Advertorial The Small Street değişerek gelişiyor
Sponsorlu

The Small Street değişerek gelişiyor


Paylaş
The Small Street değişerek gelişiyor

Kaliteli hizmet ve fiyat performansı ile ''Alaçatı Çok Pahalı'' algısını kıran The Small Street, Türkiye’deki ve dünyadaki trendleri yakından takip ederek, kendini sürekli yeniliyor.

Genç işletmeci Anıl Karadan, tam bir Çeşme ve Alaçatı aşığı. Yatırımlarını bir iş olarak değil yaşam tarzı olarak gören Karadan, 12 ay açık kalan The Small Street ile tam bir başarı hikayesi yazdı. Küçücük mekanı ile Alaçatı’ya renk katan Anıl Karadan, yaz kış oluşan müdavim kitlesinin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Butik otelle işlerini büyüten genç işletmecinin yatırım iştahı da durmak bilmiyor. İş hayatına bakış açısını ve planlarını konuştuğumuz Anıl Karadan, çok yakında hizmete girecek yeni işletmesini de ilk kez burada açıkladı.

Öncelikle Anıl Karadan’ı tanıyabilir miyiz?

24 Eylül 1989, Sakarya doğumluyum. 1999 Marmara depremi sonrasında ailem İstanbul'a taşınmak zorunda kaldı. Uzun bir müddet İstanbul macerasından sonra Sakarya Üniversitesi'ni kazanarak Bankacılık Bölümü’nü okudum. Bankacılıkta bir yıllık bir iş tecrübem oldu. Özel sektörde finans departmanında deneyim kazandıktan sonra ticaret hayatına geçiş yaptım. Şu an da ailemle birlikte Çeşme'de yaşantımı sürdürüyorum.

Kısa zamanda marka olan The Small Street nasıl doğdu?

The Small Street markası aslına bakarsanız dükkanımızın küçük olması sebebiyle ortaya çıkan bir öykü. Tabii ki asıl hikaye kocaman sokağa küçücük dükkanımızla hükmediyor olmamız. Alaçatı bize iyi bir reaksiyon verdi. Biz de bunun karşılığını, misafirlerimizin yoğun ilgisine doğru hizmet vererek gösteriyoruz. İşletmemizde ağırladığımız misafirlerimizin mutlu ayrılmasını, iyi hizmet almasını ve en önemlisi o sıcak bağı sağlıyoruz. Hikayemizi anlatacak daha çok cümle var fakat bize ait en önemli detayları bu şekilde özetleyebilirim

Yaz-kış açıksınız. Nasıl geçti Alaçatı’da kış?

Biliyorsunuz pandemi süreci ile birlikte hepimiz hayatlarımızda radikal değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Bu süreçte Çeşme'nin, özellikle de Alaçatı'nın yerleşik nüfusu ciddi oranda artış gösterdi. Buna rağmen kışın açık olan mekan sayısı yaz aylarına göre oldukça düşük. Biz bu konuda açıldığımız ilk günden itibaren sadece sezonluk değil tüm yıl boyunca hizmet vereceğimiz şekilde planlamalarımızı yaptık. Kış aylarında sıcak şarap servisimiz, şömine konseptimiz ve müdavim misafirlerimizle birlikte yaz aylarından farksız şekilde eğlenmeye, eğlendirmeye ve aynı zamanda misafirlerimize konfor alanlarında hizmet vermeye devam ediyoruz. Geçen kış beklentilerimizin üzerinde bir talep gördük ve bununla birlikte işletmemizi genişlettik. Bu kış da büyüyen işletmemiz ve geniş kadromuz ile Alaçatı'nın kış mevsiminde en az yaz aylarındaki kadar keyifli olduğunu tüm misafirlerimize göstermeye devam edeceğiz.

Kısa zamanda nasıl bu kadar popüler bir mekan oldunuz? Formülünüz var mı?

The Small Street işletmesini açtığım ilk günden itibaren misafirlerimizin ailesiyle, arkadaşlarıyla güvenli ve konforlu hizmet aldığı bir mekan olacağı mottosuyla yola çıktım. Bunu da kısa sürede başardığımızı görüyorum. Sezonluk bir işletme olmadığımız için gelen misafirlerimizin çoğunluğu müdavimlerimizden oluşuyor. Fahiş fiyat algısı birçok kişinin Alaçatı'ya önyargılı gelmesine sebep oluyor. Fakat misafirlerimiz hizmetimizi ve fiyatlarımızı gördüğünde ziyaretlerini sıklaştırıyor. Yaptığımız düzenlemeler ve fiyatlarımızla ''Alaçatı Çok Pahalı'' algısını da kırdığımızı düşünüyorum.

Anıl Karadan’a göre bir işletmede olmazsa olmaz kural nedir?

Yatırım yaptığım her sektörde olmazsa olmaz kuralım sistemdir. Özellikle çalışan sirkülasyonunun çok olduğu işletmecilikte sistemsiz bir adım atmak düşünülemez. Kişilere değil, sisteme bağlı olan her işletme bir adım önde oluyor. Buna ek olarak değişim ve gelişim de en az sistem kadar önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Mevcut dünya düzeninde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna ek olarak teknoloji çağında olduğumuzu da düşünürsek, sektördeki her gelişmeyi takip ediyor ve kendi konseptimize uyarlayarak değişmeye devam ediyoruz.

Eğlence ya da yemek sektöründe şimdiki trend nedir?

Teknolojideki gelişmeler ve sosyal medyanın yoğun kullanımı ile birlikte neredeyse her gün yeni bir trend ortaya çıkıyor ve globalde başlayan her trend hızlı bir şekilde ülkemizde de yayılıyor. Şu an ileteceğim trend yarın dönüşüme uğrayabilir. Biz konseptimize uygun trendleri misafirlerimize sunmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Son dönemde insanlarımız rahat edecekleri, kendilerinden bir şeyler hissedebilecekleri yapay olmayan eğlenceleri talep ediyor. Yemek tarafında ise herkesin damak zevki farklılık gösterebiliyor. Fakat hepimiz için vazgeçilmez olan en önemli faktör; sağlık ve hijyen. Bundan dolayı 40'ın üzerinde ürüne sahip yemek menümüzde ürünler değişse de değişmeyen tek trend sağlıklı ve hijyenik gıda ürünlerini misafirlerimize sunmak. Bu vizyonumuzun etkisini de misafirlerimizden aldığımız olumlu geri bildirimlerle çok net şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Yatırım için neden Alaçatı’yı tercih ediyorsunuz?

Türkiye bir turizm cenneti, yatırım yapabileceğiniz birçok farklı bölge bulunuyor fakat ben Alaçatı'da olmayı, burayı hissetmeyi seviyorum. Tüm yıl boyunca temiz havası, nezih insanları, tarihi dokusu beni Alaçatı'ya çekiyor. Bunu bir iş olarak değil bir yaşam tarzı olarak gördüğüm için de yaptığım yatırım ne olursa olsun başarılı bir şekilde karşılığını alıyorum.

Kısa süre önce bir otel yatırımınız da oldu. İlgiden memnun musunuz?

Önceki sezonlarda da Alaçatı'da özellikle butik otel konseptli yatırımlar yapmıştım. Sizin de bildiğiniz gibi otel işletmeciliği uzak olmadığım bir alan. Bu sezon gördüğümüz talepten de gayet memnunum. Şu an için eylül ayının ortasına kadar rezervasyonlarımız dolmuş durumda. Misafirlerimizden aldığımız olumlu geri bildirimlere bakacak olursak bizden daha çok onların memnun olduğunu söyleyebilirim. Bu yönde aldığımız olumlu geri dönüşler bizi burada yapacağımız diğer yatırımlarımız için daha çok heyecanlandırıyor. Önümüzdeki dönemde de farklı sürprizlerle karşınızda olabilirim.

Eklemek istediğiniz başka bir konu var mı?

Bu sürprizi paylaşıp paylaşmamak konusunda kararsızdım fakat ilk kez sizlerin aracılığıyla duyurmak istedim. Yakın bir zaman içerisinde Alaçatı'ya yeni bir mekan daha kazandırıyoruz. Hacımemiş Irish Pub ismi ile hayata geçecek olan yeni projemizde, İrlanda ve İskoçya esintilerini misafirlerimiz ile buluşturacağız. Bu mekanımız da The Small Street gibi 12 ay hizmet verecek. Farklı eğlence etkinlikleri ve turnuvalar ile misafirlerimizin eğlenceli vakit geçirmesini sağlamaya devam edeceğiz.

İlandır