Advertorial Sektörün parlayan yıldızı, Şener GYD
Sponsorlu

Sektörün parlayan yıldızı, Şener GYD


Paylaş
Sektörün parlayan yıldızı, Şener GYD

İstanbul'dan Kocaeli'ne, Çanakkale'den Balıkesir'e, 3 bin konutluk portföyle dikkatleri çekiyor

İlÇanakkale, Ayvacık, Çamköy Köyü'nde denize nazır hâkim bir tepede yer alan 157.000 m2 arazi üzerine projesi çizilmiş, süper lüks 147 adet villa için satış yapıyoruz.

Yeri geldi fabrika işçisi oldum, yeri geldi yemekhanede aşçı yardımcısı oldum, düğün salonunda fotoğrafçılık yaptım, tamirhanede de çalıştım. Ekmek neredeyse orada çalıştım.

Hedefim; Şener Gayrimenkul' ü, İstanbul boğaz köprüsünden, İzmit’e kadar olan bölge içerisinde herkesin bildiği, tanıdığı, markalaşmış bir isim haline getirmektir.

Kadrom, gayrimenkul olarak bakıldığında çok üst bir kadrodur. Bünyesinde mimar, mühendis ve teknikerler barındıran tek emlak ofisi biziz.

Üç yıl öncesine kadar oturacak bir sandalyesi, çalışacak ofisi, yazacak tek bir bilgisayarı yoktu. Tanıdık işyerlerinde bilgisayar kullanıyor, ''Ben de varım'' dediği gayrimenkul sektöründe merdivenleri hızla çıkmak için planlı, özverili, hırslı bir şekilde ilerliyordu. Daha önce çalıştığı işletmelerde edindiği sosyal çevresi, tanınmışlığı, kazandığı güven o'na kısa sürede kapıları açıyor ve kendi şirketini kurma yolunda hızlı adımlarla ilerliyordu.

Aslında o'nun sektördeki yükselişi ve başarısı ders kitaplarına konu olabilecek nitelikteydi.  Azmin zaferini kazanan örnek bir iş insanı, sıfırdan başladığı ticari hayatında bugün sektörün en etkili gayrimenkul markası olmasının sebepleri de buydu. Yani taşıdığı yeteneği, özgüveni, idealleri, planlı çalışması o'nu iki yıl içinde Gebze'nin en çok iş yapan gayrimenkulcüsü haline getirmişti.

Tek başına çıktığı yolda bugün Gebze, Armutlu ve Tuzla'daki ofisinde toplam 32 satış danışmanı ile profesyonel kadrosu en fazla olan bir gayrimenkul şirketinin patronu konumuna geldi.  Son aylarda Gebze ve Tuzla’da ismi en çok konuşulan, birçok binada ''satılık -kiralık'' tabelası dikkat çeken, portföyü en geniş gayrimenkul firmasından bahsediyoruz.

Evet, tahmin edebileceğiniz gibi Şener Yılmaz'ı tarif ediyoruz. Şener GYD ve Tataroğlu Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Proje Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri'nin patronu Yılmaz’ın başarısı, hızla gelişen şirketi, herkes gibi bizim de dikkatimizi çekince kendisini daha yakından tanımak ve tanıtmak istedik.  Gebze'de pek çok yerde tabelasını gördüğünüz, sessiz ve derinden giden Şener Gayrimenkul ‘ün kurucusu, mimarı, patronu Şener Yılmaz’ı, Posta okurlarına aktarmak üzere kapısını çaldık.

Şener Gayrimenkul ‘ün Evliya Çelebi Mahallesi Koşar Sokak No:2/8 Tuzla İstanbul 'da bulunan merkez ofisinde Yılmaz'la bir araya geldik. Son derece yoğun, modern, bir o kadar da sade ofis, alışılagelmiş şirketlerinin çok ötesinde donatılmış. Harıl harıl çalışan danışmanlar birbirleriyle fikir paylaşımı yaparken, Şener Yılmaz'da plaketlerle dolu odasında projelerinin takibi arasında kaybolmuş adeta.

Şener Yılmaz hayatın tüm zorluklarını yaşamış, gayrimenkul sektörünün kurallarıyla adeta dans eden, deneyimli bir insan. Belki de Şener Gayrimenkul ‘ün kısa sürede bu denli büyümesinin, alıcı ve satıcılarının güvenini kazanmasının temelinde de bu özellikleri yatıyor Yılmaz'ın.

Randevulaştığımız gün ve saatte ofisten içeri girdiğimizde Yılmaz'ın asistanı Meryem Hanım’ın gülen yüzüyle karşılıyor bizi. Aslen Trabzonlu olan Şener Yılmaz uzun ve ince boyuna yakışan şık giyimiyle dikkat çekiyor. Gayrimenkulcüden ziyade podyuma çıkacak bir manken görüntüsü dikkatimizden kaçmıyor. Yüzüne yakışan sakalları, mütevazi kişiliği, nazik ve kibar hitabı, konuşurken kelimeleri vurgulayan muntazam diksiyonu ile daha sohbetimizin başında etkisi altına alıyor.

Çok şey konuştuk Şener Yılmaz'la. İşine, aşına, mesleğine, aile yaşamına, spora, sanata, müziğe, siyasete, sektörel sorunlara dair çok şey sorduk. Biz sorduk, o tüm gülen yüzüyle, samimiyetle açık açık cevap verdi.  Özel projelerini anlattı, dününü-bugününü masaya yatırdı. İlkelerinden, başarılarından örnekler verdi. Hedeflerini sıraladı.

Biz fazla uzatmayalım, sözü Şener Gayrimenkul ve Gebze Birlik Spor FK patronu Şener Yılmaz'a bırakalım. Buyurun size virgülüne dokunmadan İstanbul Tuzla’da herkesin konuştuğu Şener Yılmaz...

- Şener Yılmaz, biraz kendinizden bahseder misiniz?

YILMAZ: 1981 Zonguldak doğumluyum. Maden ocaklarında çalışan gurbetçi anne- babanın çocuklarıyım. Öğrenim hayatımı Zonguldak’ta tamamladım. 1996 da ailem Gebze’ye yerleşti. 1998'de de ben yerleştim lise bitince. Burada da açık öğretim işletme bitirdim. Hemen hemen her sektörde çalıştım. Yeri geldi fabrika işçisi oldum, yeri geldi yemekhanede aşçı yardımcısı oldum, düğün salonunda fotoğrafçılık yaptım, tamirhanede de çalıştım. Ekmek neredeyse orada çalıştık. Üç tane çocuğum var. 17 yıllık evliyim. Eşim Trabzonlu, Gebze'de ikamet ediyoruz.

-Eşinizden bahseder misiniz? Nasıl tanıştınız?

YILMAZ- Eşim Trabzon Düzköylü.  Bir Trabzon gezimde Düzköy'de eşimle tanıştım. İlk görüşte etkilendim, âşık oldum.  Karşılıklı bir-iki diyaloğumuz ile onunla evlenme kararı verdim. On yedi yıldır evliyiz, çok da mutluyuz. İyi ki benim eşim olmuş. İyi bir eş ve çok iyi bir anne.  Akasya Organize Sanayi Bölgesi’ nde iş yeri hemşiresi. Ayrıca iş güvenliği uzmanıdır. Şu an yüksek lisans yapıyor. Yüksek lisans bitirdikten sonra doktora yapmak istiyor. İki üniversite bitirdi. 17 yıldır hem işini hem çocuklarını hem beni çok iyi yönetiyor. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

-Gayrimenkul işiniz nasıl başladı?


YILMAZ- 2007 yılında İhlas'la satış müdürü adayı olarak iş başı yapmıştım. Su arıtma cihazlarının pazarlamasını yaparak başladım. İşe başlar başlamaz o dönem bölge birincisi oldum. İkinci ayda bölge birincisi olunca dikkat çektim. Bölgeden beni çağırdılar plaket takdim ettiler. Ben ''altı ay veya bir sene sonra satış müdürü olurum'' diye düşünürken ikinci ayımda beni satış müdürü yaptılar. İhlas’a başlamadan önce Avşar Otomotiv’e iş başvurusunda bulunmuştum. Ama görüşme olumsuz olmuştu. Kadir Avşar bana sonrasında iş teklifinde bulundu ve Kadir Avşar’ın yanında çalışmaya başladım ve orada gerçek anlamda ticaret hayatının içerisine girdim. Yani aslına bakarsanız ticari hayatım Avşar oto ile başladı, hayatımdaki birçok tecrübeyi orada edindim. Sosyal ve ticari olarak çok ciddi kazanımlarım oldu.  Her gün yeni insanlar görüp tanışıyoruz, ticaret yapabileceğiniz insanları tanıyorsunuz çevreniz genişliyor.  Avşar Otomotiv'den ayrıldıktan sonra günümüzün büyük müteahhitlerinden Kamuran Akbay ile arkadaşlık ilişkimiz yükseldi, her geçen gün aynı şekilde firması da öyle. Şirketi büyüdükçe farklı pozisyonlarda yöneticiler ve çalışanlara ihtiyaç duydu. Kendisi iş teklifinde bulundu kabul ettim. Orada yine satış müdürü olarak yaptığım görevimde, şirket müdürlüğü gibi görevler üstlendim.

- Bu süreç sonrası iş yeri kurmaya karar verme dönemi mi oldu sizin için?

YILMAZ: Evet. Kendime şirket kurmaya karar verdim. Önce emlak sektöründe portföyümü yokladım, etrafımdaki insanlara ulaştım. Bu işi yapmak istediğimi ve dairelerini satmak istediğimi belirttim.

-Müteahhitler ile mi görüştünüz?

YILMAZ: Müteahhit, mimar, mühendis, taş ören ve bireysel bu sektörde olan bütün arkadaşlarım ile görüştüm ve çok güzel bir dönüş aldım. İnsanların bana güvenmesi ile ofis açıp hızlıca büyümeye başladım. Üç yıl önce tek başıma olduğum bu işte şu an 32 kişiden oluşan gayrimenkul danışman kadrom var.

-Firmanızı farklı tutan unsurlar nelerdir?

YILMAZ: Kurumsal bir çizgi çektik kendimize. Hizmet olarak ne verebiliriz baktık. İnsanlar aynı çatı altında hizmet olarak mimarlık, mühendislik ve gayrimenkul satışı verebiliriz dedik. Bir müteahhidin birkaç firmadan bekleyebileceği işi aynı çatı altında yaptığımız için diğer gayrimenkul firmalarından çok daha farklıyız. Bu da firmamızı büyümeye itti.  Üç sene önce tek başıma başladığım bu yolda şimdi 32 kişilik gayrimenkul için devasa bir sayıya sahibiz. İnsanlara güven vermişiz, yapmış olduğumuz çalışmalar bizi iyi referans etmiş, hem de tek müteahhidin bir çatı altında işlerini çözmesi çok daha ilgi gösterilmemize sebep oldu. Ayrıca bir tane mimar, bir inşaat yüksek mühendisi, üç tane tekniker çalıştırıyorum. Kadrom gayrimenkul olarak bakıldığında çok üst bir kadrodur. Bünyesinde mimar, mühendis ve teknikerler barındıran tek emlak ofisi biziz.

- Özellikle uzmanız dediğiniz arazi, arsa var mı?

YILMAZ: Daire olarak etkiliyiz. Ofis, dükkân, ticari alan, fabrika gibi yerlerde de çalışmalarımız var ama en iyisi daire satışımız.

- Hedefiniz nedir?

YILMAZ: Sadece Gebze ve Tuzla'da değil, İstanbul genelinde tanınmış bir marka olmak istiyorum. Bir adım attık Tuzla'da. Şu an Tuzla'nın en büyük portföyüne sahibim. Şener Gayrimenkul' ü, İstanbul boğaz köprüsünden, İzmit’e kadar olan bölge içerisinde herkesin bildiği, tanıdığı, markalaşmış bir isim haline getirmektir hedefim.

-  Gayrimenkul harici neler yapıyorsunuz?

YILMAZ: Yakın süreçte bir futbol kulübü kurdum. Gebze Birlik Spor FK. Çok başarılı bir halı saha turnuvası gerçekleştirdik. Sağ olsun milli futbolcumuz, Avrupa gol kralımız Tanju Çolak Bey yalnız bırakmadı bizi, turnuvamızın finalinde mutluğumuza ortak oldu

-Fanatik misiniz?

YILMAZ: Fanatik bir Trabzon taraftarıyım. Yarın sabaha kadar Trabzonspor ile ilgili konuşabiliriz bundan çok büyük bir keyif alırım.

- Kocaeli ve İstanbul dışında da gayrimenkul pazarlıyor musunuz?

YILMAZ- Evet. Şu an müthiş bir villa projemiz var. Lokasyonu harika. Çanakkale, Ayvacık, Çamköy Köyü'nde denize nazır hâkim bir tepede yer alan 157.000 m2 arazi üzerine projesi çizilmiş, süper lüks 147 adet villa için satış yapıyoruz. Ayrıca Balıkesir Edremit'te de 38 ve 52 adet villalarımız ve 120 adet dairelerimiz var.

 

İlandır.