Advertorial Sörfün adresi Alaçatı
Sponsorlu

Sörfün adresi Alaçatı


Paylaş
Sörfün adresi Alaçatı

Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim arasında gerçekleşecek PWA Windsurf Dünya Kupası ile Çağla Kubat Windsurf Akademi bir kez daha sörfün adresi oluyor.

Dünyanın en prestijli Windsurf yarışı PWA’e sahne olacak festival yelken severleri pek çok renkli etkinlik bekliyor. Etkinlik kapsamında Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenecek olan sürpriz bir isim konser verecek. İstek Okulları Lise Orkestrası, Alaçatı Sulak Alan’a çevre gezileri, gece sörf şovları, bando eşliğinde yarışmacı ülkelerin katılacağı açılış korteji ödüllü kürek yarışları ile yine Çeşme’ye yakışır bir rüzgâr festivali yaşanacak! Bu yıl Alaçatı’nın ilkokullarından çocuklar Çeşme Belediyesi tarafından yarış alanına taşınarak orada yapılacak etkinliklere katılacak, spor yapmaların faydalarıyla ilgili farkındalık yaratılacak.

DESTEK SÜRECEK 

Bonaire, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda, Belçika, Polonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya gibi pek çok ülkeden 100’e yakın sporcu Alaçatı'daki heyecana ortak olacak. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Kumu, denizi ve rüzgarıyla ünlü Alaçatı’da sörf tutkunlarıyla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından herkes sörf için Alaçatı’ya geliyor. Biz de böyle güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Organizasyonun ev sahibi Çağla Kubat Windsurf Akademi'nin kurucusu Çağla Kubat da “Gençlik Spor Bakanlığımızca spor alanı olarak korunan Alaçatı Koyu'nun doğal yaşam alanının bozulmaması gerektiğine sürekli hatırlatma yapmak en büyük amacımız. Alaçatı'nın rüzgarı hep çocuklar için essin istiyoruz” diyerek turnuvayı gelenekselleştirmek istediklerini dile getirdi.