenilikleri denemekten vazgeçmediğimiz bir tarafımız da var!

Moda olmanın kolay, kalıcı olmanın zor olduğu yüzyılda; eğlence, müzik, yemek konaklama ve daha birçok konuda Çeşme denilince aklımıza gelenler ve bu sene deneyimlemek için sabırsızlandığımız Çeşme’nin en yenileri… 

ÇEŞME’NİN VAZGEÇİLMEZLERİ 

CAHİDE 


Bir İZZET ÇAPA Markası olan CAHİDE, Alaçatı’daki beşinci sezonuna 24 Haziran’da (yarın) merhaba demeye hazırlanıyor. Tadına doyulmaz lezzetlerini ve nev-i şahsına münhasır eğlencesini Ege büyüsüyle harmanlamak için hazırlar… Siz de daha coşkulu, daha eğlenceli, kıpır kıpır bir Cahide yazına hazır olun… Dünyada eşi benzeri olmayan efsane şovlar, bitmek bilmez Cahide sürprizleri ve Gülşen’den Yıldız Tilbe’ye, Özcan Deniz’den Linet’e, Serkan Kaya’dan Derya Bedavacı’ya kadar birbirinden ünlü isimlerin konserleriyle bu sezon Alaçatı’da bambaşka bir yaz yaşanacak. 

VERANDA 


Bir 19 MAYIS klasiği! Kumda eğlence kültürünün temsilcilerinden olan VERANDA; değişen menüsü ve değişmeyen eğlencesiyle misafirlerini her sene olduğu gibi 19 Mayıs’ta ağırlamaya başladı bile.  Alaçatı Beach Resort’ün sahil kısmına konumlanan VERANDA, bu sene sezonu eylül sonuna taşıma niyetinde.  

LİMON 

Bir YASİN BECEK imzası olan ve adını bahçesinde bulunan ağaçlardan alan Limon Köyiçi, önceki sezonlarda Alaçatı’nın en popüler mekanlarından biri olmuştu. 2023 sezonunda da eğlence kaldığı yerden devam ediyor! Pizza fırını ve limon ağacı etrafında masaları ile dikkat çeken Limon Köyiçi‘nde yemek öncesi ve sonrası eğlence; akşam yemek ile başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. Şef Eyüp Gül ve ekibi mutfakta harikalar yaratıyor.  Mekanın kurucu ortaklarından Yasin Becek ile işletmecisi Raif Karan, konuklarla tek tek ilgileniyor.   

ESNAF 


Atilla Bingöl ve Feyza Cihan’ın ev sahipliğinde eğlence kültürüne yön veren ESNAF, yoğun İstanbul programı sonrası Alaçatı’da sezona merhaba dedi.  Her yıl artık bir sembol olan açılış gecesinde beyaz konsepti ile davetlilerini ağırlayan ESNAF, Serhat Gönüllü’nün perküsyon showuna ek olarak bu sene devasa perküsyon seti ile misafirlerinin nabzını yükseltmeye devam ediyor.  Yeni ISTAKOZLU MAKARNA detayı ile yine yeniden esnaf sürprizlerine hazırlıklı olmamız gerekiyor belli ki. 

 MOMO 


Yazın kokusu, güneşin ve kumun sıcaklığı, muhteşem bir koyun maviliğiyle MOMO Dalyan’da. Uzun ve kalabalık masalarda, hiçbir şeyin fazla olmadığı, elenecek unsurlara yer vermeyen, her şeyin yerli yerinde olduğu yemeklerle yazın ruhu MOMO Dalyan’ın ruhuna karışıyor. Çeşme’nin en özel koylarından birinde yer alan MOMO Dalyan’da mutfak Mert Şeran’a emanet. Restoran bu sezon yenilenen dekorasyonuyla MOMO’nun altını çizmek istediği her şeyin somutlaşmış hali gibi; aydınlık, ferah ve Akdenizli. Müzik direktörü Tankut Karakurt yönetimindeki ezgiler, gün boyunca güneşin ve Akdeniz’in enerjisini MOMO Dalyan’da yaşatmaya kararlı. Tüm yaz boyunca performans gerçekleştirecek DJ’lerin haricinde yerli ve yabancı konuk DJ’ler de her zamanki gibi MOMO Dalyan’da. 

ALAVYA 

Alavya sadece bir otel değil... Çok özel altı taş evde yer alan 25 farklı odasıyla, her detayı sevgi ve özenle düşünülmüş, eşsiz deneyimlerin başladığı bir yer. Günlerden bir gün, yörenin kaderini değiştiren isim Leyla Figen, Alavya’da şimdi Ruby adını alan ve tek bir yatak odasına sahip olan taş eve taşınmış ve ardından Alaçatı’nın taze havasını içine çekip, yörenin ilk turistik restoranını açmış. Adı her gün anılan, Leyla Hanım, Alaçatı aşkını ve inancını yıllar içinde etrafındakilere yansıtarak bu küçük köyün vazgeçilmez bir turistik mekan oluşuna adını altın harflerle yazdırmış. Geçmişe, yöresine ve doğaya saygılı bu benzersiz yerde, Alavya’da;  12 ay boyunca keyif, sadelik, zarafet ve unutulmaz anılarla dolu bir deneyime davetlisiniz… 

 ORTAYA 

ORTAYA Alaçatı, 2017 yılında Hey Babam Hey grubu tarafından kuruldu. Ortaya Çeşme, Ortaya Urla, Ortaya Mahsül ve Ortaya Dükkan olarak toplamda 3 restoranları ve bir meze dükkanı mevcut. Ortaya ismi, mekanın konsepti ve medarı iftiharı olan mezelerinden geliyor. ORTAYA Alaçatı, 12015 Sokak’ta yer alıyor. Akşam 19.00’a kadar yer bulmak mümkün olmuyor o yüzden, rezervasyon yaptırmakta fayda var. Menünün başında tepsi yer alıyor. Tepside 5-6 mezeyi bir arada tadabilirsiniz. 2-3 kişi için doyurucu olacaktır. Her dönem değişmekle birlikte tepside yer alan mezeler şu şekilde, Pancarlı Kısır, Erikli Cacık, Şeftalili Semizotu, Çerkez Tavuğu, Hardallı Deniz börülcesi ve Yoğurtlu Patlıcan. 12 ay hizmet vermesi ve değişmeyen kalitesiyle Alaçatı klasikleri listesinde yerini aldı bile. 

ÇEŞME’NİN EN YENİLERİ  

TABLACI 

Sadece bir restorandan ibaret olmayan bir aile geleneğinin, değerli bir kültürün, emeğin ve inancın varoluşu olan Tablacı, %100 kendi yöresinden gelen malzemelerle hazırlanan, Aykut Yeşil ve ailesinin eşsiz yorumuyla harmanlanan tüm özel lezzetleri ve Güney-Doğu ruhunu sizlere tanıtmak istiyor. İçerisinde yer alan her bir detayın ve her bir lezzetin tam anlamıyla Tablacı usulü olduğu bu eşi benzeri olmayan deneyimi sizlere yaşatmak için 21 Haziran'da Alaçatı'da açıldı. 

EL-YAR 

Baharatları, kokusu, otları ve rengarenk sunumları ile oryantalist ama bir yandan da modern bir yemek kültürüne sahip Lübnan mutfağı, EL-YAR ile birlikte damaklarda eşsiz tatlar bırakacak. Lübnan mimarisinden yola çıkılarak tasarlanan EL-YAR’a giriş yaptıktan sonra kendinizi yasemin ve begonvillerle dolu eşsiz bir dünyanın içinde buluyorsunuz. Osmanlı, Güneydoğu, Akdeniz ve Fransız mutfağına da göz kırpmayı ihmal etmeyen Lübnan mutfağının eşsiz lezzetleri, her biri Gaziantep’te özel olarak hazırlanan birbirinden farklı tabakların içinde otantik tepsiler eşliğinde misafirlerine sunuluyor. Lübnan lezzetlerini Alaçatı’da bulacağınız EL-YAR’ın mutfağının başındaysa, yemeği bir sanat eserine dönüştürmesiyle bilinen usta Şef Eyüp Gül yer alıyor. 

KALİ 


Zaman anlamına gelen KALİ;  Sabahın ilk saatlerinden itibaren hizmet vermeye başlıyor, günbatımı partileriyle de misafirlerine keyifli bir deneyim ve hizmet sunuyor. 2023 yazı boyunca birçok sürpriz ismin çıkacağı Kali Beach'te eğlencenin dorukları vaad edilirken Misafirlerin konforu ve yaşadığı deneyim ise Kali Beach ekibi için önem extra taşıyor.  Kali Beach'in içinde konumlanan bu markanın yeni üyesi: Gigi on the Sea Alaçatı'da commercial house ve R&B çevresinin en yeni ve en iyisi olmaya şimdiden aday. Kapı açılış saati 23.00'te olan Gigi; yaz boyu hizmet vermeye devam edecekler arasında. Bohem tasarım detaylarına sahip özel mutfağı ile Kali Beach Alaçatı ve Gigi on the Sea, Alaçatı'da gününüzün her saatini değerlendirebileceğiniz bir hizmet sunmayı hedefliyor. 

HAMDİ RESTORAN 


Bundan 50 yıl önce Eminönü’nde üç metrekare bir dükkânda başlayan Hamdi Restoran’ın kebap serüveni, Swissotel Resort & Spa Çeşme ile buluşuyor. Şişli, Pera ve Eminönü’nün ardından Ege Bölgesi’ndeki ilk şubesini Çeşme’ye taşıyan Hamdi Restoran kalitesinden taviz vermeden tüm lezzetiyle devam ediyor. 1970 yılında Hamdi Arpacı’nın Şanlıurfa’dan İstanbul’a gelmesiyle başlayan Hamdi Restoran’ın serüveni, Swissotel Resort & Spa işbirliği ile Çeşme’ye taşınıyor. Güneydoğu mutfağını sevenlerin müdavimi olduğu, Dünya’nın en özel plajı Ilıca’yı seyrederek nefis lezzetlerle kebap keyfi yapmak için gidilebilecek en güzel adreslerden biri olacak. Hamdi Usta, ilk günkü lezzeti koruyup, hizmet anlayışını her gün geliştirerek, 320 kişilik konuk ağırlama kapasitesi ve 105 çalışanı ile artık Çeşme’nin incisi Ilıca’da sevenleriyle buluşacak. 

5MASA 

5masa, 2016 yılında ortaya atılan bir fikirle müzikal deneyim ve alışılmışın dışında bir konsepti özgün lezzetlerle birleştirmeyi kendine hedef alarak, 20 günde hayata geçirildi. Kısa sürede büyük ilgi görmesiyle birlikte butik bir şehir efsanesine dönüştü. Tüm ekibin aşçısından, garsonuna müzisyen olduğu ve sahne sanatlarıyla birlikte misafirlerine benzersiz bir müzikal deneyim yaşatmayı amaçladı. Samimiyeti, içtenliği ve müziğin paylaşımını her zaman ön planda tuttu. 5masa ailesi büyüyor. Bu sene yeni şubesi olan Alaçatı'yı da açarak; kış sezonunda Akaretler ve Kalamış, yaz sezonunda ise Alaçatı ve Yalıkavak şubelerinde bu müzikal deneyimi ve özel reçeteli lezzetlerini siz değerli misafirlerine sunmaya devam ediyor. 

İlandır