Advertorial Kadınlara, çocuklara ve engellilere ilham veriyorlar
Sponsorlu

Kadınlara, çocuklara ve engellilere ilham veriyorlar


Paylaş
Kadınlara, çocuklara ve engellilere ilham veriyorlar

Geçtiğimiz hafta ‘Öğretmenler Günü’nü kutladık. Benim için öğretmen bir çocuğun geleceğini şekillendiren en önemli kişilerin başında geliyor, çocuklara ilham veren, ufkunu açan, sevecen öğretmenlerimizin gününü içtenlikle kutluyorum. Bazı sosyal sorumluluk projeleri de aynı öğretmenler gibi ilham veriyor, çocukların, gençlerin, kadınların vizyonunu açıyor, rol modellerle tanıştırıyor, ‘ben de yapabilirim’ demelerine fırsat veriyor.

İşte böyle bir proje vesilesiyle, limitleri olmayan harika bir genç sporcu ile tanıştım. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin engellilere özel ilk giyim koleksiyonu Limitless’ı piyasaya sunan LC Waikiki, engelsiz hayatı desteklemek ve engellilik konusunda toplumsal bariyerleri aşmak üzere Milli Paralimpik Atlet Hamide Doğangün’le iş birliği yaptığını açıkladı. Konuyla ilgili görüştüğüm LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürü Berna Akyüz Öğüt, “Koleksiyonumuza, Limitless ismini verirken iyi giyinmenin insanlar üzerindeki pozitif etkisinden hareketle, engelli bireylerin toplumsal hayatta daha fazla yer almalarını amaçlamıştık. Hamide, kaderiyle barışık, limitleriyle savaşan güçlü bir kadın. “Eve Kapanmak Yok” diyerek yola çıkmış, “Spora Engel Yok” diyerek her koşulda yoluna devam ediyor. 5 aylık hamileyken bile Türkiye Şampiyonası’na katılıp şampiyon olması onu bizim gözümüzde de şampiyon yaptı. Biz de Hamide gibi güçlü, ilham veren bir sporcunun arkasında kalbimiz, desteğimiz olsun istedik” dedi.

HAYALLERE LİMİT YOK

Para-atletizm branşında uluslararası başarılara imza atan milli sporcu Hamide Doğangün ise “Limitlere takılmayı reddediyorum” diyor. “Fiziksel bir engele sahipseniz, gündelik hayatta birçok engelle karşılaşıyorsunuz ve bu engeller çoğumuzu sosyal yaşamdan uzaklaştırıyor. Ben çocukluğumdan beri limitleri zorlamayı öğrendim. Önümüze çıkan engeller kadınlar için daha da fazla; pek çok önyargıyla mücadele etmeniz gerekiyor. Hedefim, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda ülkeme dünya şampiyonluğu kazandırmak. Umarım ben de başkalarına ilham olabilir, engelli bireyleri, genç sporcuları ve özellikle kadınları cesaretlendirebilirim.” diyor.

100 KADIN GİRİŞİMCİYE 100 MENTOR

Akbank ve TurkishWIN kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 100 kadın girişimciyi 100 mentorla bir araya getirecek. BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı kadın girişimcilerin başarılarını artırarak Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmalarını hedefliyor. İşlerini büyütmek isteyen ve yıllık cirosu 1 milyon TL ve üzeri olan kadın girişimcileri deneyimli mentorlarla eşleştirmeyi ve onlara rehberlik etmeyi hedefleyen ücretsiz programa katılım için başvurular 11 Aralık’a kadar sürecek.

HALKBANK ÜRETEN KADINLAR YARIŞMASI

Halkbank kadın girişimcileri desteklemek amacıyla Üreten Kadınlar Yarışmasını düzenliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan ödül töreninde ‘KOBİ Üretici Kadın Girişimci’, ‘Mikro Üretici Kadın Girişimci’, ‘Kadın Kooperatifleri’ ve ‘Sıfır Atık’ kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. Törende konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bugüne kadar 208 bin kadına 51 milyar TL finansal destek sağladıklarını açıklayarak, “Sorumlu bir yaklaşımla hareket ederek, Türkiye’nin üreten kadınlarına sağladığımız desteklerle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesine katkı sunuyoruz” dedi. Halkbank ayrıca ‘Üreten Kadınlar Buluşmaları’ ile kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin bölgesel kalkınmada öncü rol üstlenmelerine ve kadın istihdamının artmasına da destek oluyor.

SUNA’NIN KIZLARI 2 YAŞINDA

İş insanı Suna Kıraç’ın eğitim alanındaki çabalarını, değerlerini, hedeflerini ve vizyonunu yaşatmak amacıyla 2021 yılında kurulan Suna’nın Kızları ikinci yılını geride bıraktı. Kız çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılayan eğitim imkanlarına erişmelerini ve bu süreci en çok kazanımla tamamlamalarını sağlayacak bir ekosistem oluşturmayı hedefleyen Suna’nın Kızları 2023 yılı boyunca ağırlıklı olarak deprem bölgesinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Hatay Antakya Umutkent’te kurduğu çocuk yaşam merkezleri ve yaz okulları ile çalışmalarını sürdürdü. Yıl sonuna kadar Şanlıurfa-Harran, Adıyaman- Vartana ve Hatay-Antakya’da 3 yeni Çocuk Yaşam Merkezi daha kurulması hedefleniyor.

İlandır