Advertorial İmren, 82 yıllık tarifleri ile zamana meydan okuyor
Sponsorlu

İmren, 82 yıllık tarifleri ile zamana meydan okuyor


Paylaş
İmren, 82 yıllık tarifleri ile zamana meydan okuyor

Dedelerinden kalan mirası en iyi şekilde yaşatan Ekrem ve Eren Ölmezler kardeşler, 82 yıllık tariflerle hazırladıkları çeşit çeşit dondurmalarıyla fark yaratıyor.

‘Kendi yemediğini başkasına yedirme’ nasihatini ilke edinerek hizmet ve lezzet kalitesinden hiç ödün vermeyen İmren, Alaçatı ile özdeşleyen bir marka. Binin üzerinde tatlı çeşidi ve kendi imalatları olan birbirinden leziz dondurmaları yaz-kış müşterilerine sunan İmren, 82 yıllık tarifleriyle zamana meydan okuyor. İmren, dededen kalma bir miras olan helva, dondurma ve tatlıcılığı en iyi şekilde devam ettiriyor.

DEDEDEN KALMA REÇETELER

İmren’in 4. kuşak temsilcilerinden Ekrem Ölmezler; “Bizi farklı yapan başlıca unsur 82 yıllık bir geçmişimizin olması ve reçetelerimizin dedelerimizden gelmesi. Tüm bunlar doğal süt, salep, şeker ve meyveler ile birleşince bizim farkımız ortaya çıkıyor. Gıda tüzüğü ve kalite standartlarımızı bozmadan özenle seçilmiş doğal salep, pancar şekeri, piyasada kabul görmüş büyük firmalardan birinin ürettiği UHT süt (tüzük UHT süte onay veriyor), çikolatamız ve kakaomuz 1. kalite Belçika ürünleridir. Meyveli dondurmalarımızın birçoğu süt içermeyen sorbe dondurmadır. Meyvenin tadını daha net verebilmemiz için süt girmiyor. Ve en önemlisi sakızlı dondurmamızda Çeşmemizin doğal sakızını kullanıyoruz. Bu durum bize farklı bir kalite katıyor. Dondurma yaparken inek sütü kullanıyoruz. Çünkü müşterilerimiz bu şekilde seviyor. Malzeme kalitesi, ortam sıcaklığı ve yapım tekniği dondurmada kaliteyi belirliyor” dedi.

60 ÇEŞİT DONDURMASI VAR

İyi dondurma hakkında tüyolar veren Ekrem Ölmezler, “İyi dondurma en başta tezgahta kendini güzel gösterir ve albenisi yüksektir. Geç erimesi ve yediğiniz zaman ağzınızı çok üşütmemesi en önemli kriterlerden” diye konuştu. Dondurmanın mevsiminin olmadığını dile getiren Ölmezler, şunları söyledi: “Biz 12 ay dondurma satıyoruz hatta İstinye şubemizde kışın daha fazla dondurma satıyoruz. 60 çeşit dondurmamız var. Donvito dediğimiz bir dondurmamız var. İçeriğinde mascarpone peyniri, frambuaz, bisküvi ve çikolata olduğu için tam bir lezzet şöleni. Dondurmalarımızın topu 45 TL. Fiyatlarımız piyasa standartlarına göre gayet normal.”

ALAÇATI’NIN GÖZ BEBEĞİ

1941 yılında başlıyor İmren’in serüveni. Hasan Usta’nın helvacılık sevdası ile upuzun bir yola çıkan İmren, yıllar içinde Alaçatı’nın göz bebeği haline gelir. Dededen kalan miras olan helva, dondurma ve tatlıcılığı en iyi şekilde öğrenip geliştirerek yollarına devam eden Ekrem Ölmezler ve Eren Ölmezler kardeşler, bugün İmren’in 4. kuşak temsilcilerinden. İmren Alaçatı’yı ve Lime Alaçatı’yı en güzel şekilde temsil eden başarılı kardeşler, mesleklerini bir adım ileriye götürebilmek ve misafirlerine daha iyi hizmet verebilmek için bıkmadan yorulmadan çalışıyor. Ekrem ve Eren Ölmezler; dededen toruna tatlıcılık mesleğini geliştirmeyi meslek haline getiren ailelerini, en güzel şekilde temsil ediyor. Bugün İmren Alaçatı; tatlıları, lezzetli yemekleri ile ününe ün katmaya devam ediyor.